| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Těhotenský test a jak vlastně funguje

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 370 [Dalších 290 >>]
A
  • 
19.8.2005 7:53:54
Kéž by to byla pravda! Zatím to ale vypadá, že si to moje tělo prostě vymyslelo. Koupila jsem si jiný těhotenský test a tentokrát nebyl ani náznak proužku. Ovšem všechny příznaky přetrvávají, tak nevím. Ještě asi počkám pár dní a potom přijde na řadu gynekolog a krevní test. Pak uvidím.
Jana Karásková, dvě děti
  • 
18.8.2005 14:12:50
Před měsícem jsem se vrátila z dovolené v Africe. Zhruba dva dny dovolenou mi skončil poslední menzes. Vrátila jsem se po deseti dnech. Dnes je to zhruba desátý den, co marně čekám na další cyklus. V posledním období jsem měla všechny styky chráněné a bez jakýchkoli "havárií". Neberu antikoncepci. Je možné, že se cyklus opozdil vlivem klimatických podmínek na dovolené? Těhotenský test jsem zatím nezkoušela.

Díky za odpověď.
Jana Karásková, dvě děti
  • 
18.8.2005 13:19:22
Před měsícem jsem se vrátila z dovolené v Africe. Zhruba dva dny dovolenou mi skončil poslední menzes. Vrátila jsem se po deseti dnech. Dnes je to zhruba desátý den, co marně čekám na další cyklus. V posledním období jsem měla všechny styky chráněné a bez jakýchkoli "havárií". Neberu antikoncepci. Je možné, že se cyklus opozdil vlivem klimatických podmínek na dovolené? Těhotenský test jsem zatím nezkoušela.

Díky za odpověď.
PajaMM
18.8.2005 13:02:19
Dle meho nazoru jsi tehotna na tuty!!!
Jestli si chces byt opravdu jista, zajdi si na gynekologii.
Ale i slaby prouzek je znak tehotenstvi, takze si myslim, ze je to vazne jiste. Jestli chces, kup si mnohem citlivejsi (taky drazsi) tehu test, udelej si test z ranni moci a uvidis.
JInak gratuluju a preju hodne zdravi a stesti!!!
A
  • 
18.8.2005 12:39:23
Právě jsem v situaci, kdy nevím, co si myslet. Mám mírně zvýšenou teplotu, týden zpožděnou menstruaci, "denní" nevolnost (cca 9 - 17h), mírnou bolest v podbřišku, bolestivá prsa, v době plodných dnů jsem jeden den mírně špinila, což se mně ještě nikdy nestalo - prostě jasné příznaky těhotenství. ALE! Těhotenské testy (již 3) vyšly všechny stejně, i když byly vždy s odstupem dne nebo dvou. Kontrolní pásek zcela zřetelný a pak vedle, jemňoulince ještě jeden pásek - ASI. Už si začínám myslet, že si to namlouvám a vidím to, co neexistuje. U prvního testu jsem si myslela, že když ho udělám znovu o dva dny později, tak pásek už bude zřetelnější a bude jasno, ovšem je to pořád stejné, tak teď nevím. Jsem nebo nejsem těhotná?
Connie
  • 
18.7.2005 11:07:09
Já jsem tuto injekci dostala, když jsem byla 6 týdnů těhotná a doktorka mi pak řekla, že to nevadí. Prý to miminku neublížilo. Každopádně těhotenství probíhalo v pohodě a dcera se narodila zdravá. :-))
Eva K
  • 
12.7.2005 8:33:19
Souhlasím, alergii mi zjistili před rokem, jedinou pomoc, kterou používám jsou "jogínské" průplachy dutin. A musím říct že po dvou měsících přiležitostných průplachů jsou mé dýchací potíže jen občasné a zaženu je průplachem. Můj lékař, kterého si velmi cením, mě uklidnil, že genetický vliv u alergie je pouhá spekulace z průzkumů, kde nejsou zahrnuty všechny faktory. Hlavně si nemám dělat starosti a nepředsouvat dítěti nějakou diagnózu. Pak by jistě přišla. Mám samozřejmě trošku obavu vkůli naší kočce, ale snad se budou s miminkem snážet jak kvůli alergenům, tak kvůli kamarádství. Rozhodně nehodlám vytvářet sterilní prostředí.
Dnes ráno mi vyšel úplně slaboučký druhý proužek, tak nevím, jestli to byl omyl (Mamatest), nebo jestli si to dělám moc brzo. Ale pořád cítím tlak v podbřišku, jako by to mělo přijít. S mojí pravidelností lze těžko určit den po vynechání menstruace:-). Jsem z té nevědomosti nervózní, tak nevím, jak se tam miminko má, jestli tam je.
Eva
Oloushek
  • 
29.6.2005 14:05:12
Ahojky a nezvětšuje se ti náhodou bříško právě tím že více jíš? ;-) :-D
Maja
  • 
16.6.2005 12:03:02
Co o tomto vím je, že test ti fungovat bude, protože tam jde o hladinu HCG a ta se u normálního těhotenství zvyšuje. To že menstruuješ je druhá věc. Pokud si ale budeš dělat test, tak počkej až domentruuješ. Menstruační krev by mohla výsledky zkreslit.
Ono pokud máš ještě jiné příznaky těh... např. napětí v prsou .... chuťě, či nechutě .... mdloby .... no prostě něco vybočujícího z normálu, tak si ten test udělej.

Jinak moje osobní zkušenost - test za nějakých 36 Kč - Axiom - dobře spolehlivý - jak pozitivní výsledek, tak negativní .... taky mám dobrou zkušenost s Unimark - mistička .....
Bohužel ač byl jeden test jen mírně a dva byly jasně pozitivní, tak jsme o mimi přišli .... teď to zkoušíme znova!

Maja

PS: přeju hodně štěstí!
  • 
15.6.2005 9:53:17
Ahoj,nevíte některá prosím,jestli tets funguje i při menstruaci.Já totiž u první dítěte měla menstruaci až do 4 měsíce těhotenství.Tak jestli to nějak ovlivní ten test nebo ne.Děkuji
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 370 [Dalších 290 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.