| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Těhotenství a pracovní právo

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 286 [Dalších 166 >>]
10.12.2005 9:53:27
tak tak u nás na socce chtějí potvrzení od zam.a částku kolik budu MD míát
9.12.2005 22:29:01
Ivitko, nic zvláštního, jenom oznámit novou mateřskou. Tedy 6-8 týdnů před termínem si opět necháš od doktora vypsat mateřskou, tu odevzdáš zaměstnavateli. Ten ti zruší rodičovskou dovolenou a znova nastoupíš mateřskou - po porodu doložíš roný list dítěte. Po skončení mateřský si nezapomeň požádat o vyčerpání dovolené na zotavenou - za dobu, co budeš na mateřský ti totiž na ni vznikne nárok, i když jsi předtím nepracovala. A protože na mateřský budeš déle jak 60 pracovních dní, bude to nárok na dovolenou za celý kalendářní rok. TEprve po jejím vyčerpání si požádáš o rodičovskou. Na sociálce nezapomeň po nástupu na mateřskou zrušit rodičovský příspěvek - mně ho zrušili na mé písemné oznámení, ale po některých holkách chtěli potvrzení od zaměstnavatele, že opravdu nastoupily na mateřskou, což nechápu.
Ivitka
9.12.2005 19:02:36
Když mám doma dvouletou holčinu a za dva měsíce čekáme druhé mimi vyplývá z toho nějaká povinnost nebo nárok vůči zaměstnavateli kromě toho,že musím dát vědět o nástupu na novou mateřskou?
Líza
6.12.2005 5:41:57
Markéto, zeptej se na to ještě Sylvie na Jak uživit rodinu a slušně se chovat na úřadech. To, že zanikla pobočka, je problém tvého zaměstnavatele, ne tvůj. Já osobně bych se nenechala ukecat k výpovědi.
Nico
  • 
5.12.2005 9:17:35
Ahojky, podle me mas po materske narok na adekvatni pozici. Zamestnavatel by ti mel nabidnout praci treba na jine pobocce, ale nemusi to byt pro tebe uz tak vyhodne - dojizdeni atd. V pripade, ze o vypovedi uvazujes, domluv se s nim na odstupnem.
  • 
4.12.2005 14:00:32
Jsem na rodičovské dovolené ( synovi budou 2 roky)a zaměstnavatel zrušil pobočku, na které jsem před porodem pracovala. Nyní mě žádá, abychom ukončili pracovní poměr dohodou, protože i kdybych se chtěla vrátit, nemám kam. Údajně mě zbytečně všude eviduje atd....
Nevíte někdo, co je to pro mě bude znamenat až poměr ukončím?

Budu vděčná za každou zkušenost či radu.
Díky Markéta
  • 
4.12.2005 13:58:56
Jsem na rodičovské dovolené ( synovi budou 2 roky)a zaměstnavatel zrušil pobočku, na které jsem před porodem pracovala. Nyní mě žádá, abychom ukončili pracovní poměr dohodou, protože i kdybych se chtěla vrátit, nemám kam. Údajně mě zbytečně všude eviduje atd....
Nevíte někdo, co je to za "kulišárnu "?
Mám nárok na odstupné?
Budu vděčná za každou zkušenost či radu.
Díky Markéta
26.11.2005 8:00:00
To záleží na tom, jestli jste stále zaměstnaná. Tedy pokud máte stále platnou pracovní smlouvu, tak mateřskou od zaměstnavateleopět budete dostávat. Pokud už zaměstnaná nejste (např. smlouva skončila uplynutím doby určité), tak nárok mít nebudete.
Jasmína, syn 1 rok
  • 
26.11.2005 7:32:35
Jsem na MD s ročním chlapečkem a zjistila jsem, že jsem opět těhotná. Jsem svobodná matka, ale s otcem dítěte žijeme ve společné domácnosti. Mám zase právo na klasický příspěvek v mateřství od zaměstnavatele? a případně od kdy?
Katka 34tt
  • 
19.10.2005 22:14:58
Ahoj Andrejko,
jsem ted ve 34tt a kdyz jsem zjistila, ze jsem tehotna, byla jsem mesic v nove praci, tedy taky ve zkusebni dobe.Bohuzel jsem mela problemy a musela jsem zustat doma na neschopence a tim padem to rici i zamestnavateli.Ihned jak se to dozvedel, rekli mi, ze uz se nemam vracet, ze mam zustat na neschopence, ze v tomto pripade semnou ukonci prac. pomer ve zkus. dobe.To bohuzel muzou ve zkusebce kdykoliv.Byla jsem z toho dosti spatna, protoze jsem si pripadala jako zlocinec, co neco spachal a trvalo mi nez jsem se pres to prenesla.Vypoved mi dali a bylo.Takze ti radim z vlastni zkusenosti, pockej az po zkonceni zkusebky, pokud nebudes mit nejaky zavazny duvod, jako jsem mela bohuzel ja.Lidi jsou ruzni a ver, ze citit se jako" zlocinec" misto toho si uzit ten krasny pocit, ze cekas miminko, si zadna nezaslouzi.Hlavne si s tim nedelej starosti, chapu te, mas pocit, jako bys jim tim mela neco zkomplikovat, ale tak to nesmis vnimat, raduje se a uzivej si to!Omlouvam se, ze jsem se tak rozepsala, ale opravdu me to zasahlo dost.Drazim palce, ahoj Katka
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 286 [Dalších 166 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.