Bal+♂ |
4.1.2007 21:57:45
Na mě ve třetím měsíci nebylo poznat,že jsem těhotná kdyby mi nebylo špatně tak to ani nikdo neví já ti mohu poradit jen pokud se budeš cítit v pohodě vydržet a nic neříkat v nejhorším jít třeba chvilku na neschopenku.Moje kolegyně to tak udělala nic neřekla dostala smlouvu na neurčito vydržela do pátého měsíce a za pár dní už bude rodit.Jinak bys mohla jít na pracák a pak na neschopenku v ochrané lhůtě.
|
Aneta snad těhotná |
• |
4.1.2007 20:39:47
Chtěla jsem se maminek a budoucích maminek zeptat....
Mám smlouvu na určito a násladně bude převedena na neurčito. Problém je, že když budu přepisovat smlouvu na neurčito budu přibližně těhotná přibližně 3a půl měsíce. Co se mnou teda bude? To budu do nástupu na mateřskou na pracáku? Prodlouží mi šéf smlouvu? A další dotaz maminky je: Jak velké jste měly bříško na konci třetího měsíce? Za odpovědi děkuji. Aneta |
PP |
• |
28.12.2006 0:40:11
100% rizikové těhu po fyzické stránce.
Gyn. může posoudit jako rizikové i zaměstnání "ve větším stresu" nebo na směny. |
petra |
• |
27.12.2006 13:53:30
Pracuji v centru pro zdravotně postižené jako osobní asistentka.Zjistila jsem,že jsem těhotná a mám strach,abych si nějak neublížila .Starám se o chlapce který je nepohyblivý.Musím ho přenášet,váží okolo 30 kilogramů.Pak ještě dojíždím do domova důchdců,kde pomáhám starým lidem chodit.Můj zaměstnavatel pro mě
jinou praci nemá /nemá mě kam přeřadit/ Chtěla bych se zeptat jestli by mi někdo neporadil jestli mám nárok na rizikové těhotenství a od kdy. |
Majda |
• |
7.12.2006 12:24:21
Krupiérko,
mi taky všichni tvrdí, že vycházky na nemocenské v těhotenství žádný problém, ale já jsem měla vycházky 2 hodiny. Po třetím měsíci doma mi z toho solidně hrabalo :-). Dvě hodiny mi stačily tak maximálně na nákup. Do kávarny nebo výlet jsem nešla, bydlím v zóně, kde bydlí i hodně spolupracovníků. Nejsem si moc jistá, že by mě nepráskli... |
krupierka |
• |
7.12.2006 10:48:25
Ahoj, všechny moje kolegyně, které otěhotněly měly také vycházky celý den, ale já si ani netroufám o to požádat. Poprosila jsem sestru, abych mohla mít ty čtyři hodiny odpoledne v kuse a ne dvě dopoledne a dvě odpoledne jako dosud. Vyhověla mi jen proto, že to mám do města i k našim dost daleko, tak abych si vůbec mohla jet nakoupit. Jinak to tady v našem kraji zřejmě takhle funguje, na těhulky chodí kontroly a doktory kontroluje zas sociálka, protože prý každá těhotná chce být doma, i když mají celkem normální zaměstnání. A potom je prý sestřička potkává v kavárnách i mimo vycházky.
Na druhou stranu si říkám, proč by nemohla být každá budoucí maminka doma, když si to přeje? Přece jde o další generace a třeba by ty dětičky byly zdravější a klidnější, kdyby se každá maminka mohla v klidu vyspat a mohla celé těhotenství odpočívat a ne se nervovat v práci... A taky si myslím, že až se nám to narodí, tak budu ráda za každou minutu klidu a budu ráda vzpomínat, jak jsem si tady pěkně hověla, když mi rostlo bříško. Pa |
• |
4.12.2006 8:49:28
Ahoj!
Píšu stručně, co vím z hlavy... Jako těhotná nemůžeš dostat výpověď pro přebytečnost - to je ze zákoníku práce (toho, co platí do konce roku, u nového nevím - měly by snad oba být na www.portal.gov.cz) Myslím, že pokud by se odbor vyčlenil, mohly by zůstat v platnosti původní smlouvy, ale na to velký pozor!!!! Musí Ti zůstat smlouva na dobu neurčitou bez zkušební doby (třeba nová s novým subjektem). Zkus se obrátit na právní poradnu na www.rovneprilezitosti.cz. Ještě zkusím mrknout do jedné moudré knihy, ale tu si musím půjčit. Držím palce! Ivana |
4.12.2006 7:52:39
zaměstnavatel nemůže dát těhotné výpověď úplně stejně jako kdyby těhotná nebyla.tudíž by měl dát odstupné pokud se bude váš úsek rušit nebo najít jiné místo, smaozřejmě vhodné pro těhotné. výpověď, ale určitě jen tak dát nemůže.
|
Bobinecka |
• |
3.12.2006 20:18:51
Dobry den, jsem studentka, v cervnu bych mela skolu ukoncit. Rok a pul pracuji "brigadne" na zkraceny pracovni pomer, od ledna 2007 nova smlouva na dobu neurcitou s 4hodinami denne. Smlouvu ale prekracuji, odpracuji minimalne 150 hodin, spise ted i cely fond pracovni doby. Otehotnela jsem, chci se zeptat, jak to se mnou bude, jaky bude muj prijem (od dodavatele, socialka?)... Nikdy jsem se o to nezajimala, jsem v takove situaci poprve. Poradi mi prosim nekdo? Dekuji.
|
• |
2.12.2006 11:21:24
Potrebuji poradit:-))
Jsem zamestnana na dobu neurcitou pod mestskym uradem a jsem v 3 mesici tehotenstvi. Odbor pod kterym spadam (Informacni centrum) se bude izovat a ma prejit do soukroma. Muze mi dat v tomto pripade zamestnavatel vypoved, nebo me musi nabidnout jine misto? Dekuji za radu. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.