2.11.2006 14:59:47
Ahoj:))Koukám že jsme měli úplně stejný problém..No já taky otěhotněla ve zkušební dodě a od lékařky jsem si nechala napsat neschopenku na rizikové těhotenství(nebo něco jiného)když jsem jí přinesla zaměstnavateli tak mě vyhodily.To znamená, když tě vyhodí tak se nic neděje pokud jsi v neschopnosti a odmarodíš celé tehotenství na něj(to je důležité že celé)pak plynule přejdi na mateřskou dovolenou kterou ti stále hradí zaměstnavatel...až po uplynutí mateřské jsi teprv sociální přípod a žádáš o rodičovský příspěvek...A to se vyplatí:)))
|
Kata |
• |
9.10.2006 21:01:09
Tak to je blbost mi dr. hovorila ze muzu mit 4 hod. denne ale cas jsem si vybrala sama,na to nema pravo,bud 2 krat po 2 hod. alebo jednou 4,ja to mam tak a jednou za cas ja si to beru jednou za mesic,mam pravo na vychazku na 3 dni jakoby dovca neomezene ,takze si vyjdeme s pritelem na vylet stranka http://www.pacienti.cz/clanek.php?id=601 tam jsi najdi odpovede a otazky
|
• |
9.10.2006 19:40:05
Ahoj holky a mimča, nevím, jestli ještě čtete, ale zajímalo by mě, jak je to s těma vycházkama. Můj Dr. tvrdí, že jsou celostátně dané 13.00-17.00. Ale přitom kamarádka má dopoledne dvě hoďky a odpoledne taky. Pokud někdo víte o nějakém odkazu, kde to najdu, budu moc vděčná. Díky
|
• |
9.10.2006 19:40:04
Ahoj holky a mimča, nevím, jestli ještě čtete, ale zajímalo by mě, jak je to s těma vycházkama. Můj Dr. tvrdí, že jsou celostátně dané 13.00-17.00. Ale přitom kamarádka má dopoledne dvě hoďky a odpoledne taky. Pokud někdo víte o nějakém odkazu, kde to najdu, budu moc vděčná. Díky
|
Gabca |
• |
30.8.2006 14:15:36
Myslím, že porodit do 6 měsíců od porodu půjde dost blbě, pokud teda nejsi laboratorní myška. Ve skutečnosti jde o dobu do půl roku od konce prácovního poměru.
|
eva |
• |
27.8.2006 15:44:47
alibabo,
miminku ubližuje i psychická zátěž, nejen fyzická. taky jsem v těhotenství přepínala své síly a skončila jsem pak v nemocnici. málem si to odneslo mimčo. takže teď mysli hlavně na něj. každý je nahraditelný! honem k doktorovi a běž pěkně odpočívat. a bez výčitek! |
24.8.2006 18:33:54
Ahojte maminky,
pracuji ve firmě, kde na všech pracovních pozicích vládně stres. Bohužel, jsem prostředníkem mezi zahraničním zákazníkem a naší výrobou. Tahle pozice je velmi psychicky náročná, protože zaměstnavatel šetří kde může, a zakazníkovi nemůžu dávat informace, které po mně požaduje (a už vůbec ne výrobky). Dá se získat na duševně náročnou práci nemocenská? Každý den co jsem v práci, je mi zle i když nezvracím. Je to jen psychické vypětí. Máte někdo s tímto zkušenosti? dík za radu Alena |
22.8.2006 10:16:55
Ahojky všichni,
mám jeden veliký roblém se kterým bych potřebovala poradit. Zaměstnavatel se mnou chce ukončit pracovní poměr dohodou. Dne 26.6.2003 se mi narodila dcerka a rodičovská mi tedy skončila ke 26.6.2006. Jsem ale od ledna 2006 znovu těhotná (t.p.10,2006). Myslím, že nemají právo po mě chtít abych jim tuto dohodu podepsala. Také by mě zajímalo, kdo mi bude vyplácet dávky na druhou mateřskou dovolenou. Jestli zaměstnavatel ve výši jako při 1. mateřské nebo už sociálka, která mi teď vyplácí rodičovskou. Děkuji za odpovědi. Jitka 1. ukončení pracovního poměru dohodou znamená, že se jak zaměstnavatel tak zaměstnanec DOHODNOU. Tedy pokud jedna ze stran s podepsáním nesouhlasí, není možné dohodu uzavřít. Druhá věc je, v jaké jsi momentálně situaci vůči zaměstnavateli (což nepíšeš). Pracuješ? Jsi na neschopence, kterou jsi odevzdala zaměstnavateli? Máš písemně domluvené neplacené volno? Jestli něco z toho ano, tak je vše OK. Pokud jsi ale po skončení rodičovské dovolené zůstala jenom tak doma a absenci v práci nemáš krytou ani neschopenkou, ani dohodou se zaměstnavatelem, tak si moc vyskakovat nemůžeš. V tom případě máš totiž v práci neomluvenou absenci a zaměstnavatel tě může vyhodit pro hrubé porušení pracovní kázně (jako těhotnou tě nemůže vyhodit "na hodinu", což by v tomto případě jinak mohl, ale musí ti dát výpověď s klasickou výpovědní dobou, bez odstupného). Pokud pracuješ nebo absenci nějakým způsobem omluvenou, tak ti jako těhotné dát výpověď může jenom v případě, že dojde k rušení nebo přemístění zaměstnavatele nebo jeho části (nemůže tě teda propustit třeba pro nadbytečnost). 2. Mateřskou ti bude vyplácet zaměstnavatel, a to jak v případě, že u něj budeš pracovat, tak i v případě, že by došlo k ukončení pracovního poměru. Bude se počítat z 12 kalendářních měsíců, které předcházely nástupu na mateřskou (nevím, kdy přesně máš termín - řekněme, že na mateřskou nastoupíš v září, tak se počítá ze září 2005 až sprna 2006) - pokud v té době výdělek nemáš, tak se jde po třech měsících dál do historie, dokud se na nějaký nenarazí (tedy pokud teď pracuješ, tak z výdělku teď, pokud nepracuješ, tak pokud jsi po první mateřské čerpala zbytek dovolené, tak z ní, pokud jsi ji nečerpala, tak z výdělku před první mateřskou). Přesná částka se takhle říct nedá, ale v podstatě pokud máš stabilní plat, kdy každý měsíc bereš přibližně stejně, tak by i tvoje mateřské měly být přibližně stejné. S.+++ |
Dasulika |
21.8.2006 19:53:51
Ahojky,
myslím si, že nemusíš dohodu podepisovat. Jestli ti rodičovská končí v červnu, zaměstnavatel ti musí držet ve firmě místo. A jestli jsi od ledna zase těhotná, vyhodit tě prostě nemůžou. Mateřskou ti podle mě bude vyplácet zase zaměstnavatel. Takže být tebou dohodu nepodepíšu....asi proto ti výpověď předkládají formou dohody, protože jinou šanci, jak tě dostat z pracovního poměru nemají. Jestli chceš mít jistotu, jukni na www.porodnice.cz, v sekci poradny je i právní poradna, určitě ti správně poradí. Já žádný právník nejsem:-) |
21.8.2006 14:41:15
Ahojky všichni,
mám jeden veliký roblém se kterým bych potřebovala poradit. Zaměstnavatel se mnou chce ukončit pracovní poměr dohodou. Dne 26.6.2003 se mi narodila dcerka a rodičovská mi tedy skončila ke 26.6.2006. Jsem ale od ledna 2006 znovu těhotná (t.p.10,2006). Myslím, že nemají právo po mě chtít abych jim tuto dohodu podepsala. Také by mě zajímalo, kdo mi bude vyplácet dávky na druhou mateřskou dovolenou. Jestli zaměstnavatel ve výši jako při 1. mateřské nebo už sociálka, která mi teď vyplácí rodičovskou. Děkuji za odpovědi. Jitka |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.