analytik |
• |
5.8.2005 17:08:53
Nechte si změřit a uvidíte
|
marek |
• |
8.6.2005 20:27:49
No vidíš a to já se zase poperu jedině za výše zmíněnou firmu crystalis,má opravdu slušnou a chutnou vodu,která zatím splnuje všechny požadavky na kojeneckou vodu.rozvoz a servis funguje stoprocentně,alespon u nás v krkonoších.
Dále k filtrům:odbourávají nežádoucí částice,ale bohužel i ty žádoucí,takže pijete mrtvou vodu a ne živou |
Haluška |
8.6.2005 18:50:51
Ještě jedna věc: dítěti do 1 roku dávám vodu balenou, dítěti nad 1 rok a pro sebe ne už tak důsledně vodu z vodovodu filtruju. Mám filtr Diona, který neodfiltrovává dusičnany, a tudíž těm kojencům radši vodu s ověřeným obsahem dusičnanů.
|
G.V. |
• |
1.6.2005 15:09:24
Měla jsem samozřejmě na mysli organicky vázané minerály, ale slovíčkaření snad podstatu věci nemění.
|
L+2 |
• |
1.6.2005 11:56:04
Tak moje deti vyrostly na vode z vodovodu, kterou stale piji a rady. V UK se voda z vodovodu doporucuje jako ta nejlepsi pro kojence (1x prevarena).
|
Líza |
1.6.2005 11:50:33
A na které ZŠ ses, prosím tě, učila o organických minerálech???
|
• |
31.5.2005 21:41:02
Z mého pohledu je jediným možným řešením doúprava vody doma, tedy filtrací. Je pravda, že fitr odstraní z vody nežádoucí látky (žádoucí podle vyhlášky ČR č. 376/2000 Sb. je jen vápník 30mg/l a hořčík 10mg/l, u dalších 67!!! látek jsou udány maximální povolené hodnoty. Zajímavé je, že mezi ně mimo jiné patří kromě dusičnanů, dusitanů a chlóru také arsen, kyanidy, olovo, rtuť, sloučeniny metanu, etanu, etenu a mnoho dalších). Nechám na Vašem zdravém rozumu, co z toho lidské tělo potřebuje. Co se týče minerálů, rozpuštěných ve vodě, jedná se o minerály anorganického původu, tedy neživé (vodní kámen), které naše tělo stejně neumí využít, ale zase si je umí pečlivě uložit v tepnách, cévách nebo v podobě ledvinových kamenů. Toto není můj osobní názor, o rozdílech mezi organickými a anorganickými minerály jsme se všichni učili už na ZŠ. Jestliže Vás trápí obava z těžkých onemocnění, které může způsobit pití čisté vody, doplňujte minerály raději z potravy (ryby, zelenina, luštěniny), se kterými si tělo poradí. Ještě bych se zmínila o převařování vody z kohoutku. Výsledek je jediný, a to ten, že čistá voda se odpaří a roztok škodlivin zhustí. Jestliže převařujeme vodu, abychom zlikvidovali mikroorganismy (přestože to už udělal chlor), musíme to trvat minimálně 20minut. Umíte si jistě představit, kolik nám v hrnci po této době zbyde a jaké TO bude kvality. :)
Já mám doma přístroj od firmy AQUEL BOHEMIA, jsem maximálně spokojená a mohu ho vřele doporučit. KLIDNĚ TO BERTE JAKO REKLAMU, ale jsem ochotná se za něj poprat. :) Přeji všem moc krásný den úspěch při hledání toho ideálního řešení. |
astray |
• |
28.5.2005 17:18:44
Ale neutopime, PET lahve se daji dobre recyklovat a vykupuji se ve velkem asi za 12 Kc/kg. Dela se z nich granulat, ktery se vyvazi do Ciny. Tam z nej delaji vlakna a pridavaji do ruznych textilii, ktere pak vyvazeji do Evropy...
ast |
• |
18.5.2005 21:32:17
Vážené mámy a tátové,
rád bych se zapojil do vaší diskuse o kojeneckých vodách svým názorem a zkušeností.Kojenecká voda ve smyslu našich předpisů je voda, která splňuje ta nejpřísnější kritéria na složení vody nejen mikrobiální, ale především u kojeneckých vod je každá šarže podrobena kontrole. K diskusi o vodě barelové 18.9 lt podotýkám, že nesplňuje požadavek vyhlášky v tom, že kojeneckou vodu nelze bezpečně distribuovat v nádobách větších než 5 lt- vyhl. č. 275/2004 Sb ukládá výrobci při balení vody do nádob větších 5 lt na etiketu uvést dobu spotřeby po otevření obalu. Platí pravidlo, že množení cizorodých organizmů je tím rychlejší, čím je objem nádoby větší. Při zkouškách na zdravotních ústavech jsme si u barelové vody ověřili takovouto rychlost množení při pokojové teplotě. Voda v barelu po týdnu již neodpovídala mikrobiálně požadavkům na množství mikroorganizmů. Na českém trhu neni mnoho výrobců kojenecké vody. Jsou konec konců uvedeni v úvodním článku k problematice. Důležité je značení, kdy mezi povinné údaje na etiketě kojenecké vody je také povolení ministerstva zdravotnictví tzv. HEM s číslem, které bylo výrobci kojenecké vody přiděleno. Závěrem mi dovolte optimisticky sdělit, že přechodné období pro výrobce a distributory potravin včetně vody již skončilo a kontrolní orgány začínají výkon kontrol, který v průběhu letošního roku dle mého názoru jednak zredukuje počet výrobců kojeneckých a stolních vod a v každém případě přispěje k větší kázni výrobců a distribuce a k ochraně nás spotřebitelů. Váš kamarád Tomas |
aleš tata |
• |
27.4.2005 18:00:58
uplně s vámi souhlasím,voda od frominu nám zezelenala několikrát,na rosanu není spoleh,beck má vodu taky buhví odkud.
měnili jsme tak dlouho až jsme vyměnili: můžu Vám vřele s klidným svědomím doporučit firmu Crystalis s.r.o,její voda je lahodná skutečně kojenecká,mají pobočky po celé ČR a stáčejí v adršpachu a na vysočině. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.