8.3.2005 23:04:18
Také jsem si pořídila stojan od Rosany. Měli jsme ho v práci a tak mi přišlo ideální, že mi ho nový barel dovezou až domů. V práci ale začali být problémy s "vůní" vody. Spoustě zákazníků a i mě po čase připadalo, že z vody je cítit dezinfekce. Stojan jsme tedy nechali vyměnit (prý se asi vyčistil moc silným roztokem...) ale vše se opakovalo.
Doma se mi to po pár měsících přihodilo také. Nevím jak barely dezinfikují, ale já už to neriskuji. I tchýně mi vodu ochutnala a cítila dezinfekci. Není to jen můj názor. Tak jsem stojan raději vrátila, ikdyž s firmou nebyl jinak žádný problém. Dobrou vodu nekupuji, známá z inspektorátu mi říkala, že nevyšla dobře v testech, ale čemu má člověk věřit? Tak vody střídám a občas dám malému i převařenou z kohoutku. Taky se přikláním k názoru, že by nemělo být tajemstvím, co která voda přesně obsahuje. Zdravím P. |
10.2.2005 15:43:58
My už nějakou dobu používáme picí automat od firmy Rosana (předem upozorňuji, že pro tuto firmu nepracuji ani tam nikoho neznám :-) a musím ho všem vřele doporučit!
Mají atest kojenecké vody, a testy provádí každých 14 dní. Na rozdíl od balených vod odpadá distribuce vody do supermarketů (=špatné uskladnění), a voda putuje přímo ke spotřebiteli. Nemusíte tahat žádné těžké lahve, vodu vám dovezou až domů do druhého dne po objednání. Cena je také příznivější. Mají malý domácí automat, který se vám vejde na kuchyňskou linku, nebo někam do skříně a vodu i ochladí. K tomu prodávají 10l barely. Myslím, že je to IDEÁLNÍ řešení! |
katka dvě děti |
• |
8.1.2005 11:06:54
Pohybuju se po zázemí supermarketů. Palety s vodou zůstávají stát venku na světle,slunci.....
Pro mou potřebu mi to nevadí, ale novorozenci bych tuto vodu nedala.Jistější jsou asi lékárny!?! Katka |
• |
15.12.2004 10:53:49
Vážené maninky, rád bych zde podotknu, že vody označené jako "kojenecké" a né ty označené jako "vhodné pro přípravu kojenecké stravy" jsou dostatečně kontrolovány a rozbor je prováděn z každé vyrobené šarže, stejně jako u léků. A tyto vzorky se uchvávají u výrobce po celou dobu jejich záruk-trvanlivosti.
Na druhou stranu je potřeba podotknout, že výrobce ovlivní kvalitu vody při jemím stáčení a maximálně však při její distribuci. Bohužel není v jeho silách přímo ovlivnit za jakých podmínek se voda skladuje u obchodníka a jak se k ní onen obchodník stará. Na každé lahli je uvedeno : Skladujte v temnu a chladu. Chrňte před přímím slunečním svitem. Domnívám se,že za řasou objevenou v 5l lahvi Fromin v obchodě Makro, bude mici z největší pravděpodobností obchodník a to Makro. Závěrem. Zvažujte jakou vodu pro přípravu kojenecké stravy či nápojů svím dětem dáváte a kde ji také kupújete. Přemnožení mikroorganizmů v čisté vodě bez úprav jakou kojenecké vody jsou je velice vysoká. Výroby je vždy pod přísnou kontrolou. Prpblém vzniká při distribuci a skladování. Taky tatínek Pavel |
• |
21.10.2004 20:17:59
Pouzivam Vittelku a povazuji ji za nejlepsi a je doporucena lekari vyspelych evropskych zemi
|
Misa |
• |
16.9.2004 21:10:50
Ahoj vsem, priznavam, ze jsem clanek necetla, ale snazim se vsude, kde slysim o kojenecke vode, popsat svou zkusenost s kojeneckou (!) vodou Fromin. Manzel ji koupil v Makru v petilitrovych "kanystrech". V obchode se kvuli osvetleni nevsiml, ze dve ze ctyr baleni jsou lehce nazelenala (obal je navic modry). Vodu jsme nastesti nedali miminku, jednu "nazelenalou" jsem vypila ja (a to kojim...). Na chuti to take nebylo prilis poznat. Jedno nebo dve baleni byla naprosto v poradku. Na dalsim to bylo videt naprosto jasne. Proste v ni plavaly rasy!!!!!!!!! (Podotykam, ze trvanlivost mela jeste rok!) Takze: POZOR NA FROMIN!
|
Věra Zimová |
• |
14.9.2004 20:10:57
Překvapuje mě,že kojenecká voda Aquila má nadlimitní množství sodíku(Na) a to 21,4mg/l(limit je míň než 20 mg).Pozor na "lživé chlubení se " už na obalu,jak má "pouze" 0,002% sodíku,jako kdyby byla v tomto ohledu nějak výjimečná.Všechny kojenecké vody mají míň.
|
Lenka |
• |
11.7.2004 10:55:43
Je pravda,že kvalita vody je rok od roku horší,ale filtr na vodu bych si nikdy nepořídila,ono přece jenom ve vodě je spousta minerálú a dalších prvkú co tělo potřebuje a filtr bohužel nezachytí jen nečistoty,ale právě i tyto,pro tělo dost důležité látky a pokud se do těla nedoplňují jiným způsobem,můžou vzniknout po delším používání,docela vážné zdravotní problémy.
|
11.7.2004 10:14:28
Protože máme 3 měsíční holčičku, nechali jsme si změřit kvalitu vody. Byla to hrůza a balená voda, kterou používám na tom nebyla, k mému překvapení, také zrovna nejlépe. Proto jsme si pořídili filtr na vodu. Rozdíl je poznat hned při prvním ochutnání a je i vidět - voda nedělá mastná oka na kávě se smetanou, čaj nedělá kroužky na hrnku, při vaření brambor se nědělá pěna. Neničíte se domácí spotřebiče, protože se neusazuje vodní kámen a nezánášíte si organismus a hlavně dáváte zdravou vodu svým dětem. Odpadá také nošení těžkých a drahých kartonů s vodou z obchodu. Jsme nadmíru spokojení. Mohu poskytnout kontakt a více informací. Tel.: 605 413 345.
|
Ivana, 2 děti |
• |
28.6.2004 21:29:35
No, je to opravdu těžké. Voda z vodovodu už není co bývala, a plastové lahve se mi taky příčí. Lisuju je a věřím, že k recyklaci ze žlutých popelnic opravdu dochází. Vlastní studna v paneláku bohužel.
Jinak trochu na omluvu pana Beránka - má dětská lékařka, velmi rozumná a přírodně orientovaná osoba, řekla mi totéž. Dobrou vodu doporučila ze srovnávací tabulky pro vysoký obsah fluoru. Ale byznys je to obrovský. Krk dám za to, že i z kohoutku se dá voda v lahvi prodat. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.