| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Která kojenecká voda je ta pravá?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 54 [Dalších 4 >>]
Canis Rufus
  • 
16.6.2004 13:56:08
Ne, opravdu to neprehanime... voda z kohoutku sice je pitna (tim myslim bez prevareni - sam ji obcas piju), ale novorozenci bych ji rozhodne nedal. Rozbor vody je sice pekna vec, ale... kvalita vody zcela jiste kolisa, zvlaste pokud obcas vodu zastavi. Krom toho od doby povodni uz nasim vodnim zdrojum neverim vubec - obcas je z ni citit desinfekce, obcas prilis nevoni... Delat rozbor vody pokazde kdyz zaprsi nebo je naopak dlouho sucho mi nepripada prilis vhodne. Takze novorozencum vzdy balenou (samozrejme kvalitni, z pramene) vodu a pokud mozno stale stejnou znacku - pokud jim vyhovuje. Dalsi vyhodu pak objevite na cestach - vzdy je riziko davat novorozenci vodu, ktera ma jine slozeni a na kterou neni zvykly (prujem je to nejmensi). Ostatne podobny problem mam i jako dospely. Uz mam vytipovanou oblast v Krkonosich, kde maji mozna naprosto skvelou prirodni vodu, ale me uplne staci, kdyz vypiju hrnicek mistniho caje a mam vystarano (bolesti bricha, prujem...) Proto se radeji "mistnim" vodam (narozdil od mistniho piva :) vyhybam.
15.6.2004 14:15:52
Co se týče balené vody, je to jako s jakýmkoliv jiným zbožím. Záleží na každém, jestli si ji koupí. A článek měl za úkol podat informace o tom jaké hodnoty má splňovat voda pro kojence. Ty byly dost omezené, ale autorovi článku to nezazlívám.
Asi před 7 lety nás ve škole učili (vysoká škola chem. tech., obor analýza potravin), že voda určená pro kojence může nést označení kojenecká voda, což zrovna Dobrá voda nenese. Důvodem je vyšší množství některého z iontů, myslím že jde hořčík (Mg2+). Ale je to informace stará a normy se mění ... .
Jinak si myslím, že pokud dítěti převařená voda z kohoutku nevadí, tak určitě není škodlivá. Jenže moje Andulka trpěla na prdíky tak, že jsem radši používala balenou kojeneckou vodu, pokaždé jinou a byla jsem spokojená. Ale manipulace s balíky vody a jejich uskladnění mě dost štvaly.
Renata deti 3 a 7 let
  • 
15.6.2004 11:38:51
Ja pouzivam jedine vodu z kouhoutku vic mi chutna nez balene vody v plastovych lahvich a kdyz uz mám chut na nejakou dobrou vodu tak si zajedu do Teplic nad Becvou tam maji vekice dobrou vodu
14.6.2004 22:54:46
Ne každý má vodu z vodovodu nezávadnou a pitnou. My třeba máme vodu, která je podle aktuálních rozborů pitná až po převaření pro dospělé. Takže nám nezbývá nic jiného, než kupovat balenou vodu - ale nekupujeme jednotlivé PET lahve, kupujeme vodu v barelech (tusim po 18,2 l), ktere jsou zalohovane a vymenuji se prazdne za plne. to bych rekla, ze je vhodna alternativa.. jinak s hromadenim odpadu souhasim.. za par let se v PET lahvich utopime.
Jana (Kuba, Zuzanka)
14.6.2004 22:35:06
V Hradci Králové existují automaty s vodou, která je asi celkem stejná s tou z kohoutku, ale není chlorovaná... Kupuje se do vlastních nádob, pohoda. Víte někdy si říkám, co s těma hromadama PETlahví bude, kdoví jaký procento se recykluje. Takže ať je ta z kohoutku co nejlepší :-). A´t žije příroda.
Minko, 1 dítě
  • 
14.6.2004 14:04:01
Souhlas, souhlas.
Příbuzná pracuje v laboratoři a jejím zaměstnáním jsou právě rozbory vody. No tak nám udělala rozbor i té městské (pražské) vody. Světe div se - hodnoty (zvláště minerály a jejich optimální poměr pro tělo) vyšly lépe, než slavné balené vody. Jediným problémem byly dusičnany, které byly mírně nad hodnotu vhodnou pro kojence. A celkové porovnání balených vod vyšlo lépe pro Tomu, Dobrá voda byla horší (porovnávala jen tyhle dvě).
Jo a ještě poznámku, např. ve Velké Británii kojeneckou vodu ani neznají, používá se běžná voda z vodovod. řadu.
Toť má zkušenost.
lenka
  • 
13.6.2004 19:43:49
pijeme balenou vodu a nestydíme se za to. voda z kohoutku muze byt klidne na zacatku sve cesty vodovodní siti prvotridni, ale ty kilometry trubek... nekdy mam potiz se v ni i osprchovat, je proste rezava...
Kvetinka 2,5r a 9-dnove mimi
  • 
12.6.2004 19:52:42
Byznys,byznys,byznys!
Osobne si myslím, že ak chce človek čisteišiu vodu, potom je lepší filter. A to tiež podla situácie. Ale stejne, ten zdravý selský rozum by bol na mieste.
  • 
11.6.2004 21:16:37
Souhlasím s Vámi, ovšem za těch okolností, kdy je ve vodovodu skutečně kvalitní voda. Ten "tyrák" se mi líbí! Fajn fór vystihující skutečnost!
  • 
11.6.2004 21:06:50
Máme téměř dvoutýdenního klučíka a se zájmem jsem si článek přečetl. Je opravdu škoda, že údaje nejsou pro výrobce kojenecké vody povinné. Vím ze zkušeností jiných rodičů, že jsou tzv."dobré a spolehlivé" kojenecké vody, po kterých měly miminka potíže. Ovšem ve společnosti, kde vládne zahledění do sebe, se zřejmě načekáme vlády zdravého selského rozumu (dočkají se toho mí vnukové?).
Díky, pane Beránku, byť za fakta, o to však pozoruhodnější.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 54 [Dalších 4 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.