| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chci rodit v zahraničí, ale jak na to?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 216 [Dalších 166 >>]
Jitka - dětí zatím 0
  • 
8.7.2004 17:24:57
No, teda Žofie... tohle zase pro změnu nadzvihne mě. Asistentka je přece za výkon svého povolání placená a dle EU do něj spadá vedení fyziologického porodu - tedy i doma. Pediatr je placený od toho, aby dohlédl na dítě - třeba i doma. A já je krzevá pojišťovnu platím ze svého zdravotního pojištění. Že na to zatím v ČR asistentky nebo pediatři nejsou úplně zvyklí, je věc jiná, ale tak si přece ve svém vlastním zájmu vyberu ty, kteří to profesionálně odvedou, nebo - jako Eliška - holt pojedu jinam za tím, co chci. Oni taky po mně budou v případě porodu doma určitě něco chtít (testy, úplné informace o mém stavu, zajištění domácnosti apod.). Ty jejich rizika jsou daná a nechápu, proč bych je neměla "otravovat či vystavovat riziku"? To si taky v krámu řekneš u pultu, že nebudeš honit prodavačku pro čerstvou housku, když má na dosah tu ze včerejška? Co kdyby třeba uklouzla? To je hrozně nezdravý postoj, to "braní ohledů" tam, kde je to nesmyslné. Takto si můžu pak "omluvit" úplně všechno, včetně nedobrého zacházení se mnou jako s rodičkou, pacientkou, klientkou, nakupující, občankou ze strany porodníků resp. asistentek, zdravotnictví, firmou, prodavačkou nebo policií či státní správou. A ještě to vystavím jako svůj klad. Pochop, že to je postoj ovce, který v důsledku vede k tomu, že se se skupinou jako se stádem zachází... a v podstatě právem - právem pastevce. Jenže ne každý ovce je... Zkus to, prosím, pochopit.
Žofie
  • 
8.7.2004 13:26:25
nezdrhat kvůli němu do zahraničí
Žofie
  • 
8.7.2004 13:22:29
Já už jsem napsala, že i když bych nejradši rodila sama s taktní asistentkou v povzdálí, tak by mě ale nenapadlo po někom chtít aby mi to splnil. Já bych prostě vůbec nechtěla rodit s vědomím, že asistentka a pediatr jsou kvůli mému rozhodnutí vystaveni riziku, tak radši volím porodnici, i když vím, že mimo porodnici bychom to prožili líp.

Já vyzdvihuji ty maminy, které se klidně svěří do péče normální porodnice v místě bydliště, ačkoliv jejich snem je rodit doma. Připadá mi totiž, že se rozhodly strachu z porodnice nepodlehnout a nezdrahat před ním do zahraničí ale zvítězit nad ním.
Žofie
  • 
8.7.2004 11:52:36
Tak to já u svého porodu bych nejradši nechtěla nikoho, ani ženu natož muže. Všem bych nejradši řekla "jděte prosím pryč, já rodím" a pak bych si jen zavolala "tak už můžete " :-)

No ale co se dá dělat, je to prostě u nás s těmi porody všechno jinak....ženské i mužské jsem u porodu měla a musím říct, že chlap byl lepší než zmatkářka nebo semetrika ženská,ale znám i dobrou ženskou a blbýho chlapa doktora, to prostě není o pohlaví lékaře.
Tereza , 2 kluci
  • 
7.7.2004 9:39:20
moc me tesi, ze autorka je zena , ktera si vazi vlastniho tela a taky chce mit vliv na vlastni zivot a vi co chce.
Mluvila jsem s jenou africankou, velice spokojenou, hrdou a pysnou zenou. V jeji zemi si zadna zena neumi predstavit ze by se muz zabyval gynekologii a nebo ji neci rikal o porodu. To je proste smesne. Zeny jsou jak se zda autonomni bytosti.

A daleko psychicky zdravejsi nez mnohe evropanky. Ja povazuji z a naprosro normalni, ze zena odmita a to vedome muze gynekologa.

Podle toho taky nase a potazmo moderni porodnictvi vypada. Dite se matce ODEBIRALA, kojeni ne podle diotete ale podle hodin. A dat prac do pokoj, kde je dite samo. Atd.

Mila autorko preji zdar a bude me tesit az vam to vyjde.
4.7.2004 13:05:28
To vypada skvele. Preji vse dobre a hlavne krasne, zdrave detatko.
Petra
  • 
4.7.2004 11:36:17
Nemám vůbec pocit, že by Eliška byla nějaká hysterka, když nechce u porodu lékaře-muže. Samozřejmě to nejde úplně zobecnit, ale já osobně mám většinou s lékaři-muži, a to nemluvím jen o gynekologii, ale třeba i o zubařích, velmi špatné zkušenosti, a navštěvuji už pouze lékařky, a to ve všech oborech. Asi jsem měla vždycky na lékaře smůlu, ale nejenže nebyli moc příjemní, ale ani po odborné stránce to nestálo za nic. S lékařkama mám mnohem lepší zkušenosti.
2.7.2004 20:44:22
Ahoj, abych pravdu řekla, nemám sílu vymlouvat názor těm, které si myslí, že na "detailech" porodu zase až tak nezáleží. Tak jen ve stručnosti - zajímaly jste se někdy o to, co všechno znamená do budoucna (i vzdáleného) porod pro dítě a průběh porodu i pro vztah matky a dítěte? (Co všechno například ovlivňuje chování matek-zvířat - my máme tu "výhodu", že funguje mozek, jinak by při současném způsobu rození by zůstala asi většina mimin bez dostatečné péče.) Vzkaz pro ty, co považují mamiminky hledající ideální porodnici za hysterky - zkuste aspoň nakouknout do knížek od Matějčka, Odenta nebo Leboyera a dalších.
ALI-BABA
2.7.2004 18:45:41
Jiste se v Cechach najdou prima a zkuseni lekari a sestry, ale take se najdou ti, ze kterych nam beha mraz po zadech. Ze se u nas hrube chovani k pacientum nijak netresta je naprosto vsem jasne a tudiz si myslim, ze je vetsi pravdepodobnost, ze se budou chovat jakztakz slusneji napr. v Rakousku. Pokud ma Eliska spatne zkusenosti a bala by se rodit v Cechach, tak jen obdivuji jeji odhodlani a vytrvalost, s jakou si za tim svym cilem jde. A naprosto nechapu nektere velmi osklive az urazlive prispevky zde. Eliska zadala o pomoc a ne o souzeni. Elisko nedej se a preju, at vse dobre dopadne. Tesim se, az nam das vedet!
2.7.2004 13:28:44
ELISKO,

preji Vam,aby vse vyslo dle Vasich predstav a budu na Vas myslet...verim,ze vse dobre dopadne a jsem rada ,ze se najdou i lide ,jako ty-vi co chteji a jdou si za svym cilem...

kdyz budes mit naladu dobrou ci spatnou,tak dej vedet a nebo napis...

renda
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 216 [Dalších 166 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.