| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chci rodit v zahraničí, ale jak na to?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 216 [Dalších 146 >>]
30.6.2004 17:33:44
Míšo 3, výhrady které vůči tobě mám vyplývají z toho, že tvé příspěvky jsou ufňukané, sebelitující, egoistické a někdy mi připadají podbízivé. Dále proto, že když tě náhodou někdo nelituje a nesouhlasí s tebou, hned se čertíš. Začneš se ohánět svou nemocí a napadat oponenta za to, že je zdravý a ty ne. Nemůžeš vědět, jestli já náhodou nesedím na vozíku, nebo nečekám na transplantaci ledviny. Nebo jestli nemám nějaké jiné těžké životní trápení. Ne každý totiž zdůrazňuje svůj handicap v každé druhé větě svého příspěvku. Další věc, co mi vadí je, že se málokdy vyjadřuješ k zadaným tématům (myslím, že od toho to dělení na témata na Rodině je, aby se člověk nemusel prodírat spoustou věcí, co zrovna nehledá) spíš je využíváš jako odrazový můstek k mluvení o sobě a o svém trápení. Tváříš se, že uvádíš citace, ale velice překrucuješ (mám být konkrétní? jen v té naší rozepři například "citace" mne, že po tobě chci ukončit "černý humor"). Jsi vztahovačná. Máš v zásobě velké množství dramatických příběhů cizích lidí a obratných frází, ale nic konkrétního z tebe nejde dostat.
Připomínáš mi povídku od Clifforda Simaka "Smutkem opilý"
Nejsem Anetka a nejsem Tili.
Lituji toho, že jsem se nedržela své zásady se ke tvým příspěvkům nevyjadřovat, protože jsem přesně tohle čekala. Až se mi podaří tuhle debatu ukončit, už to neudělám.
Alca13
30.6.2004 17:15:46
Míšo,
Zaujala mě ta vaše diskuze a osočování...kdo si jak změnil ikonku apod. Tak jsem si přečetla zbytek.
Je mi líto, že ti připadá, že tě ostatní nenávidí, ale já si myslím, že to tak horké není. Ano, měla jsi spoustu reakcí, ve kterých s tebou lidé nesouhlasí...ale nenávist? Osobní zášť? Tu jsem tam opravdu nenašla. A vsadím se s tebou o co chceš, že nikdo z těch, kteří na tebe reagovali nesouhlasně, ti nepřeje nic špatného.
Občas je těžké se na život dívat z té pozitivnější stránky, zvlášť když je někdo nemocný a připadá mu, že jsou všichni proti němu...i jeho osud.
Míšo, já tě vůbec neznám, nechovám k tobě žádné záporné city a přeji ti, aby ses brzy uzdravila...a mohla vidět, že lidé jsou v zásadě dobří.
30.6.2004 17:08:32
Sylvie, i Tobe velice dekuji, ze mi veris. Pro ostatni dodavam, ze mezi gymnaziem a VS jsem pracovala pres dva roky jako sanitarka a dalsi tri jako sestra prave na " spinave" chirurgii. Kdybych vypravela nektere pribehy neverily byste, protoze podle Vas se to proste stat nemohlo. Ale presto podle reakce nekterych mych oponentek bych rekla, ze urazky, nenavist, arogance a agresivita k lidem, kteri Vam nic neudelali, jen se Vam nelibi jejich nazor, jsou zcela evidentni. Takze pokud tyto projevy antipatie existuji i tady, tak pro by nemohly existovat ve zdravotnictvi a v mnohem silnejsim meritku, protoze jsou urceny lidem, kteri se nemohou prilis branit. Jsem svedek mnoha podobnych pribehu ( jen ne z oblasti porodnice) a proto naprosto nepochybuji, ze se to, co mi licila kamaradka do pismene stalo. A Sylvii dekuji, protoze i ona take vi jak to ve zdravotnictvi nekdy chodi a neboji se o tom mluvit. Myslim, ze nechat si vse libit neni statecnost, ale spis naopak.
30.6.2004 16:54:03
Tilli, skutecne chces vysvetlini vseho, co cim jsem se polde tebe provinila? Tak tedy, zmenila jsem si ikonku, az po te, co jsem se na svu nemohla dostat. Byla jsem hodne rozrusena, protoze jsem prisla z nemocnice, a "uvital" me stos nenavistnych reakci z nichz jsem cetla asi dve nebo tri. Pro mne je kazdy navrat z nemocnice symbolem toho, ze jsem si zase vybojovala trochu casu nejen pro sebe, ale pro sve pratele a zname. To ze mne nekdo zas tolik nenavidi, me dost rozrusilo uz proto ze se do tohoto stavu nedokazu dostat, neni mi jasne, co by mi ten druhy musel udelat, abych ho dokazala tak nenavistne odsoudit. Nastesti musim bojovat s horsimi vecmi nez je antipatie, kterou nedovedu pochopit. Spis bych rekla, ze nektere z Vas lituji, musi to byt zle, citit k nekomu to, co asi citite ke mne, tedy pokud vezmu zcela vazne vase prispevky.

Bylo by to mnohem pochopitelnejsi naopak, protoze ja skutecne nemam vetsinu toho co vy pokladate za samozrejme a tak picity zatrpklosti a nenavisti by u mne mohly byt i omluvitelne, ale rekla bych, ze na vyrovnanost Vam vadi daleko vic a spis Vas ponouka k jeste vetsi antipatii, jako byste se snazily nekoho, kdo pracne drzi rovnovahu, strhnout na zem... Navic me desi, ze je vas vic, znamena to totiz sklony k davove psychoze a ta je vzdy zla...
Tili
  • 
30.6.2004 16:42:22
Milá Misa, myslím si ze aj ked nemám ikonku a emailovú adresu tak velmi dobre vies kto som. Uz sme si párkrát pokecali :o). Svoju schránku zverejnit nemienim pretoze nestojím o to zavíriť počítač ktorý nie je môj (tak ako sa stalo v tom predchádzajúcom z ktorého som sa hlásila registrovaná). A pokiaľ sa dobre pamätám tak zmena Tvojej ikonky má inú minulosť. Ak sa mýlim oprav ma. Prihlasovala si sa ako Misa2 s CB fotkou zeny (mimochodom neviem komu vadila ale mne teda nie) a ako Misa3 + iná ikonka si sa zacala prihlasovat po tom co si sa na pôvodné heslo nemohla dostat. Tolko si pamätám, písala si to v nejakej inej diskusii. Ale to len na okraj. K tej druhej téme: Bojovat za práva pacientov budem ale nebudem plytvat energiou na príbeh ktorý sa stal neviem kde a neviem kedy a neviem komu. Tým že sa tu navzájom budeme strasit a utvrdzovat v tom ze je to v nemocniciach hrozné (vo vseobecnosti) tým nikomu nepomôžeme. Napíš konkrétny prípad, konkrétne osoby, konkrétnu nemocnicu kde sa práva pacientov bežne takto hrubo porušujú a ja som ochotná, vrámci možností, aktívne sa pridať k jeho riešeniu.
30.6.2004 16:42:21
Šary, Tobe velice dekuji, i kdybych nemela pravdu, nepridala ses na stranu, ktera se obrati proti jednotlivci. Snazis se o objetivitu, snazis se pochopit a obhajit. Velice se toho vazim, protoze to, ze by se mne nekdo tak odvazne a ferove zastat se mi zas tak casto nestava. Takze velice dekuji
30.6.2004 16:36:38
Anetko, co Ti na to rict? Ty si skutecne myslis, ze jsi vuci mne zcela objektivni? Pokud prectu Tvuj posledni odstavec, vychazi mi z toho jen nenavist, zavist, zast, bezohlednost a krutost. Neznam duvod proc na mne utocis, ale muj prispevek to zcela jiste neni. Mozna jen nesnasis lidi, kteri se dokazi vzeprit vuci autorite, ale rekla bych spis, ze na tom, co pises a v poslednim odstavci Ti jde o tom me urazit, zarmoutit, umlcet.. proc to nevim...ale v mem prispevku neni agresivita ani umysl neco zlehcit. Ve Tvem ano. Nehodlam to rozebirat, ja se snazila pomoct, ty se snazis ublizit. Je to o to horsi, ze nemas poradne duvody. Mas vse, ceho se mi nedostalo, a prece je neco, co Ti na mne tolik vadi, ze bys mne nejradeji umlcela. Ze by skutecne pro to, co mi vytykas? To ponecham na Tobe. A protoze pravdepodobne behem pristiho tydne nastupuji na leceni, kde se dostanu na net jen velmi omezene, muzes si tu pekne zařádit, ja Ti rozhodne odpovidat nebudu.
30.6.2004 16:23:34
Tili, co tim chci rict, jsem uz jednou psala. To ze predstiras, ze se nic takoveho stat nemohlo je Tva vec. A tohle je tak asi vse, co jsem ochotna sdelit nekomu, kdo nama dost odvahy se podesat. Ja vam vyhovela dokonce natolik, ze kdyz jste si stezovaly, ze mam ikonku prilis pekne zeny, zmenila jsem ji. Pokud tedy nekoho kritizujes, mohla bys mit odvahu to udelat pod nazvem sve mailove chranky.
30.6.2004 16:19:23
.....Nevim,co k tomu napsat jen snad to, jak jedna z vas je citliva na sebe, pise napr.:" abych ji nezranovala", ale to ze ona kazdou druhou vetou velice hrube zranuje a urazi mne, jaksi nezaregistrovala. Nemam, co bych Vam k tomu rekla. Jen snad to, ze Vy se rady na nekoho sesypete a pokud mozno ho hromadne kamenujete, ze. Je to z casti tim, ze davova psychoza je pro vas patrne vzrusujici, za druhe v tom skutecne hraje ulohu ma nemoc a tedy i odlisnost od zdravych a normalnich lidi, za treti anonymita diskuze, protoze jen nekdo z diskutujicich ma odvahu urazet a soucasne dat na web alesponjmeno sve schranky. Nevim, proc a jak vysvetlit, ze jste tak nenavistne, ale rekla bych, ze to vzdy zacne tak jedna dve osoby a pak se zvedne davova psychoza a konci to tim, ze si chvili ty dve osoby povidaji pro sebe, pripadne se jeste nekolikrat zaregistruji, aby to pusobilo prevsedciveji. Vy skutecne nemate dost odvahy, abyste se pokusily si vybojovat v porodnicich lepsi podminky, naopak, pustite se do toho, kdo Vas na neco takoveho upozorni... Tohle statecnost neni, jen zaujatost a nenavist, smiseny s patrne prijemnym pocitem se zvednuteho adrenalinu, kdyz jste si vytipovaly korist a ted jde jen o to ji ustvat...
Nemam co k tomu vic rict...
Martina
  • 
30.6.2004 15:11:53
Katko, přečti si muj příspěvek tady jinde v diskusi. Já se díky personálu vůbec neotvírala a to se chovali celkem mile. Cítila jsem se hrozně, "znásilněná" od doktorů a "špinavá". Citlivé ženy nemohou mít děti v tomto státě. Jak jsem se později přečetla na různých dikusích a článcích je porod o psychice a když nejsi v prostředí kde se necítíš dobře může to porod pořádně zkomplikovat, jako u mě.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 216 [Dalších 146 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.