Simona |
• |
30.6.2004 11:25:07
Veroniko můžeš mi říct, kde jsi přišla na to, že v ČR se rodi s lekařem ke kteremu chodiš pravdidelně na prohlidky? :-) Ja doktora poprve viděla až u porodu. Sice jsem se předtim v porodnici byla podivat, ale to měl zrovna službu jiný doktor než ten co byl u mého porodu. Nevíte někdo jak se to s asistentkama? Přála bych si mít u druhého porodu svoji vlastní asistentku a ne same cizi lidi, které vidím poprvé v životě. Jde to?
|
30.6.2004 7:43:50
Tilli, reagovala jsem na to, že se po porodu musí ležet, ne na Míši příspěvek. Jinak já sama jsem dětská sestra, dost lidí to bere jako dostatečně dobrý důvod, aby si mi postěžovali, jaké to zas bylo při návštěvě doktora, zrovna tak některé maminky našich pacientů mají potřebu nám povykládat, jaké je to jinde. Věř mi, že bohužel nemám důvod Míše nevěřit :o( Věř mi, že jsem si vyslechla i horší věci.
S. |
Tili |
• |
30.6.2004 7:17:59
"...Jasně, že bezprostředně po porodu nepůjdu tancovat čardáš :o) Ale abych si nemohla dojít na záchod, umýt se, do skříně pro čokoládu..."
Sylvie, práve o tom to je. Ak sa Ti chce po pôrode tancovať čardáš :o) a cítiš sa na to tak prečo nie. Ale ak sa cíti rodička zle tak neviem o nemocnici kde by ju nútili bezprostredne po pôrode ísť na záchod, umyť sa, prípadne po sebe upratovať a pod. Ja som napríklad doobeda porodila (klasicky-viď minulý príspevok) a na obed som už veselo s manželom sedela a debatila. Proste mi bolo fajn. Ale napríklad mamička na posteli vedľa ležala ešte dva dni a nikam nešla lebo sa necítila dobre, ale nikto ju NENÚTIL aby niekam šla. Len do sprchy, aj to po ňu prišla sestrička a v sprche jej pomáhala umyť sa a prišla s ňou aj naspäť. |
Tili |
• |
30.6.2004 7:09:25
"...každá rodička musí v nemocnici povinne min. 2 hodiny po pôrode ležať..."
Sylvie ja si to nemyslím, ja vychádzam predovšetkým z vlastnej skúsenosti, a so skúsenosti ďalších mamičiek ktoré dobre poznám a napríklad aj zo skúsenosti mojej sestry(medičky), ktorá sa v slovenských a českých nemocniciach pohybuje. Každopádne pripúšťam, že niekde rodička nemusí tie dve hodiny ležať ale určite nie kvôli tomu aby si zo zeme dvihla spadnutú vložku a odstránila "ten svinčík". Ak tu niekto napíše takýto prípad (ktorý si myslím, že je skutočne raritou a v žiadnej normálnej nemocnici nie je pravidlom) tak by mal uviesť dátum a miesto kde sa tak stalo pretože inak je to pre mňa fakt len historka na strašenie budúcich mamičiek. A to som sa už radšej ani "neobula" do tej časti Misinho príspevku kde personál nemocnice kričí na rodičku, že príliš pribrala. |
29.6.2004 22:35:08
Zavinovani delohy a zastaveni krvaceni napomaha okamzite prilozeni miminka k prsu. Stimulaci bradavky se v tele matky spousi oxytocin. Tim se take nastartuji dalsi kontrakce potrebne pro vypuzeni placenty.
Joo, priroda to ma stejne vykoumany nejlip :o) |
29.6.2004 22:29:58
Opravdu ne vsude se maminky nuti k dvouhodinovemu lezeni. Co se tyce predporodnich kurzu, moje osobni zkusenost ze vcerejsi lekce je prave opacna. PA nas ucila, ze pokud se maminka citi fit, coz je po prirozenem porodu, kdy neni "sfetovana" infuzemi pravdepodobnejsi, vertikalni poloha se naopak doporucuje (napr. dojit si na zachod). Pomaha to rychlejsimu a prirozenejsimu odlouceni placenty.
Mimochodem, nechapu proc jste se do Misi 3 tak obuly. Je pravda ze jeji prispevky jsou vetsinou hodne dlouhe. Taky mi dava zabrat nez je prectu, ale pokud vim, vzdycky jsem z jejich prispevku spis citila, chapavost a emtatii. A to ze je hodne nemocna a s nemocnicemi ma sve zkusenosti je bohuzel pro ni pravda. Preci ji za to neodsoudite!? |
29.6.2004 22:04:07
Jistě, s větším krvácním ano. Taky se na břicho prý dává třeba pytlík s pískem :o) Poprvé jsem rodila v Praze - Krči, podruhé ve Vrchlabí. Kde rodila kamarádka, to fakt netuším, vyprávěla mi to jako zkušenost v mém prvním těhotenství :o) Ale někde v Praze. Jasně, že bezprostředně po porodu nepůjdu tancovat čardáš :o) Ale abych si nemohla dojít na záchod, umýt se, do skříně pro čokoládu...
S. |
29.6.2004 21:53:05
Sylvie, to je zvláštní, ale to slyším poprvé. Kdes rodila? Taky jsem všude, jako Tili - ať na internetu nebo v předporodních kurzech - slyšela, že rodička po porodu musí 2 hodiny ležet. Zdůvodňovali to tím, že to urychluje zavíjení dělohy a zabrání komplikacím se zvýšeným poporodním krvácením. Mně dokonce (s velmi rychlým porodem a větším krvácením) doporučili nejen ležet, ale i nezvedat ruce nad úroveň hlavy.
|
Alca13 |
29.6.2004 21:51:53
Má zkušenost je také jiná, také jsem dvě hodiny po porodu neležela. Asi po dvaceti minutách jsem slezla z lůžka a partner mě i miminko dovezl do našeho poporodního pokoje na kolečkovém křesle. Připadala jsem si jak Švejk když jel na Bělehrad...akorát jsem místo berlí třímala dítě...:-)))
Do hodiny jsem už chodila kolem po svých. |
29.6.2004 21:28:52
...každá rodička musí v nemocnici povinne min. 2 hodiny po pôrode ležať...
Tilli, proč myslíš? Je pravda, že rodička musí být SLEDOVANÁ, to ale neznamená, že by musela ležet :o) Po prvním porodu jsem ležela, dokud jsem měla mimčo u sebe (připadlo mi to nejpraktičtější). Pak mi odnesli mimčo a donesli jídlo... a přece nebudu jíst vleže, že jo ;o) Podruhé jsem bezprostředně po porodu miminka po svých přešla z porodního pokoje na porodní sál a po porodu placenty opět po svých z porodního sálu na své lůžko na pokoji. Na pokoji jsem víceméně ležela, ale opravdu jenom "víceméně" :o) Kamrádka se zas šla bezprostředně po porodu sprchovat. S. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.