| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku I Pan Dolejš má právo na nové podněty

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 97 [Dalších 67 >>]
Jitka
  • 
14.7.2004 14:14:25
Ahoj Janino,
Ja jsem premyslela, jak na to reagovat. V podstate neznam ani jednu. Jenom jsem si predstavila Petru, jako zdrav. sestru z Basniku {V podani Jany Hlavacovy}, jak pri zpevu Karla Gotta vola: "Kajo musis, musis." Tak Petra sedi za pocitacem ruce v pest a vola: "Danielo, musis, musis uverit ve spravedlnost."
Petro prosim te neber to, jako osobni utok, ja jsem se s tebou {s tvymi prispevky} setkala poprve v pondeli, musim rict, ze jsem ve me stridaly pocity vzteku a absolutniho prekvapeni. Druhy den jsem si vyhledela tvoje dalsi prispevky, doslo mi ze ty jses proste takova. Musim rict, ze jses mi docela sympaticka, opravdu i lidi co maj uplne opacny nazory, jsou potreba. {No ty sympatie mozna budou trvat do doby, nez jsi od tebe prectu neco co mne uplne vytoci}. Tak holky mejte se. J
JaninaH
14.7.2004 13:39:56
Vida, co se dá vydedukovat z novinářského klišé...
Petra to určitě s Danielou myslí dobře a upřímně a chce jí pomoci. Jenom... Nevím, jak to vyjádřit, abych se třeba Daniely nedotkla. Zkrátka, nějak si "zduchovnělou" Danielu neumím představit. Jsem určitě ovlivněna tím, jak se Petra prezentuje v jiných diskusích a jak si ji představuji. A taky mě ovlivňuje to, že znám Danielu osobně, je to vysloveně přitažlivá, energická žena, s pěkným sestřihem a zajímavou barvou vlasů, hezky nalíčená, moderně oblečená...Ne že by mi připadala "přízemní" či snad málo oduševnělá, to ne, ale úvahy o pozemské a nadpozemské spravedlnosti mi k ní nějak nesedí...
J.
Petra
14.7.2004 12:50:25
Lído, psala jsem ve smyslu "východiska pro Danielu" z toho důvodu, že mi až tak šťastná nepřijde. Hned v úvodu článku je totiž tato věta:

kopíruji "A Danielu zbavil víry ve „spravedlnost světa“."

Jedna normální věta, ale pro mne popud: Petro, řekni jí to, udělej maximum, třeba ze sebe blbce, ale řekni jí to! Třeba tě uslyší a třeba ne, ale pokus se! Toužím Daniele ukázat, že prostě já mám jistotu, že spravedlnost je. Aby dostala další síly a motivaci do všeho pěkného co dělá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je moje pohnutka, proč pod Danieliny články píšu a proč se tak snažím a proč se tak tím psaním už kolikátý den vyčerpávám, je to tak těžké překonávat tolik neobratnosti, co v sobě mám a kloudně se vyjádřit!!!!!!!!!!

Jak jsem si tak jistá, že spravedlnost neboli Pravda je? Protože, když jsem v ni začala věřit (neboli "vystrčila anténu"), ona se mi Pravda okamžitě "odvděčila" tím, že mi tou anténou začala posílat svou pozitivní energii, která mne učinila šťastnou. Jak ji může posílat někomu, kdo si její existenci neuvědomuje nebo o ní dokonce pochybuje (neboli má zastrčenou anténu)? Nemůže.

Spravedlnost pozemská neboli lidské zákony jsou často slepé, ale Spravedlnost absolutní neboli vyšší moc si s každým na "onom světě" vyrovná účet, to jsem si jista. Tak to Daniele řekněte, že jí to od svého srdce vzkazuju. Já se tu nějakej čas neukážu, protože jsem teď psaním zanedbávala svoje povinnosti.

Lída 3 děti
  • 
14.7.2004 9:52:43
Omlouvám se za znovu přetištěný text Petry, ale při psaní svého příspěvku jsem si ho překopírovala ve snaze se co nejlépe vyjádřit a již jsem ho nevymazala.
L.

Lída 3 děti
  • 
14.7.2004 9:49:46
Píšete:
"Zmínila jsem se o tom, že považuji za východisko (i pro Danielu)z těžké životní situace začít pracovat na sobě a ne to žádat po svém okolí."
Četla jem doufám velmi pozorně onen článek a nemám z něj absolutně pocit, že by se Daniela uzavřela ve své bolesti před celým světem. Naopak našla nový směr, cestu, kterou se dala a která ji i naplňuje.
Je snad projevem ukřivděnosti, když se někdo pomoci znevýhodněné skupině dětí?
Vám, jak píšete dával sílu žít "existenci něčeho vyššího nad námi". U Daniely je to zase věnování se občanskému sdružení a snaha dostát spravedlnosti, byť i po letech, t.j. znovu otevřít trestní spis. Pokud by D. nevěřila ve spravedlnost, nemyslíte, že by to již dávno vzdala?
Vy jste šťastná ve své víře, ona zase v tom co dělá, zkuste přijmout fakt, že každý z nás může být uspokojený jinou činností, či pohledem na svět.
Není to zas tak těžké.
Lída

Byla jsem v těžké situaci a řekla jsem si, všichni mě musí litovat a rozumět mi a přizpůsobit se mému žalu a basta fidli, vždyť je mi tak těžko a jim tak lehko. Ale s tímto egocentrickým přesvědčením se mi těžko žilo. Pořád jsem se cítila ukřivděná, pořád se mi někde něco nelíbilo a nebylo dost "ohleduplné". Jak jsem se tak potácela z bludném kruhu svých starostí, byla jsem ve svém nešťastném mikrosvětě na druhém břehu od ostatních "šťastných" lidí. Mimo společnost. Proč to tak bylo, to vidím až s odstupem času, bylo to jen a jen mojí vinou. Ale jak jsem dostala příležitost si to uvědomit? Již dříve jsem cítila, že se svojí pravdou nemohu vystačit, a toužila jsem najít něco, co bych mohla přijmout. Tak jsem zkoušela přijímat různé "pravdy", ale ty mi jen zhoršovaly bolístku. Všechny se týkaly budování mé síly, získávání energie na individuální rozvoj a prosazování sebe. Motiv urvat si pro sebe mne zrazoval čím dál víc. Když už mi z toho všeho bylo fakt nejhůř a nedokázala jsem už ani pomalu normálně žít, přišlo ale něco, co bylo jiné a co mne zvedlo na nohy jako když do mne uhodí blesk já se vzpamatuju a pomalu jako plevel rostu na svět. Byl to návrh na pomoc, byla to naděje začít znova. Kdo mi ji dal? Co to bylo? Uvědomila jsem si, co je absolutně spravedlivé. A snažila jsem se podle svých dosud pyšných pravidel pokorně kleknout si před onou Spravedlností. Kdesi v sobě cítila jistotu, že existuje a to mi najednou dávalo sílu žít! To mi dalo východisko! A najednou se mi promítlo, proč asi bylo to, co bylo!Začalo se mi rozsvěcet v hlavě. Předpokládalo to začít hledat příčinu v sobě, kousek po kousku se probírat svým předchozím životem a hledat a hledat ... a ono to začlo dávat souvislost.....

Když jsem tedy přijala onu vyšší moc nad námi jako svého "hlídače", z mého bludného kruhu mne vedla cesta ven do světa na druhém břehu a začala jsem se cítit šťastná ve své situaci a dokonce za ni být vděčná. Začala jsem se na svět dívat jinak. Vždy vidím příčinu všeho v sobě. Proč mi toto vyšší spravedlnost posílá? Proč se stalo to či ono, čím jsem si to zasloužila? Jak se tedy mám zachovat správně?

Víra ve spravedlnou vyšší moc mne vyvedla z neštěstí, opuštění a nejistoty a dala mi štěstí a jistotu a přivedla mne z druhého břehu osamění na první břeh, mezi ostatní lidi. Jsem vděčná za to že nejsem sama se sebou!
Petra
14.7.2004 8:59:02
Zmínila jsem se o tom, že považuji za východisko (i pro Danielu)z těžké životní situace začít pracovat na sobě a ne to žádat po svém okolí. Jak jsem k tomuto přesvědčení došla?

Byla jsem v těžké situaci a řekla jsem si, všichni mě musí litovat a rozumět mi a přizpůsobit se mému žalu a basta fidli, vždyť je mi tak těžko a jim tak lehko. Ale s tímto egocentrickým přesvědčením se mi těžko žilo. Pořád jsem se cítila ukřivděná, pořád se mi někde něco nelíbilo a nebylo dost "ohleduplné". Jak jsem se tak potácela z bludném kruhu svých starostí, byla jsem ve svém nešťastném mikrosvětě na druhém břehu od ostatních "šťastných" lidí. Mimo společnost. Proč to tak bylo, to vidím až s odstupem času, bylo to jen a jen mojí vinou. Ale jak jsem dostala příležitost si to uvědomit? Již dříve jsem cítila, že se svojí pravdou nemohu vystačit, a toužila jsem najít něco, co bych mohla přijmout. Tak jsem zkoušela přijímat různé "pravdy", ale ty mi jen zhoršovaly bolístku. Všechny se týkaly budování mé síly, získávání energie na individuální rozvoj a prosazování sebe. Motiv urvat si pro sebe mne zrazoval čím dál víc. Když už mi z toho všeho bylo fakt nejhůř a nedokázala jsem už ani pomalu normálně žít, přišlo ale něco, co bylo jiné a co mne zvedlo na nohy jako když do mne uhodí blesk já se vzpamatuju a pomalu jako plevel rostu na svět. Byl to návrh na pomoc, byla to naděje začít znova. Kdo mi ji dal? Co to bylo? Uvědomila jsem si existenci něčeho vyššího nad námi, co je absolutně spravedlivé. A snažila jsem se podle svých dosud pyšných pravidel pokorně kleknout si před onou Spravedlností. Kdesi v sobě cítila jistotu, že existuje a to mi najednou dávalo sílu žít! To mi dalo východisko! A najednou se mi promítlo, proč asi bylo to, co bylo!Začalo se mi rozsvěcet v hlavě. Předpokládalo to začít hledat příčinu v sobě, kousek po kousku se probírat svým předchozím životem a hledat a hledat ... a ono to začlo dávat souvislost.....

Když jsem tedy přijala onu vyšší moc nad námi jako svého "hlídače", z mého bludného kruhu mne vedla cesta ven do světa na druhém břehu a začala jsem se cítit šťastná ve své situaci a dokonce za ni být vděčná. Začala jsem se na svět dívat jinak. Vždy vidím příčinu všeho v sobě. Proč mi toto vyšší spravedlnost posílá? Proč se stalo to či ono, čím jsem si to zasloužila? Jak se tedy mám zachovat správně?

Víra ve spravedlnou vyšší moc mne vyvedla z neštěstí, opuštění a nejistoty a dala mi štěstí a jistotu a přivedla mne z druhého břehu osamění na první břeh, mezi ostatní lidi. Jsem vděčná za to že nejsem sama se sebou!
Lionka
13.7.2004 23:52:35
A já zase na mlýny "shora" nevěřím, ale mlýny tu zrůdu stejně jednou semelou, a škaredě ... já tomu pevně věřím ...

Jinak-úžasná zpráva o Lukýnkovi-že se směje-brouček jeden :o),to mne teda hodně potěšilo,Danielo! Držím pěstičky! A že tedy potřebuje podněty ... - tak mne napadl jeden nápad - nestihnu ho zrealizovat hned,ale určitě do konce prázdnin to bude! Tak ,že se Lukýnek může těšit!!!
Andrea, dvě děti, třetí na cestě
  • 
13.7.2004 17:19:17
Petro,

to je vážně síla! MILOVAT POSTIŽENÍ SVÉHO DÍTĚTE ?????????? To je moc i mne !

My tu všichni víme, že jsi Petra, dvě děti, Petra Halámková, Petruna, teď zase Petra s korunkou a že sama máš nemocného chlapce. Nechceš nám třeba napsat, jak MOC MILUJEŠ NEMOC SVÉHO SYNA TY ?
Andrea
Petra
13.7.2004 15:43:10
Tak nereagujte :-). Mně se nelíbí, že jste o Lauře řekla, že je hloupá. Není hloupá. Vy taky ne. Každá jsme jiná. Něco je v každým hezkýho a něco ne.Zrovna jsem si říkala, že jste to tady probrala z hezkého úhlu pohledu, který chyběl. Máte pravdu, moc kecám a odcházím, jdu konati ....
Květa
  • 
13.7.2004 15:25:25
Rozdíl mezi Danielou a Vámi Petro a Lauro je ten, že vy mluvíte a ona koná.
Je opravdu zbytečné reagovat na vaše příspěvky.
K.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 97 [Dalších 67 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.