| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku I Pan Dolejš má právo na nové podněty

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 97 [Dalších 47 >>]
Helena
  • 
8.7.2004 20:55:55
Přečetla jsem většinu příspěvků k tomuto článku a myslím, že mám stejný názor jako většina: obdiv pro Danielu, pohoršení nad článkem Jany, ale na konec - po přečtení dalších příspěvků od Jany - pochopení i pro ni.
Jano díky, že jsi odpovídala a držím ti palce, abys vyřešila své problémy. Daniela nám všem může být inspirací, v co všechno lze přetavit lidské utrpení, bolest a nespravedlnost.

Ivana+Terezka(také postižená)
  • 
7.7.2004 13:27:56
Nevím, co je na tomto příspěvku odpudivého a hnusného. Naopak si myslím, že vaše chování je děsně pokrytecké. Na konci článku píšete něco a dobru, lásce a já nevím o čem všem ještě a při tom byste chtěla "ukamenovat" maminku, která má postižené dítě - ne vlastní vinou. Vaše chování přesně odpovídá tomu, čemu nás učili dříve - odlkádat tyto děti do ústraní, aby nebyly vidět. I já jsem jedna z těch maminek, kterým se narodilo postižené dítě a nevidím v tom žádnou nevýhodu. I já jsem matkou a mám právo chodit na tyto stránky a mě velmi zajímají osudy jiných maminek a jejích postižených dětí. To, jak tuto situaci zvládly ony a co jde dělat dál.
Já sama mám přítele, který není otcem mé dcery a vůbec mu nevadí, že je postižená. Znám i více rodin s postiženým dítětem, které jsou úplné a naopak je postižení jejich dítěte ještě více ztmelilo. Z toho je vidět, že to nemusí vést k rozvrácení rodin.

S pozdravem a přáním všeho dobrého všem
Ivana a Terezka
kobra
  • 
2.7.2004 23:14:05
Myslím že diskuse o nedonošených dětech a jejich komplikacích je zas trošku mimo.Taky mám nedonošeného syna, který měl velmi malou šanci na přežití díky mnoha zdravotním komplikacím znám pocit, když vstupuji na dětskou Resku s pocitem, jestli ho tam ještě vůbec najdu živého atd.Syn přežil a dnes ve dvou letech je z něj úplně zdravé dítě jen s poruchou pozornosti a drobnu srdeční vadou.Ale o tom tento článek nebyl.....Tenhle článek je o vnitřní síle jedné osamocené mámy s nevyléčitelně nemocným dítětem, která se snaží pojovat a pomoc i ostatním postiženým...a to je o hrozné vnitřní síle a velkém vnitřním vyrovnání...protože nevím jak vy, ale když moje dítě bojovalo o život, tak jsem neměl pocit, že to lidé v okolí chápou, ani ostatní rodiče a především jsem jim záviděl pokroky jejich dětí, když se naše situace moc nezlepšovala......ale určitě jsem neměl sílu na to někoho držet a pomáhat ještě jiným rodičům či dětem....svým způsobem jsem se utápěl ve vlastní bolesti a bezmoci....
chose
  • 
30.6.2004 14:03:44
mám po přečtení slzy v očích,protože ublížit tak dětatku ,to chce tu zrudu nechat lynčovat každý den.sve jsme si zažily s klukem který se předčasně narodil a doktoři měsíc tvrdily že nepřežije,a když ano tak jako ležák.jenom díky odhodlanosti me ženy a vojtovy metody jsme zvitězily.tím jsem chtěl říct držím palce
Iva
  • 
29.6.2004 16:18:55
Taky byste se do Jany nemusely tady všechny tak obouvat. Já rozumím tomu, jak to myslela, a rozhodně není dobře vyvolávat paniku. Věta že kdyby se Daniela bála tak nesvěří dítě nikomu a bylo by v pořádku je totální nesmysl, to by člověk musel prožít život v absolutní nedůvěře ke komukoli, a takovéto tragédii se stejně nedá zabránit, náhody, i ty zlé, bohužel existují, a nějaká obava před nimi neuchrání, jen otravuje lidem život. Tohle asi Jana chtěla říct, ovšem tady jak někdo nereaguje tak, jak se očekává, je zatracen, a kde kdo z "chytrolínů" a "správňaček" si do něj kopne. Já Danielu taky obdivuju, ovšem Jana mi se svým názorem nepřipadá o nic horší a názory že to snad není matka mě i za ni uráží. Všichni se tu stylizují do rolí kdovíjak osvícených a spravedlivých, ale tolerance k názorům jiných a snaha je vůbec pochopit je nulová. Zkuste si ještě jednou přečíst to co napsala a vymanit se ze šablon, třeba to někdo dokáže.
29.6.2004 13:18:25
Jano,
zřejmě patřítě k těm, kteří když televize vysílá záběry ze zemí s hladomorem, přepínají. Nechcete vidět nic jiného než "štestí" kolem sebe. Je hrozné, že vůbec najdete sílu a kritizujete někoho, že si dovolí svůj životní průšvih zvěřejnit. Vaše reakce je neuvěřitelná a povrchní, stejně jako svět ve kterém žijeme.
Petra
  • 
29.6.2004 12:30:48
Vážená paní Danielo, jsem přesvědčená o tom, že "nahoře" spravednost je a prostě, že my lidi si ani nedovedeme představit, jak je dokonalá. Přeji Vám hodně mateřských sil pro štěstí Lukáška a i jiných Vašich budoucích dětí.
26.6.2004 23:48:20
Milá Jano a Honzíku.
Ten článek jsem si přečetla a vůbec na mně nezapůsobil špatně. Zřejmě jste tak docela nepochopila, o co v něm SKUTEČNĚ šlo. Myslím si, že jste příliš citlivá na kritiku partnera. Jistě svého máte velmi ráda a vážíte si jej. V tom článku ale přece nešlo o to, jak k tomuto stavu došlo, ale o to, jak se dá i těchto těžkých případech velmi plně žít a najít si smysluplnou cestu životem. Víte, já mám také postiženou dceru, ta se zase narodila předčasně. Po velkém boji, který trval 3 roky nakonec zůstala jen nevidomá. Taky potřebuje ostatní děti. Já zase narážím na to, že když s Kájou vidím na písku maminky s dětmi a jdeme za nimi, většinou postupně rychle své děti zavolají a odejdou. Káji jsou 4 roky, je nevidomá, tedy dosti jí chybí zvědavost a hrozně ráda děti poslouchá. Maminky, které mají "zdravé" děti si samy pro sebe toto utíkání zdůvodňují tak "aby jejich děti Káji neublížily". Ale, ruku na srdce, je to spíš nechuť a strach z neznámého a snad i strach, že se moje dítě naučí něco špatného. Vím,co říkám, protože i já jsem měla takovéto pocity, než jsem stejnou věc prožila a věřte,každé z nás se může narodit postižené dítě, nebo se stát po úraze. Věřte mi, je to těžké, ale život nekončí a nemusíte se zbytečně bát. Přeji Vám jen krásné v životě, zdraví a spokojenost. Až potkáte postižené dítě, nebo člověka, nebojte se a věřte, že on netrpí, má to jen mnohem složitější než my a života si více váží.Ví proč.
25.6.2004 22:14:40
Danielo,
přes slzy nevidím a ruce se hodně klepou... Je dobře, že tento článek vyšel... Pan Dolejš je moc pěkný kluk a má v očích "lumpíka" :o)....a Vy jste úžasná maminka!!!

Slova podpory jsou důležitá, ale ..... existuje něco, čím mohu jako konkrétní člověk pomoci???
Toranoko
  • 
24.6.2004 10:09:24
Tak to ses fakt zasekla, jelikoz tam nebylo napsano, jak se to opravdu stalo - pokud vim, nikdo to presne nezjistil (Alespon ja jsem to tak pochopila)
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 97 [Dalších 47 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.