| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku I v létě hrozí nebezpečné invazivní meningokokové onemocnění

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 84 [Dalších 64 >>]
Leni
  • 
8.7.2004 10:58:24
To máš pravdu, zvolil, musí léčit. Někdy zcela zbytečně. Je-li nějaké očkování povinné, tak to ASI není pro srandu. Vždyť spousta dalších očkování je nepovinná, zde možnost volby existuje.
8.7.2004 10:44:36
Lékař si již zvolil, když se stal lékařem.
Kdyby se stal policistou, také by se musel zabývat nehodami, kterým se dalo předejít.
Kdyby se stal stavbyvedoucím, musel by pracovat s nespolehlivými podřízenými.
V každé profesi se občas musí něco překousnout.

Může si vybrat, jestli kromě toho, že bude dítě léčit, taky vynadá jeho rodičům, postěžuje si vlastní manželce nebo začne psát osvětové články.
Ennywan
8.7.2004 9:20:52
Samozřejmě že tam není o škodivosti očkování nic napsáno, protože je to server na podporu a osvětu očkování, dokonce myslím podporovaný státem? Já jsem ten odkaz uvedla proto, aby ten výčet dostupných informací o očkování byl co nejúplnější. Protože já osobně si většinou vytvářím názor a stanovisko až poté, co si zjistím maximum možných informací jak pro, tak proti.

Já osobně si život bez očkování představit dovedu, ale na druhou stranu respektuji stanovisko lidí jako Ty. Jen mě mrzí, že ta tolerance není oboustranné (teď to mám na mysli všeobecně v tom smyslu, že kdyby oboustranná byla, tak očkování povinné není). Zatímco prospěšnost očkování je sporná, význam objevu ATB je neoddiskutovatelný. A to i přestože se ukazuje, že jejich masivní předepisování a mnohdy zbytečné užívání, nadělá do budoucna víc škody než užitku. ATB jednoznačně(narozdíl od očkování, kde to tak jednoznačné není) zachránily za celou svou éru na celém světě spoustě lidem život.

8.7.2004 9:07:25
Mysaku,

bakterie a viry mutuji vzdycky a vicemene konstantni rychlosti (druhove specifickou), at se ockuje, nebo ne. Vyssi organismy, jako jsou treba kvasinky nebo lidi, samozrejme taky, jen pomaleji.

Rozdil je jen v tom, ze v populaci 10 000 000 bakterii je vetsi pravdepodobnost, ze se behem rekneme jednoho roku objevi nejaka nova zajimava zivotaschopna mutace, nez v populaci o nekolik radu mensi.

Ano, existuji vlivy, ktere rychlost mutace zvysuji - ruzne chemicke latky (napr. aromaticke uhlovodiky), zareni (gamma, UV) a podobne. Ne vsak ockovani a vetsina leku, to ma vliv az na selekci.
  • 
8.7.2004 8:22:51
Ach jo, to jsem snad ani nechtela, vyvolat tuhle diskuzi - jen jsem chtela podporit neci nazor. Za sve nazory se urcite nestydim a nemam ani problem je vyjadrit - byl to pouze stylisticky obrat. Kazdopadne jsem chtela jen rict, ze i zena, ktera rodi v porodnici, chodi s detma nakupovat do nakupniho centra, nebo striktne posloucha rady lekaru ohledne ockovani, muze byt dobrou mamou, a ze vychova a zivot s ditetem spociva v necem jinem, nez v oslazenem caji, obcasnem parku v rohliku, nebo podobnych vymozenosti moderni spolecnosti.
Fakt nikomu nechci brat jeho nazor!

S pozdravem, Janka
Leni
  • 
8.7.2004 8:08:04
Katko, zklidni se, nevím proč ujetý, srovnáváš absolutně nesrovnatelné. Já jsem zastáncem očkování, ale o jeho vhodnosti nemíním nikoho přesvědčovat.
8.7.2004 3:50:29
Jenom chci dodat ze tenhle nazor jsem necetla na tom serveru o vakcinach, ale tady na rodince v jine diskuzi o meningokokovi.
8.7.2004 3:14:42
Jitko,
tak jsem si pocetla i na serveru vakciny.net a muzu rict ze ani zde se nepise nic negativniho co by me presvedcilo o skodlivosti ockovani. Ano jsou zde obsirneji popsane mozne reakce na ockovani.
Dokonce jsem se dozvedela ze ve vetsine Evropskych zemich je ockovani podobne a ze v Britanii se proti Meningokoku typu C provadi pravidelne ockovani od 2 mesicu 3.a 4. mesic preockovani.
Na druhou stranu souhlasim s timto nazorem, ktery jsem cetla:
"Lidstvo si za spoustu nemocí - infekčních, může v podstatě samo, svým chováním, očkováním, zneužíváním antibiotik na každou prkotinu. Kmeny bakterií či virů zmutovali a mutují stále. Příroda bakterie "vymyslela" proto, aby testovala imunitu lidí, aby odolnější organizmy přežily a byly posíleny... tak to funguje u všech živočišných druhů. My jsme si našli očkovací látky a antibiotika a podobné věci. Jakmile najdeme protilátku proti něčemu a začneme něco hromadně očkovat, příroda to okamžitě zařídí tak, aby se objevilo něco nového, zachovává si svou rovnováhu. Je to kruté.
Toliko nemocí, které lidi ohrožují, vidím jen jako důsledek lidského konání jako celku.
Degenerace lidstva nastala a trvá."

A ja jenom dodavam...... Trvat bude.....

Jeste bych to okomentovala takhle, pokud by lidstvo neockovalo, nepouzivalo antibiotika a jine leky na infekcni nemoci tak by zrejme hodne lidi zemrelo a zustali by na planete opravdu jen a jen silni jedinci s velice odolnym imunitnim systemem......zrejme tomuto se branime........

Ale nedovedu si predstavit ze bych ted v tak rozjete dobe ockovani mohla proklickovat mezi vsemi temi bakteriemi, viry a jejich mutanty bez ockovani bez uhony....
Alca13
8.7.2004 0:36:50
Jitko, vím jak to myslíš. Já také z principu nerada přejímám věci jako dané, bez možnosti nad nimi pochybovat. Myslím si, že je to nebezpečný přístup k životu jako k takovému a dělá z nás pasivní ovce.
Také jsem nad očkováním přemýšlela, žiju totiž v Kanadě a tady povinné není, avšak je silně doporučované a já osobně neznám nikoho, kdo by své děti očkovat nenechal. Je tu totiž silná osvěta...ale konečné rozhodnutí je na tobě.
Ennywan
8.7.2004 0:31:13
V tomto případě mohu zase já poukázat na fakt, že odkaz, který uvádíš, patří pod server Vakciny.cz, který prezentuje farmaceutickou firmu GlaxoSmithKline, která vyrábí vakcíny. Z mého pohledu jde jednak také o dobře promyšlenou propagandu (proč by tedy na svém serveru zveřejňovali nějaké informace svědčící proti očkování), ale na druhou stranu je pro mě tento odkaz dalším zdrojem informací o očkování obecně. Jiným zdrojem informací o očkování je všeobecně známý server http://www.vakciny.net/
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 84 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.