| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku I v létě hrozí nebezpečné invazivní meningokokové onemocnění

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 84 [Dalších 54 >>]
Ennywan
8.7.2004 0:21:19
Alco13,
v pořádku, já Tvůj názor respektuji. Mně jen prostě vadí v případě povinného očkování ta nemožnost nemožnost volby, jak už jsem dříve psala. Tím samozřejmě není řečeno, že jsem nekompromisní odpůrce očkování. Jen mě zarážejí některé "nejasnosti" nebo "mezery" nebo jak to nazvat...
Alca13
8.7.2004 0:13:25
Jitko, Já si myslím, že, jako s většinou věcí kolem nás, leží pravda někde uprostřed. Asi nikdo není nadšený, že se do našeho těla díky očkování mohou dostat látky, které mohou negativně působit.
Bohužel, díky tomu jak se svět ve kterém žijeme vyvinul, díky neomezenému cestování a tím i neomezenému a nepřirozenému přesunu virů se musíme chránit víc než bychom chtěli. Já osobně budu raději riskovat to, že nějaká vakcína může mít v budoucnu nějaký vedlejší efekt, než to, že bych se já, nebo mé dítě toho efektu nemuseli dožít.
Ennywan
7.7.2004 23:54:02
Alco13,
klidně se pleť do debaty :o) Relevantní k tématu to určitě není, protože se k očkování proti meningokové infekci nijak nevztahuje. Opravdu jsem ten seznam uvedla jen pro zajímavost (za ochránce zvířat se nepovažuji a z toho, kam až věda někdy pokročila, taky nejsem vždy nadšená). A taky z důvodu, že je mi technologie výroby očkovacích látek opravdu proti srsti, zvlášť když si uvědomím, že není dlouhodobě ověřeno, co to s námi do budoucna může udělat.

Alca13
7.7.2004 23:40:02
Jitko, nechci se plést do vaší debaty o očkování, jen mě zaujal ten seznam zvířat co uvádíš. Nedošlo mi, jestli je to argument pro a nebo proti a jak je vlastně relevantní k tématu...jestli se mám jako ochránce zvířat zhrozit jak jsou zvířata zneužívána a nebo jestli se mám radovat nad tím, kam věda pokročila. Asi ale to první, co?
Ennywan
7.7.2004 23:35:01
Jen stručně, vážně jsi prošla všechny odkazy, které jsou v rámci serveru Paracelsus uveřejněny? Já jen, že jich je tam hodně a zdaleka ne všechny jsou dílem pana Troníčka nebo jeho manželky. Přiznám se, že ač jsem na tento server zavítala několikrát, tak informace zdůrazněné ve Tvém příspěvku jsem si dnes vyhledala poprvé :o) Zkrátka jsem četla a zaujalo mě v prvé řadě něco jiného než Tebe :o)
Ennywan
7.7.2004 23:23:59
Mám k Tvému příspěvku jen laický dotaz: na základě čeho se určuje to určité procento, pod které když klesne proočkovanost, tak dochází k mutacím virů, které kolují v rámci neimunní populace? Jinak řečeno, je opravdu nějaká záruka, že i kdyby byla, čistě hypoteticky, proočkovanost populace 100%, tak by viry nemutovaly? Nehledě na to, že jak jsem pochopila, tak procento proočkovanosti populace není přímo úměrné s procentem imunity proti danému viru v rámci očkované populace, tedy že 100%-ní proočkovanost ještě nutně nepředstavuje 100%-ní imunitu očkované populace vůči danému viru. Z toho jsem usoudila, že zde opět nastává prostor pro mutace virů, proti kterým nemá protilátky ani očkovaná populace. Z tohoto úhlu pohledu mi tedy vychází závěr, že je jedno, jestli je populace dostatečně proočkovaná nebo ne, viry mohou mít možnost mutovat tak jak tak . Nebo jsem to celé špatně pochopila?
A co říkáš na mutace virů v souvislosti s aplikováním kombinovaných vakcín?Nevzniká tady prostor pro vznik (možná zkřížení?) úplně nových odrůd virů? Nehrozí podobná situace jako v případě rutinního podávání širokospekrálních ATB?
Další „vadou“ očkování z mého pohledu je původ vakcín. Nemám v této oblasti takový přehled, takže upřesnění od odborníka nebo informovanějšího čtenáře uvítám, ale je mi známo, že k výrobě současných očkovacích látek se části zvířat, které se prý nepoužívají vůbec nebo pouze vzácně, nahradily buňkami. Oficiálně se prý nazývají buněčné řady nebo buněčné linie a údajně se jedná o rakovinné buňky, které pocházejí od ženy jménem HEnrietta LAcksová, proto se někdy používá termín HeLa buňky (počáteční písmena jejího jména). Nepředstavují tyto technologie výroby očkovacích látek pro člověka v budoucnu také nebezpečí? Pokud je mi známo, existují v této souvislosti spekulace ohledně AIDS a BSE, kdy je počátek jejich výskytu dáván do souvislosti s očkováním. Kdo ví, co všechno je nám v rámci jedné dávky očkovací látky do organismu vpravováno a co to do budoucna se zdravím a imunitou každého z nás udělá?

Pro zajímavost uvádím druh zvířat, který byly (u některých možná pořád jsou) používány k získávání očkovací látky (zdroj – kniha Očkování – obchod se strachem):
neštovice – telata (kůže), ovce (kůže), králíci (oči)
tetanus – koně
vzteklina – psi, ovce, opice, králíci, křečci, krysy, myši, slepičí vejce, kachní vejce
tuberkulóza (BCG – očkovací látka) – krávy (vemeno), hraboš polní
dětská obrna (poliomyelitis) – opice (ledviny a varlata)
zarděnky – králíci (ledviny)
spalničky – psi, morčata (ledviny), japonská křepelčí vejce, kuřecí embrya
černý kašel – myši
chřipka – kuřecí embrya
*Aida*
7.7.2004 23:18:30
Jen chci reagovat na prispevek povinneho ockovani ve Velke Britanii. Ve Velke Britanii povinne ockovani jako takove neexistuje, takze to je mirne od veci :o))))).
Lenys
7.7.2004 23:11:07
Díky Myšáku,
že jsi prostudovala obsah stránek Paracelsus a napsala k nim komentář, se kterým tedy plně souhlasím. Samozřejmě, že jsem se na ty stránky taky mrkla a mám spíš pocit, že právě tento web se snaží navodit atmosféru strachu z očkování, než očkování samotné. Rovněž si myslím, že ne všechny prezentované informace jsou relevantní (např. reakce po očkování, ale způsobená špinavou jehlou - to se snad nedá počítat za reakci na očkovací vakcínu, to se snad může (samozřejmě, že by nemělo) i při odběru krve, hexavakcíny se v ČR nepoužívají, ne?, atd.). Pro mne jsou tyto stránky nepodstatné, ale chápu, že mají zastánce.
Mějte se.
Katka
  • 
7.7.2004 22:48:37
A jakou moznost volby maji chudaci lekari, kteri musi lecit holcicku tezce zranenou opilym lekarem? Chci jen rici, ze tvuj prispevek je dost ujety.
7.7.2004 21:48:42
Nevim kdo psal knihu Ockovani-obchod se strachem, ale spolecnost Paracelsus alias manzele Tronickovi se mi jevi jako propaganda homeopatie bez lekarskeho diplomu.
Rozumnej, ja nemam nic proti homeopatii jako takove ale nezda se mi ze by se muselo kvuli ni zrusit povinne ockovani.
Nikde na strankach nevidim zadne srovnani, nebo dukazy o tom co se teda tak spatneho deje, ctu zde pouze nekdy hodne vysmesnym tonem psane souveti jako napr.:
V medicine je vse pojmenovano latinsky aby to vypadalo co nejvic vedecky a fundovane....nebo lekarska veda se neustale rozsiruje na vsechno mame specialisty-specialista na pravou ruku ale na levou uz je tu nekdo jiny.....
drzime se rozumu zbaveni citu........
vetsina vakcin neni radne proverena!!!!???
Proboha a kde to tady ten pan Tronicek vzal???

Pise zde ze nebudeme nemocni pokud budeme vest mravny a zdravy zpusob zivota..............tohle je trochu fanaticky receno, protoze ja chapu ze pokud budu zit zdrave, nebudu se rozcilovat, budu zit poctive atd...muzu jaksi omezit riziko onemocneni srdce a vubec jinych organu ale copak se na tohle muzu spolehat???? A copak to vubec jde tohleto cely zivot striktne dodrzovat???? A vubec je zde nejaky fakticky dukaz ze to takhle funguje???

Dale pise ze nemusi studovat lekarske knihy ani leta travit na vysokych skolach, ze mu staci logicke uvazovani..........tomuhle nerozumim, ale pokud onemocnim tak me teda logicke uvazovani nestaci ale radeji jdu k nekomu kdo teda v tech vysokoskolskych lavicich stravil par let....to same plati o ockovani.............nezda se mi ze by clovek, ktery se zabyva homeopatii byl v tomhletom oboru kompetentnejsi nez imunolog.......

Dale pise ze v CR je nejrozsahlejsi ockovaci kalendar na svete!!! Chybi mi srovanni s jinymi staty.....uz jsem to tu psala ale ja ziju v USA kde je ockovani do 2 let uplne stejne jako v CR dale to nemam jeste prozkoumane.........takze odkud ma autor tyhlety informace????

Dale pise ze je povinny odber plodove vody a krve v tehotenstvi....... Na odberu krve nevidim nic spatneho z toho se nakonec prece urcuje gravidita krome jinych metod ale povinny odber plodove vody neni to vim od svych pribuznych!!

A vubec se mi nelibi jak zde srovnava lekarstvi a politiku.....to nema spolu vubec nic spolecneho.

Celkove usuzuji z podpisu petice o zruseni povinneho ockovani 405 lidi ze nastesti toto sdruzeni nema mnoho privrzencu.
Homeopatii fandim jako takove, je urcite dobre ze existuji i jine metody lecby nez je klasicka medicina. Pokud selze jedno muzeme pouzit druhe ale jako prvotni vedu povazuji prozatim lekarstvi. Tot muj nazor. Omlouvam se za dlouhy prispevek.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 84 [Dalších 54 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.