| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku I v létě hrozí nebezpečné invazivní meningokokové onemocnění

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 84 [Dalších 44 >>]
Ennywan
7.7.2004 19:46:20
Momentálně jsem čerpala z knihy, kterou už jsem tady uvedla, a sice Očkování - obchod se strachem. Jinak otázkou očkování se zabývá společnost Paracelsus http://paracelsus.aktualne.cz/obsah/obsah.htm
Tam můžeš nalézt i další odkazy a zdroje.
Jinak ten článek na serveru Vakciny.cz si ještě lépe prostuduji v klidu večer, až bude malý spát :o)
leny
  • 
7.7.2004 18:44:57
Ja jsem nechala naseho maleho ockovat take pred nastupem do skolky,mel presne 3 roky.Do skolky jde v zari,tak jsem chtela,aby byl radeji chraneny.Reakce nebyla zadna,vsechno probehlo v poradku.Po jinych ockovanich mival teplotu nebo bolestive misto vpichu,tentokrat vse v pohode.Je to kazdeho vec,zda necha dite naockovat,ale ja jsem urcite trochu klidnejsi.Pred pul rokem jsme byli v nemocnici prave s podezrenim na meningokoka,nastesti se to nepotvrdilo,ale mela jsem priserny strach.Takze jestli jsem aspon castecne snizila riziko,ze tim maly onemocni,stoji mi to za to.
Haluška
7.7.2004 18:14:34
Mě by Tvé zdroje informací taky moc zajímaly.
Lenka
  • 
7.7.2004 18:12:20
Dobry den,
jistotu ani v tom nemate protoze dite proste muze zemrit na nasledky ockovani take. Cisla na papire zustavaji i v tomto pripade stejna-zivoty deti. podivejte se na stranky jisteho sdruzeni: http://www.paracelsus.aktualne.cz/
hodne stesti!
7.7.2004 17:23:53
Tak ja jsem si trochu pocetla o ockovani a nemohu Jitko s tebou souhlasit.
Pokud mate nekdo zajem prectete si TOHLE kde je vyvraceno vsechno co tu tvrdis o ockovani......
Pisou zde i mimo jine:
Zádná vakcína není 100%-ně účinná. Aby byla očkovací látka bezpečnější než samotná nemoc, bakterie nebo viry jsou zeslabeny. Vzhledem k tomu, že každá osoba má jiný imunitní systém, ne každý, kdo se nechá očkovat, si dokáže vytvořit imunitu. Většina rutinně používaných očkovacích látek pro děti je účinná v 85 % - 95 %.
Zajimaji me tvoje zdroje Jitko ze kterych cerpas. Rada si prectu kde tohle co tu tvrdis pisou...
Líza
7.7.2004 17:01:05
Jitko, nepamatuji si už přesně ze školy, jak je to konkrétně u tetanového anatoxinu, ale obecně: Ta část toxinu, která vyvolává onemocnění, potažmo může člověka zabít, většinou nebývá totožnou s tou částí,která vyvolává imunitní reakci, to má obvykle na svědomí úplně jiná část molekuly té bílkoviny, která se pak váže na vazebné místo příslušných bílýchkrvinek a pod. Takže můžu jed "zneškodnit", aby mě nemohl zabít, ale přesto mu zachovat veškerou imunogenitu. Na tom není nic nelogického.
Jinak, pokud jde o právo neočkovat, sama jsem spíše (ale ne striktně) proti tomuto právu, a to uvedu na příkladu: když klesne proočkovanost populace např. proti dětské obrně pod určité procento, viry, které neimunní populací běhají, dostanou spoustu času (více než když je očkované imunitní systémy nositelů vybijí) k mutacím, a následně už proti těmto mutantům nemají protilátky ani ti, kdo byli očkováni.
Ennywan
7.7.2004 15:19:40
Ano, ta Tvá první věta je častým argumentem (ne)kompromisních zastánců očkování. Jak už jsem ale psala v jiném příspěvku, případ očkování proti neštovicím ukazuje, že nemoc se může rozšířit i mezi úplně proočkovaným obyvatelstvem. A to není výmysl můj nebo odpůrců očkování, ale historicky doložitelný závěr představitele WHO, který se očkováním zabýval. Vzhledem k tomu (z mého pohledu) přináší riziko vypuknutí epidemie každý stejně, ať už je očkovaný nebo neočkovaný.
Ohledně té hygieny. Nevím, jestli to chápeš stejně jako já, ale není tím myšlena jen hygiena osobní. Spadá do toho také hygiena pitné vody, odpadů, bydlení (s rozšířením kamenných domů a postelí vymizely krysy z lidských ložnic v rámci širokého spektra obyvatelstva, díky tomu nastal ústup morových epidemií). A jak už jsem minule napsala také socio-ekonomické změny a odstranění hladu (teď je naopak zas problém s onemocněními, které souvisí s přebytkem jídla a také se začíná mluvit v této souvislosti o epidemiích), markantní zejména v minulém století, měly vliv na snížení výskytu všech infekčních onemocnění. V neposlední řadě ke snížení zejména úmrtnosti na infekční nemoci vedl vědecký (antibiotika) a technický (diagnostika) pokrok.
Ještě jednu poznámku k tetanu. Četla jsem, že překonání tetanu nezanechává obranu před opakovaným onemocněním. Vysvětluje se to tím, že smrtelná dávka tetanového toxinu je tak malá, že na něj imunitní systém ještě nereaguje tvorbou protilátek. Při očkování se v rámci jedné dávky do těla vstřikuje padesáti násobek smrtelné dávky toxinů, ale zbavené své toxicity. Jak mohu spoléhat na to, že mě toto očkování ochrání před tetanovým toxinem, který při infikování samozřejmě své toxicity zbavený není, když mé tělo si vytvořilo – jestli vůbec – protilátky proti toxinu, který vlastně ani toxinem není? Ráda si to nechám vysvětlit od odborníka.
Ennywan
7.7.2004 15:16:53
Leni,
to právě není tak jisté, že se očkováním dá předejít onemocněním. Téma očkování je i mezi jednotlivými lékaři kontroverzní. Problém je v tom, že nikdo nemůže s jistotou tvrdit, že např. organismus dítěte očkovaný proti meningokové infekci zareaguje v momentě, kdy s touto infekcí přijde do styku, lépe, než kdyby naočkované nebylo a naopak. Vrátit čas a porovnat a vyhodnotit obě varianty u stejné osoby za stejných podmínek prostě nelze. Teorie, že očkování snižuje riziko nákazy nebo mírní její průběh, je založena pouze na předpokladu, a to právě proto, že obě varianty na stejném organismu za stejných podmínek vyzkoušet nelze.
Na tu tvou možnost lékaře. Za prvé lékaři jsou tu především od toho, aby v případě nemoci vybrali správný lék a pacientovi v rámci možností pomohli. Za druhé jsou onemocnění, které lidstvo obecně mnohem více ohrožují než nemoci, proti kterým se očkuje. Tyto nemoci lze eliminovat v rámci jednoduché a levné prevence, kdy její dodržování prokazatelně vede ke snížení rizika jejich vzniku. A přesto lidé dobrovolně a rádi riskují. Viz jen např. kouření a alkohol. V těchto případech se nemocem dá také předejít, navíc tato prevence nemá vedlejší účinky (což se o očkování říct nedá), a přesto ta možnost volby tady je (tedy že kouření ani alkohol nejsou zakázány) a je na každém, jak se k té „svobodě“ postaví. A v případě, že se člověk rozhodne, že kouřit bude a v důsledku toho onemocní, tak mu také budeš předhazovat nemožnost volby lékaře jej léčit, když si to vlastně zavinil sám tím, že odmítal prevenci?
Jinak v češtině vyšlo několik knih, které téma očkování rozebírají. Autoři se v nich nesnaží zpochybnit nebezpečnost infekčních chorob, proti kterým se očkuje. Jejich smyslem je ukázat, že očkování nemohlo být důvodem pro jejich snížený výskyt a tudíž dnešní příznivá infekční situace má jiné příčiny. Naopak se snaží čtenáře přesvědčit o tom, že očkování nechrání, nepomáhá a navíc je příčinou mnohých poškození, která se tají, zlehčují nebo dokonce popírají. A to všechno převážně z důvodu, že očkování je zdrojem velkých zisků pro farmaceutický průmysl.
Svízel
  • 
7.7.2004 13:54:13
Mno - v Británii je to například už nějaký ten roček zařazeno do povinného očkování. CO VY NA TO ???? A není to jediný stát v Evropě (ale které další to jsou si nevybavuji, že by Belgie ? a .... fakt nevim, ALE JSOU STÁTY, KDE SE SNAŽÍ CHRÁNIT ŽIVOTY SVÝCH OBČÁNSKŮ) !!!!
Leni
  • 
7.7.2004 13:08:44
Pavlí, nechala jsem ho očkovat než šel do školky, bylo mu 2,5 roku. Neměl absolutně žádnou reakci, dodržovali jsme pouze klidnější režim asi tak týden. Je pravda, že jsme dobře snášeli veškerá očkování. Držím palce, ať jste pořád jenom zdraví.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 84 [Dalších 44 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.