| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku I v létě hrozí nebezpečné invazivní meningokokové onemocnění

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 84 [Dalších 34 >>]
Pavlínka
  • 
7.7.2004 12:49:43
Ahoj Leni, můžu se zeptat, jak očkování snášel tvůj syn? Myslím jestli byla nějaká reakce poočkování a kdy jste ho nechali naočkovat? Já jsem také rozhodnutá pro očkování! Díky mockrát za odpověď.
Marta
  • 
7.7.2004 12:10:36
SPRAVNE - cim vice takovychto clanku, byt komercnich - TIM LEPE !!!!
Skoda ze se pred dvemi lety o tom tak zoufale malo psalo a mluvilo !!!!

Toto neni prvni clanek/diskuze tady na rodine, presto jak je videt na prikladu
Petry, ne vsichni ctou vsechno a cloveka zdrti az hrozna realita !!! Hmmm -
ta skolnikovic Janicka, byla spoluzackou moji neterinky, ktere na to pred dvemi
lety "odesel" i jeji bratranec.

A bacha na statistiky !!! Tech 12,78% smrtnosti u seroskupiny C je temer 25%
co se tyka te nejzakernejsi formy tedy sepse a septickeho soku !!!

Asi bych se zbytecne opakovala, ale pokud decko/mlady clovek nezije v naproste
izolaci a dela to co je obvykle - fyzicke zatezi (at pri bezne cinnosti, sportu, brigade)
se nevyhne ! Takze jejich STUDIE jsou nicnerikajici blaboly.

Hodne stesti a ZDRAVI vsem
Marta
Leni
  • 
7.7.2004 11:32:46
A jakou možnost volby má lékař, který musí následně léčit neočkované dítě, když se dalo nemoci předejít?
Haluška
7.7.2004 11:17:40
Osobně bych tomu rozuměla tak, že každý, kdo sebe a své děti odmítne očkovat, vlastně přináší riziko, že se znovu objeví epidemie. Rozhodně souhlasím, že i hygiena má na tom svůj podíl, přesto však věřím, že lékaři vědí, co dělají.
Ne všechno ale řeší lepší hygiena. Například já jsem se zapomněla nechat přeočkovat proti tetanu a pak jsem otěhotněla. Lékařka říkala, že mě přeočkuje, až dokojím. Jenže to jsem otěhotněla znovu, a tak se riziko prodlužuje. Musím se vyhýbat některým pracem (na zahradě) a je mi jasné, že bych se klidně nakazit mohla.
Ennywan
7.7.2004 10:55:42
To je sice pravda, ale to jsou výsledky, které jsou nám oficiálně předkládány. V případě těch zmiňovaných neštovic bylo dlouhou dobu také vše v pořádku. A přesto WHO otočilo. Proč asi? Jiné zdroje než oficiální ukazují na skutečnost, že šíření nemocí a úmrtnost na nemoci, proti kterým se očkuje, začaly klesat už dříve, než se očkování plošně zavádělo. Přisuzují to lepší životní úrovni, zlepšené hygieně, ve velké části světa odstranění hladu atd. Abychom si rozuměli, já nemám nic proti očkování jako jedné z variant případné prevence. Pokud je někdo o správnosti tohoto způsobu prevence přesvědčený a důvěřuje jí, ať má možnost sebe a své děti očkovat. Ale proč také opačně nemám já tu možnost volby, bez toho, abych byla sankciována (mnohdy se přistupuje i k tvrdším a razantnějším krokům), když o prospěšnosti očkování nejsem přesvědčená? To mi v případě očkování vadí nejvíc. Ta nemožnost volby. Ale to už jsem psala.
Leni
  • 
7.7.2004 10:48:00
Přesně tak. Já osobně důvěřuji našemu dětskému lékaři, takže syn očkován je, byl a bude.
Haluška
7.7.2004 10:34:33
Myslím, že dlouhodobé výsledky mluví dost zřetelně. Nemoci, proti kterým se už dlouho povinně očkuje, se už téměř nevyskytují.
Ennywan
7.7.2004 10:34:16
Omlouvám se, příspěvek je sice určen pro Gábinu, ale ráda bych na něj reagovala.
Nechci se nikoho dotknout, ale zaráží mě, jak spousta lidí pociťuje názory druhých hodně osobně, a to ať to vezmu na jednu nebo druhou stranu diskutujících táborů. Přece za to, jak něco cítím a vnímám si mohu jen já sama, nikoli názory druhých. Takže pokud má někdo pocit, že by se měl za své názory nebo chování stydět, že je v menšině, že postrádá právo na svůj názor atd., tak je to čistě jen jeho problém, který není na místě svalovat na někoho jiného...
Snad jsem to napsala srozumitelně. Někdy je vážně těžké najít ta správná slova, aby druzí pochopili jejich smysl. Jinak řečeno, co jim chtěl autor těmi slovy říct, jak to myslel :o)
Haluška
7.7.2004 10:25:44
No to se mi ulevilo, už jsem si vážně myslela, že snad ani nechodíš nakupovat. Abych řekla pravdu, sama na nákupních centrech nevidím nic lákavého a trávím tam naprosté minimum času, prostě abych sehnala to nejnutnější. Nerozumím tomu, proč by tam měl někdo trávit víkend, ale lidi jsou různí. A nechat dítě před obchodem, to fakt nejde...
Haluška
7.7.2004 10:20:27
Ne, rozhodně se neciť utlačeně, myslím, že i Tvůj názor je důležitý. Je potřeba vyváženost a ulítávání do jakýchkoli extrémů může být velmi nebezpečné. Taky se mi ulevilo, když jsem zjistila, že moje dítě neumře, když sní něco s cukrem, že i v porodnici se dá dobře porodit a nemusí to být noční můra a mučení miminek, že kdybych se mohla rozhodnout neočkovat dítě, už by tu taky nemuselo být... Prostě věci nejsou černobílé a je dobré, že se tu prezentuje víc úhlů pohledu, že se tu občas i někdo pohádá, protože bez dialogu vzniká uniformita. Nech se obohatit i jinými názory a nenech se okrást o ten svůj.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 84 [Dalších 34 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.