| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku I v létě hrozí nebezpečné invazivní meningokokové onemocnění

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 84 [Dalších 24 >>]
Ennywan
7.7.2004 10:13:49
Otázka je, zda očkování skutečně představuje ten druh minimalizace rizika, který je účinný. A to vám s jistotou nikdo neodkývá. Jak jsem napsala v jiném příspěvku, v případě očkování proti neštovicím přiznala i WHO chybu. A nedělám si iluze, že ostatní očkování se od toho proti neštovivím nějak výrazně liší (tedy když pominu fakt, že i vakcíny se vyvíjí, ale princip očkování, který je znám a definován, je pořád stejný, ale historie bohužel ukazuje, že nefunguje)...
Haluška
7.7.2004 10:07:13
To mi přijde jako propaganda. Znamená to, že by děti do čtrnácti let neměly jíst cukr a mám je nechat doma zavřené a nikam s nima nechodit, nejezdit a nenakupovat, ne?
Petra, 5 dětí
  • 
7.7.2004 9:19:22
S meningokokem jsem se setkala letos v červnu, kdy na škole mé dcery zemřela dcerka školníka. Bylo to také ze dne na den, ráno měla "chřipku" a večer byla mrtvá.Do té doby jsem o této nemoci ani nevěděla.Takže teď uvažuju, že děti nechám očkovat. Větší děti také více cestují, jsou pro ně důležité kontakty s ostatními a tím i větší riziko.
Myslím, že člověk ani nemůže preventivně odstranit všechna rizika, která děti ohrožují. Spíš jde o to zachovat si selský rozum.Ačkoli je medicína na vysoké úrovni, stejně není schopna pojmout a vyloučit všechny faktory, které zdraví ovlivňují.Když se v mém okolí vyskytne něco podobného jako byl teď ten meningokok, vzpomenu si na vyprávění jednoho starého lékaře, že ve dvacátých letech proběhla vlna dětské obrny v Praze. Nepostihla však děti z chudších čtvrtí, kde byla špína jako byl třeba Žižkov, ale právě děti středních vrstev, o které bylo daleko lépe pečováno - nesetkaly se totiž z tolika infekcemi a neměly protilátky.
Jinak jsem vděčna za diskusní příspěvek každého, když není nějaký agresivní. Myslím, že protichůdné názory nutí člověka, aby se sám zamyslel a použil svého selského rozumu a udělal to, co je pro něho a jeho dítě nejlepší.
Internetu zdar!!!
Petra
Lenys
7.7.2004 0:16:23
Dobrý večer,
chtěla bych reagovat na Váš argument proti očkování - "riziko úmrtí z celkového počtu všech příčin úmrtí je opravdu nízké". Jak se pěje v jedné pohádkové písničce - "statistika nuda je, má však přesné údaje", ona ta statistika nám udává číslo, že úmrtí na meningokové onemocnění je opravdu málo časté. Prostě číslo, cifru na papíře, a jak známo, papír snese hodně. Ale když si představím, že zatím číslem je jeden konkrétní život, život děcka, mého děcka, tak mě to tak klidnou nenechává. Samozřejmě je asi nekonečné množství způsobů, co se dětem může přihodit, jak se můžou zranit, ublížit si, zemřít, atd., ale pokud existuje způsob, jak můžu některé z rizik minimalizovat, tak jsem rozhodnutá na sebe vzít zodpovědnost a očkovat.
Pěkný večer.
  • 
6.7.2004 21:20:04
Ja Ti rozumim - take mam posledni dobou pocit, ze bych se mela stydet, ze chci rodit v porodnici, ze me dceri prisladim caj, ze ji pustim Kouzelnou skolku a ze ji (prokristapana) vezmu do nakupniho centra a dokonce necham v detskem koutku! Nikomu neberu pravo na jeho nazor, nicmene nekdy mam pocit, ze pravo na nazor nemam ja, nebot je prilis obzcejny, nebo konformni, nebo jak to vyjadrit... Proste mam rada moderni spolecnost a treba i pro spektrum nazoru, ktere v ni je mozne najit.
Hezky den,

Janka
Iva, dcera 2,5
  • 
6.7.2004 19:52:04
Mila Radko,
nesouhlasim sice se vsim, co pises, ale Tve peesko je trefa do cerneho.
Iva
5.7.2004 21:55:50
Ahoj, ja myslim, ze je taky potreba se zamyslet nad tim, v jakem regionu bydlite, treba v severnich Cechach, jak pise Stepik, jsou meningokove infekce asi nejcastejsi, zda dite chodi do kolektivu, s rodici na nakupy, napr. ja bydlim na vesnici s 200 obyvateli, na nakup sve dite neberu, bud jedu nakupovat ja nebo manzel a druhy dite hlida, nebo hlida babicka. Ne kazdy vsak ma tuhle moznost, napr. cestuje s ditetem MHD, tak uz je riziko zase vetsi. Ja ted Urcite Lukaska (4 mesice) ockovat nenecham, ale az mu bude 15 tak mozna jo, ale to treba bude uplne jina situace. Jak psala Radka, riziko nakazy je hodne male, ale rychly a tezky prubeh onemocneni me desi, ale kdyby clovek takhle premyslel o vsem, tak by nemohl zit. Ono fakt staci nasednout do auta. Tak preji stastne rozhodovani, at uz sve dite nechavate ockovat nebo ne.
Štěpík, syn 20m.
  • 
5.7.2004 21:01:58
Ahoj lidičky,
jsem ze severu Čech a v krátké době tu zemřeli myslím 4 lidi na meningokoka. Posledním případem asi před třemi týdny byla 14 měsíců stará holčička z Litoměřic. Před ní to byla studentka SZŠ. Bohužel podle mých informací zemřeli na typ B, na který neni očkovací látka. Je to pro mě velké rozhodování zda očkovat syna vakcínou typu C, když vím, že v našem okolí umírají lidé na typ B. Sama v tom nemám zatím jasno. Nerada bych však riskovala jeho život a zdraví.
Naše dětská lékařka se na toto očkování nedívá s nadšením a doporučuje ho až po dokončení oč. kalendáře. Tak jsem Vám asi moc nepomohla. Přeji Vám všem úspěšná rozhodnutí a ať jste všichni zdraví.
Ahoj Štěpík
5.7.2004 17:45:57
Je videt ze o meningokokovy vubec nic nevis. Doporucila bych ti o nem aspon neco pocist nez neco napises.
Nema smysl se prit o nebezpecnosti teto choroby, ale odjakziva se povinne ockovalo pouze proti nemocen, ktere vyvolavaly epidemie a sirili se mezi lidmi velmi rychle.
U nas se povinne ockuji branci a personal zdravotnich zarizeni kde se nemocni hospitalizuji. Ostatni je na uvazeni kazdeho z nas.
Taky zde existuje teorie ze pokud se zacne hromadne ockovat proti bakterii A a C, tak se zacne rychle mnozit bakterie typu B, ktere je daleko nebezpecnejsi. V Ceske republice se zatim nevyskutyje......
5.7.2004 12:02:05
Keby to bolo také nebezpečné bolo by toto očkovanie povinné povinné.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 84 [Dalších 24 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.