| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku I v létě hrozí nebezpečné invazivní meningokokové onemocnění

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 84 [Dalších 14 >>]
Ennywan
4.7.2004 13:55:22
Gábino,
nic proti, ale nějak jsem nepochopila, co jsi tím svým steskem chtěla ostatním sdělit? Pokud máš pocit, že Ti obsah serveru Rodina nevyhovuje, tak není nic jednoduššího než návštěvnost ovlivnit tím, že se mu budeš vyhýbat. A třeba jako protipól založit vlastní, který bude zastupovat Tvou krevní skupinu :o) Stejně nerozumím tomu, proč vnímáš přílivovou vlnu „přírodních lidí“ jako něco negativního (alespoň na mě to tak působí z Tvých příspěvků)?
Musím přiznat, že mě bys nejspíš také zařadila mezi „přírodní lidi“. Osobně se mě škatulkování lidí nijak nedotýká, když má holt někdo potřebu sebe nebo někoho jiného přiřadit k určité skupině, ať už menšinové nebo většinové, pro mě za mě, ať si šuplíčkuje. Co mi vadí mnohem víc, je nemít možnost volby, přestože vím, že v jiných zemích Evropy to lze a funguje. Tato možnost volby v případě očkování a porodů obecně v ČR chybí. A z toho důvodu vítám aktivity Tebou označených „přírodních lidí“. Díky tomu se otevřeně a z jiného úhlu pohledu o těchto tématech veřejně hovoří, přičemž je v diskuzích ponechán prostor pro argumenty jak příznivců tak odpůrců (pravda, mnohdy jde spíš o emoce než fakta) a na základě toho si může každý sám vytvořit na danou problematiku názor v souladu se svým věkem, vzděláním, zkušenostmi, vyznáním, výchovou, kulturou, přesvědčením atd. Mnohdy čtenář poprvé získá jiné informace, než které jsou mu oficiálně předkládány. A je už na každém, zda ho tyto informace zaujmou a znejistí natolik, že se začne o tyto témata podrobněji zajímat, případně podnikat určité kroky, které přispějí a povedou ke změně myšlení, ať už jeho samého nebo jiných lidí (voličů a politiků).
Přiznám se, že vezmu-li jakoukoli diskuzi, ve které vystupují „přírodní lidé“, pokaždé mi v globálu (všude se najdou výjimky, které potvrzují pravidlo) vyjde z jejich strany větší tolerantnost a vstřícnost vůči názorům a postojům druhé strany. A přitom chtějí tak málo – možnost volby. Jinak Tě mohu uklidnit, skutečnosti, že očkování je stále povinné, jakož i rychlý konec prvního porodního domu, neochota legislativně vyjít vstříc požadavkům porodních asistentek a zájemcům o porody doma, nasvědčují tomu, že „přírodní lidé“ jsou zatím opravdu jen „menšinová záležitost“ :o)
Ohledně očkování – z mého pohledu jde o peníze v první řadě. Konkrétně k variole. Obecné povědomí je (a Tvoje poznámka to dokládá), že pravé neštovice se podařilo na světě úplně zlikvidovat díky očkování. Ve zprávě generálního ředitele exekutivního výboru WHO k programu likvidace neštovic z roku 1977 bylo řečeno: „Během desetiletého boje o vyhlazení neštovic se ukázalo, že se neštovice mohou rozšířit i mezi úplně proočkovaným obyvatelstvem. Vzhledem k tomu jsme přešli na úplně jinou strategii – masové očkování bylo nahrazeno cíleným sledováním a léčbou choroby (WHO za hlavní zkušenost mohla označit poznatek, že tak nebezpečné onemocnění jako jsou neštovice lze zlikvidovat pouze izolací a karanténními opatřeními a tedy především díky těmto opatřením se podařilo, že neštovice po celém světě v krátkém čase vymizely).“ Krátce po té označila WHO očkování proti neštovicím jako „neetické opatření“. Tyto informace jsem čerpala z knihy Očkování, obchod se strachem, kterou napsal německý Dr.med. Gerhard Buchwald a platí za největšího odborníka očkovací problematiky v německy mluvících zemích.
Ohledně homeopatů versus očkování – podle mého je opravdu více veřejných odpůrců očkování mezi homeopaty, kteří nejsou zároveň lékaři. Myslím si, že je to dáno tím, že homeopaté-lékaři jsou pod tlakem ze strany zdravotnických organizací a farmaceutických firem a jen malá část z nich hodlá riskovat své postavení, kariéru a veřejné zesměšňování a nařčení ze znevažování zdravotnictví a zavedeného systému, který „nám lékaři v ostatních zemích závidí“. Proto se jejich veřejnému postoji k očkování vůbec nedivím.

Omlouvám se, že se můj příspěvek netýká tématu invazivní mening. onemocnění.
Martina, 3 děti
  • 
4.7.2004 0:19:11
Monty, co je ti divné na tom, že se dítě po čase musí dát přeočkovat? Proti tetanu se přece taky musíš nechat každých deset let přeočkovat...

Jinak k očkování obecně: před časem u mě lékařka zjistila sníženou imunitu. Když jsem po ní chtěla nějaké očkování do zahraničí (žloutenka apod.), byla proti a doporučila mi očkování jen proti smrtelným nemocem. Což považuji za slušný kompromis při odpovědi na otázku v záhlaví příspěvku.
4.7.2004 0:11:32
I "přírodní lidé" jsou vždy "kulturní", jinak by ani nebyli lidmi ... ;-))
Alca13
3.7.2004 18:36:28
Tak to máš pravdu, Meningitida probíhá neuvěřitelně rychle a většinou končí smrtí a nebo těžkými doživotními následky.
Já žiji v Kanadě a v našem městě proběhly za posledních pět let asi tři vlny epidemického řádění meningokoků. Nikdo neví proč tomu je tak, proč zrovna tady a tak často...ale výsledky byly dost děsivé. Při každé vlně zemřelo mnoho mladých lidí, miminek...moje dvacetiletá spolupracovnice jeden den byla a druhý den už jsem o ní akorát četla v novinách...fakt nic moc. Proto se začalo očkovat od rána do večera, byly zřízeny speciální kliniky a riziková skupina obyvatelstva (děti 0 - 25 let) byly očkovány zdarma. Plus lidé, kteří pracují v rizikových oblastech (učitelé, vychovatelé...)
Můj syn se narodil až po poslední epidemii a tak je automaticky očkován. První vakcína ve dvou měsících, komletně doočkován byl v šesti. Můžu vám říct, že mi spadl kámen ze srdce, že už je plně očkovaný, protože ty tři epidemie byly opravdu hrozné. Jestli mu ta vakcína snížila psychomotorický vývoj...je mi jedno, hlavně že je živý.
3.7.2004 17:56:35
Líbí se mi,že nikdo nereagujete na podstatu mé odpovědi - tzn. riziko onemocnění. V žádném případě nenapadám závažnost onemocnění.
Rozhodně se s tebou nechci přít o to, co všechno se může dítěti stát, bylo by to na dlouho a asi bychom se neshodli. Jen jsem se chtěla na ta čísla podívat z druhé strany, protože pak při ročním počtu novorozeňat 90000 vypadají jinak.

Jinak si myslím, že by opravdu bylo rozumnější očkovat proti některým onemocněním až po druhém roce dítěte.

Měj se krásně:-))

Radka
3.7.2004 17:08:03
Myšáku, kdysi jsem četla v MLadý frontě jeden článek, ve kterém lékaři připustili, že by TAKÉ očkování dětí (mimo jiného) mohlo mít za následek zvyšující se počet těžkých zdravotních postižení u dětí (revma, cukrovka, alergie...). Je tady.

Doufám, že se tu teď na mne nevrhne smršť těch, kteří s článkem nesouhlasí. Preventivně upozorňuju: já ho nepsala, jenom dávám odkaz ;o)

S.
3.7.2004 16:45:49
Radko,
proc o cloveku ktery napise jiny nazor hned uvazujes tak jako ze te kamenuje? Rekla bych ze to je ciste tvuj subjektivni pocit....
Mimochodem ja ziju v USA, ockovaci kalendar pro deti je tady podobny ne-li stejny jako v Cechach. Pouzivaji se zde i monovakciny ale ve smyslu ze se ockuje stejne klidne proti 7 nemocen naraz. Jinak zaskrt tentanus cerny kasel je v jedne vakcine jako v Cechach. Takze ono to nebude tim ze v Cechach se pouzivaji jine ockovaci metody nebo ze tam lidi strasi.
Taky by me zajimalo kdy by jsi chtela teda ty deti zacit ockovat, pises az se jim vytvori imunitni system, ale on prirozeny imunitni system se buduje do dvou let a potom az do konce zivota je ovlivnovany dalsimi okolnostmi jako je strava, zivotni prostredi ve kterem zijeme a velkou roli hraje take dedicnost!!!!
Myslim si ze spoustu lidi oceni, pokud je media nejakym zpusobem informuji o tom co je nebezpecne a jak se branit...
Tady bezi v televizi na jednom kanale porad, kde ukazuji ne bezne pripady co se lidem staly, nehody, nemoci atd...... a nepripada mi to jako nejake straseni......spis naopak ja vitam kazdou osvetu. Videla jsem i prave porad o meningokokovy, kde mlady clovek zcela zdravy jeden den, udelalo se mu spatne jeste stacil i dojit do nemocnice a za par hodin uz nebyl. Dalsi pripady byly podobne akorat pouze dalsi dva skoncili smrti a ostatni se neobesly bez nasledku, amputovane, totalne cerne odumrele koncetiny, poskozeni mozku atd....
Muzu rict ze teprve po schlednuti tohoto poradu jsem si jasne uvedomila ze jsem docela neinformovana o nekterych vecech, ktere na nas v beznem zivote cihaji. A jsem za to rada ze mam moznost tohle videt a ze na rodince cas od casu o tehle nemoci nekdo napise clanek.
Na druhou stranu by me zajimalo jak moc poskozuje dite do dvou let ockovani jak pises. Jestli mas nekde nejaky odkaz rada si o tom neco poctu......
3.7.2004 12:13:28
Koukám, že moje druhé PS mělo opravdu důvod:-)))

Já jsem vám jen chtěla ukázat jednoduché počty - riziko, že vaše dítě zemře na meningokoka je ve srovnání s jinými velmi, ale opravdu velmi nízké - především ve věkové skupině malých dětí. Ale ve strachu (který se úžasně prosazuje prostřednictvím televize v tomto případě) člověk udělá cokoliv. Mrzí mně, že jste nedokázaly můj příspěvek prostě jen přečíst bez emocí a nekamenovat.:-((

Pokud jde o názor MUDr. homeopata - znám jich víc, kteří jsou proti očkování a nesouhlasí s radikálním českým očkovacím kalendářem.(A řeknu vám, že jeden z nich je dlouholetý renomovaný pediatr - svého času i primář.) Není to jen o tom, za žádnou cenu neočkovat (i takové znám), ale co třeba některé očkování posunout na dobu, až bude vyvinutý imunitní systém? A co takhle očkovat monovakcínami, které nejsou pro imunitu takovou zátěží? To ale v Čechách bohužel většinou není možné. (Ale to jsem trošku odbočila od meningokoka. Omlouvám se.)

V mém okolí je spousta maminek, které o očkování přemýšlí. A rozhodně to nejsou přírodní lidé, kteří nepoužívají žádné "výdobytky" civilizace. Jen to jsou maminky, které hodně čtou a nepodřizují se okamžitě něčemu, co někdo nařídí, aniž by o tom přemýšlely. Ony právě nechtějí, aby jejich děti byly nemocné - alergie, astma, atopický ekzém podle mne nemoci jsou a řekla bych, že horší než třeba zarděnky u malého kluka. (Sama jsem se atopického ekzému od svých tří let nezbavila a nikomu ho opravdu nepřeju.) Samozřejmě, že všechny zvažují všechna pro a proti - a rozhodně to není jednoduché, protože těch pro i proti je hrozně moc.
Já sama se k přírodním lidem taky rozhodně nepočítám - to bych se například asi nezapojila do této diskuze neb bych neměla ani internet ani počítač:-). Doma rozhodně nežijeme jako ve středověku. Možná jen lidé, kteří se vám zdají alternativní a přírodní víc přemýšlí, co zanechají budoucím generacím (mimo jiné to může hodně ovlivnit i porod - viz Matějček, Odent...) a to se samozřejmě týká zdraví, ekologie a myšlení vůbec.

Ještě poslední poznámka - k nákupním centrům - je to rozhodně jedno z míst, kde dítě může chytit cokoliv - a musím říct, že je mi hodně často smutno, když vidím, jak tam celé rodiny tráví volný čas (ne jen nakupují) i třeba, když mají malé děti, kterým by asi bylo lépe někde venku. (Jen upozorňuji, že tam chodím taky bez mimča, ale netrávím tam víkendy. Chápu, že někdy je nutné tam s dítětem jít - boty se třeba bez něj vybírají blbě, ale nepřeháníme to někdy trochu?)

Díky za důkladné přečtení mé reakce:-))

Radka

PS: Opět (doufám, že tentokrát s větší odezvou)prosím o neukamenování:-)))
Gábina
  • 
3.7.2004 11:54:27
Ne nerozčiluje mě, že je nikdo jiný. Je to jeho tělo, jeho věc, ať si s ním každý dělá co chce. Nechápu je, ale jemi to jedno. Spíš mi to přišlo, že na Rodině vystupují spíše tyto menšinové skupiny.Je otázka, jestli jsou menšinové, nějak mám pocit, že jako požitkář civilizace jsem v menšině.
A všechno souvisí. Žena co chce rodit doma, nechce nechat dítě očkovat
( alespoň ne hned), většinou je nechce dát dítě do školky a školy, atd.....
( prostě mit to tak přišlo) Ale ten závěr nepatří do diskuse o tomto článku-to jsem si jen tak posteskla.
  • 
3.7.2004 9:05:35
Tedy Gábino, při tvém posledním odstavci jsem mírně nadskočila. Proč montuješ dohromady porod doma, odmítání očkování, školní docházku... ? Jak to spolu souvisí, prosímtě ?
Neřekla bych, že tu spíše vystupují "přírodní lidé", jen když někdo napíše, že má na věc jiný názor (odlišný od "většiny") a pro situaci jiné řešení, a někdo další mu dá za pravdu, je ta "odlišnost" víc vidět... Jestli tě to uklidní, 90% matek (zde v ČR) nechá dítě očkovat a nehloubá nad tím, porodí v porodnici, posílá dítě do školy...
Tebe rozčiluje, že jě někdo jinej, co ?!?!
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 84 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.