| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku I v létě hrozí nebezpečné invazivní meningokokové onemocnění

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 84 [Dalších 4 >>]
Gábina
  • 
2.7.2004 23:05:52
Nedivím se , že homeopat brojí proti očkování, určitě si nepíše před jméno titul MUDr. Určitě by se vyplatilo zeptat se lékaře-homeopata co si o tom myslí.
Průšvih men. typu C je ten, že probíhá strašně rychle a úplně atypicky. Zpočátku jako chřipka, a najednou je pacient mrtvý. U všech ostatních od začátku probíhá jako klasický zánět mozkových blan. Teplota, bolest hlavy, světloplachost, nelze hlavu předklonit a při řádném vyšetření na to každý doktor přijde. Proto by se měli děti očkovat hlavně proti C, je hrozně zrádný. Zemřít samozřejmě můžou i na ostatní typy.
Rozumné by asi bylo naočkovat děti okolo 2 let, než půjdou do školky, v té době už mají za sebou povinná očkování. Do té doby nechodí moc mezi kolektiv.

Je pravda, že očkování je výhodný byznis pro firmy, z lásky k lidstvu by asi vakcíny nevyráběli, ale na druhou stranu, třeba variola byla celosvětově eradikována. A můžu-li snížit možnost onemocnění mého dítěte, tak proto udělám vše, ať to stojí, co to stojí. Většina z nás nežije na stromě, ale mezi lidmy a vyhybat se lidem je prakticky nemožné. Pokud nebude děcko doma zavřené do 14 let ( ale to už pak hraničí s psychiatrií.)

Víte, poslední dobou mám pocit, že na Rodině spíše vystupují takoví
" přírodní lidé" (nechci nikoho urazit). Je to životní styl, názor. Prostě rodit doma, homeopatie, neočkovat, nechodit do školy, učit dítě doma,....Takže, buď jsem sama, kdo je " globalista" a požitkář civilizace, nebo jsme v menšině, nebo sem nechodí. Nevím. Ještě mě napadlo, že články a některé odpovědi píše jeden člověk, aby rozproudil diskusy a navštěvnost stránek. Nebo jsem sama kdo si nedovede představit život bez pračky, myčky, školky, očkování, nákupu v superu, auta, porod v epidurále a porodnici, televize, rádia, ale i netu,.....
Ach jo, mějte se
Simona
  • 
2.7.2004 22:38:57
No riziko snad nečíhá jen v nákupních centrech. I takhle malé dítě se přeci dostane do kolektivu. My například chodíme plavat. A o něco starší děti chodí do školky a co já vím, na jaké akce. Nebudou sedět doma. A izolovat dítě kvůli nějakým strachům? Čiré bláznovství, ne?
Mě by spíš zajímal názor nějakého odborníka. Je v tom nějaké riziko nebo není? O to přeci jde. A pokud ne, tak je to skutečně na uvážení každé jednotlivé matky nebo dejme tomu rodičů jestli dítě dát očkovat nebo ne. Co třeba takoví "uvědomělí" rodiče, co své děti nenechají očkovat vůbec? Teď mám na mysli povinné očkování. Najdou se i tací.
Kačka
  • 
2.7.2004 22:15:49
Docela by mě zajímalo, jak se vyvarujete toho, aby váš syn nechodil do obchodů a nákupních center do svých 14 let. Trochu fikce ne? Pokud tedy nebydlíte na samotě a nechodíte jen do místního konzumu.
2.7.2004 21:00:29
Nechapu proc by melo byt v Cechach ockovani "obchod se strachem?" Ockuje se snad vsude na svete a vsude se za to plati.... Myslim ze nepovinne ockovani je proto nepovinne aby se kazdy rozhodl podle sveho uvazeni jestli ockovat nebo ne. Jiny pristup k tomu bude mit matka, ktere dite umrelo na meningitidu a jiny mas ty.
2.7.2004 20:28:56
Musím říct, že řešení zda očkovat nebo neočkovat (cokoliv) je pro mne každodenní otázka. Každopádně v případě meningokoka mám u mého malého (půlroční Matouš) naprosto jasno - neočkovat. I kdyby se reakce neobjevila okamžitě, každé očkování oslabuje imunitní systém a nechci ani myslet na informaci mé homeopatičky, která léčí děti, u kterých se termínem očkování zastavil nebo zpomalil vývoj (že by náhoda?). U meningokoka jsem si tak počítala, že když ročně onemocní něco málo přes 100 lidí (v roce 2002 122, v 2003 asi 110) a úmrtnost je cca 10% je riziko úmrtí z celkového počtu všech příčin úmrtí opravdu nízké (a navíc musím počítat s tím, že se očkuje pouze proti C - tzn. že se riziko snižuje stejně jen na polovinu). Rozhodně považuji za rozumnější cestu snažit se, aby prcek jedl zdravě (rozhodně bez cukru), nechodil do obchodů a především nákupních center a až mu bude 14, tak se uvidí, jak to bude s meningokokem vypadat. (Aspoň už bude mít můj "malý" dávno imunitní systém vybudovaný. Každopádně mám pocit, že v Čechách je očkování opravdu velmi výnosný "obchod se strachem".

PS: A autem s dětma jezdíte? A silnici přecházíte? Možná bychom měli dávat víc pozor na úrazy, při kterých v Čechách umírá rozhodně víc dětí než v západní Evropě a je to určitě víc než 10 mrňousů.

PS2: Jen mne, prosím, neukamenujte:-)))

Radka
lolo
  • 
2.7.2004 19:35:50
My jsme byly na ockovani pred tydnem,nas maly mel ted tri roky.Snesl to uplne skvele,nebyla ani zvysena teplota,proste uplne bez problemu.Jenom jsme ten den nesli na prime slunicko,jak mi doporucila doktorka.
Platila jsem neco pres 800 a je to vakcina menjugate,ochrana je na 14 let.
2.7.2004 19:09:01
Monty naše doktorka taky mluvila, že nepovinné očkování je lepší dávat až po ukončených povinných - ale tím měla na mysli ty úplně nejzákladnější,které děti zvládnou do zhruba třech let.

S.
2.7.2004 19:00:19
Monty, ja cetla ze rizikova skupina jsou deti od 3-5 let a od 15-19. Rizikova v tom smyslu ze v tomto veku nejvice deti na tuhle nemoc umira ale onemocni samozrejme i 7 nebo 10 lete dite stejne tak jako dospeli a muze to pro nej skoncit tragicky ale je mene pripadu.
Nam doktorka rekla ze se muze ockovat od 2 mesicu ale doporucila az po 2 roce zivota.
2.7.2004 17:41:21
Taky by mne zajímalo, jak to s tím očkováním je. Ptala jsem se naší dětské doktorky a ta mi řekla, že to imunologové nedoporučují dřív, než bude mít dítě ukončená všechna povinná očkování, takže by to připadalo na nějakých pět let. Jenže to mi nějak nesedí, když riziková skupina jsou děti do 4 let a pak od 15 do 19. Očkování vydrží 10 let, když ho nechám očkovat v pěti, to abych ho nechávala v patnácti znova? Divný, ne?
Lucka, syn 18 měs.
  • 
2.7.2004 13:37:13
Ahoj Katko, také uvažuju o tomto očkování, proto bych se ráda zeptala v kterém období byl tvůj syn naočkován (u nás to vychází na podzim) a jak snášel vakcínu, případně jestli byly nějaké nežádoucí účinky. Díky moc za odpověď, Lucka
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 84 [Dalších 4 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.