| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku I v létě hrozí nebezpečné invazivní meningokokové onemocnění

 Příspěvky 110 z 84 [Dalších 74 >>]
jana
  • 
27.2.2006 11:34:30
ahoj , promin, ale jsi uplne blba, kdyz hodlas riskovat zivot sveho ditete, tim ze ho nechces nechat ockovat proti smrtelnym onemocnenim, jenom proto, ze mas pocit, ze mas patent na rozum.
Stáňa+Vojta 19 měsíců
  • 
7.8.2004 14:16:20
Ahoj Lucko,i já jsem nechala syna oočkovat a to nyní 5.8.bylo venku asi 30°C vakcínu dostal ráno a celý den nesměl na sluníčko ani moc lítat,ven jsem ho pustila až v18.30.to už to tolik nepálilo. Reakci neměl žádnou jak uvádějí na letáku.Těch 760,- Kč si myslím,že se vyplatí investovat vždyť oni si neumějí říct,že jim není dobře jako dospělý človek, no a potom se už nic nezachrání. Jen si myslím že zdr.poj.by se měli zamysleto tom jestli jsou tyto děti ryziková skupina či ne, a mohly bz dát alespoň nějaký příspěvek vyždyť u těchto dětí je 100% úmrtnost.
Líza
9.7.2004 8:23:42
Jitko, to procento je odpozorované ze zemí, kde poklesla proočkovanost proti dětské obrně. Musela bych dlouho hledat ten článek, který to rozebíral, myslím, že se jednalo o nějakou karibskou zemi, kde po změně režimu přestali lidi chodit na očkování a prudce vzrostl výskyt obrny, a při analýzách zpětně zjistili, že jde o mutanty, které se objevují (a teď nevím přesně to číslo) v až nevímkolikáté generaci pomnožení viru. V populaci jako je naše, kterou proběhnou vakcinální viry dětské obrny každé jaro ve dvou vlnách, se tolik neimunních nosičů nevyskytne, a proto je virus vybit dřív, než stačí dosáhnout potřebného počtu generací k mutaci (doufám, že to bylo dost srozumitelně.
K těm dalším věcem, nejsem virolog, takže křížení v kombinovaných vakcínách nevím. Pokud jde o původ očkovací látky, kromě zvířecích (koně, kuřecí žloutek apod.) a lidských (tkáňové kultury jako je HeLa), která mají svá sizika, existuje ještě třetí typ, a to jsou ty tzv. bezpečné vakcíny, co se dají připlatit a nedonošenci apod. by je měli mít zdarma, a to jsou rekombinantní vakcíny, kde jsou prostě ty imunogenní látky syntetizovány uměle a žádná příměs živé tkáně nebo cizí tkáně tam není.
Jen chci říct, že nejsem z těch, kdo si myslí, že očkování je 100% bezpečné pro každého, že by mělo být 100% povinné pro všechny děti apod., ale myslím si, že po vyhodnocení zdravotního stavu dítěte a zpřístupnění např. těchto bezpečných vakcín je nutné. Ještě můj táta málem jako dítě umřel na záškrt, jeho bratr na to skutečně umřel, po pokusném přerušení očkování proti tbc (což je jedno z těch, které nechrání proti nemoci jako spíš proti smrtelnému průběhu) ve dvou krajích ČSSR v nich vzrost výskyt tbc, v posledních letech zemřelo snad 10 nebo možná i víc dětí (jen z medializovaných případů, bude jich víc) na epiglotitidu způsobenou hemofilem typu B, která se hrozně těžko diagnostikuje atd. atd. A my očkovaní chráníme i ty, kteří kvůli zdravotním důvodům očkováni být nemohou.
Katka
  • 
8.7.2004 15:42:37
A ma to maly hacek. Pokud dite ma po ockovani reakci, kterou nasi lekari zatim neuznavaji (treba se zastavi vyvoj, alergie prejde v astma atd.), rodice nemohou dalsi ockovani normalne odmitnout, ale resi dilema bud riskovat dalsi zhorseni zdravotniho stavu ditete po dalsi vakcine nebo konflikt s urady, pokuty apod. Mimochodem v roce 1958 bylo u nas zavedeno povinne ockovani proti cernemu kasli a teprve v 90.tych letech (tj. po temer 40 letech) se zacala priznavat spijitost mezi timto ockovanim a neurologickymi onemocnenimi, predevsim epilepsii. 40 let se museli rodice divat, jak se dite po ockovani zhorsuje - a to casto trvale, nez na to nasi lekari zacali brat ohled.
Gábina
  • 
8.7.2004 14:48:06
Každý máme jiné životní zkušenosti a názor na věc, zodpovědnost. Víte, když pracujete na ARO, tak máte asi úplně jiný pohled na svět. denně vidíte o nejhorší z nejhoršího, děláte, co dělat umíte a musíte. Proto když můžete předejít nějakému onemocnění, tak to uděláte. No úrazům se předejít nedá ( leda se zavřít doma a nevycházet ).
No ale neočkovaná populace byla taky k něčemu dobrá. Třeba v 60 letech epidemie obrny ve Skandinávských zemích. Donutila lékaře a firmy k vývoji nových ventilačních přístrojů a masivní výrobě, díky které se podařilo mnoho pacinetů odventilovat a zachránit jim život. Taky se od té doby vyvíjejí stále nové a nové přístroje, takže dneska jsou prakticky dokonalé, ale to je mimo diskusy.
Co se týče varioly, tak ta byla opravdu úplně eradikována-neexistuje, nejsou nemocní. Viry jsou jen v laboratořích a to jen někde. V Paříži a Atlantě. To jen oficiálě. Velmi rychle se šíří, úmrtnost dosahuje katastrofálních čísel. Proto se všichni bojí, že terorristi můžou tyto viry použít jako zbraň a očkovaní je jediná účinná obrana. Tak nevím , proč proočkovanost populace byla velká chyba, jak tvrdili v roce 1977. To jako odpověď ne některý příspěvek výše.
Očkování proti mengokokovi C není povinné, proto záleží na uvážení každého, jestli nechá svoje dítě očkovat. Má možnost volby. Ale já bych nenechala povinná očkování na volbě každého z nás, tady diskutují lidi, kteří o problému alespoň přemýšlejí, ale existuje populace a je dosti velká, které je to jedno, a když by nemuseli, tak nemuseli. A pokud chceme mít proočkovanost populace a předejít komplikacím a následné léčbě, tak se prostě musí.Víte kolik stojí péče na takovém ARO? Co stojí léky a špičková ATB? To jde do desítek tisíc denně. A ty mezi námi platíme všichni ve zdravotním pojištění-solidárním.
Prostě říkám jiný úhel pohledu, ono když se skoro denně potýkáte ze smrtí, tak oravdu asi uvažujete jinak a jste zdeformován, vidíte ve všem katastrofální scénáře. Proto mě občas nadzvednou některé věci. Třeba novorozenec v náručí, bez ponožek v letním, u mrazáků v supermarketu. Od pohledu je vidět jak je promodralý zimou, ale vždycky si říkám drž h..., nebo přes ní dostaneš.No ale to sem vůbec nepatří.(novorozenci se velmi rychle prochladí a může u nich dojít k zástavě oběhu). Jak říkám deformace.
A tak nějak to platí i o očkování, taky je člověk deformován.
Haluška
8.7.2004 12:21:16
Obávám se, že poněkud smutný fakt, který platí právě o naší české společnosti, je neschopnost být za něco zodpovědní (teď generalizuji a jsem si vědoma, že to tak není u každého, ale asi bohužel u většiny ano), protože komunistický režim nám diktoval všechno a my jsme líní se sami o sebe starat. To se konec konců projevuje nejen ve zdravotnictví, ale i v ekonomice, ve školství atd. Nevím, kam vývoj v naší společnosti povede, snad příští generace už tím tolik zatížené nebudou.
Leni
  • 
8.7.2004 12:09:55
Tak to naprosto souhlasím. Mě syna sice očkovali v porodnici, ale u mě na pokoji, nikam ho netahali, vysvětlili co a jak a vše v pohodě (stejně jako každé další očkování). Možná jsme měli štěstí, díky za něj.
8.7.2004 12:04:12
No právě. Z těhlech diskuzí tady mám spíš pocit, že "odpůrci" očkování nejsou ani tak odpůrci očkování, jako by spíš měli rádi tu zodpovědnost na vlastním triku. Jenže u nás to kolikrát je problém i v rámci zákonů. Podívej, třeba první dítě mi v porodnici očkovali proti TBC aniž by mi cokoli řekli. Prostě automatika. Nikdo se nezeptal, jestli s tím očkováním souhlasím, nikdo mi nic nevysvětlil. No, já jsem dětská sestra, takže vím a znám :o), ale ne každý má to štěstí. Očkování se vlastně tak nějak dotkli až při propouštění, že bylo očkované a pravděpodobně mu bude hnisat rána. Podruhý jsem si očkování zařizovala sama. Očkovaný jsem ho měla nikoli ve čtyřech dnech v porodnici, ale v šesti týdnech v kalmetizačním centru. Přitom když jsem to tady napsala prvně, dostala jsem asi dva maily, kde jsem rodila a kde mě očkovali, protože oni chtěli PŘESNĚ TOHLE - ne se očkování vyhnout, ale jenom ho v rámci zákona odsunout na pozdějí dobu - a neuspěli :o(

Když přijde řeč na dobrovolné očkování, tak hned se najde někdo z lékařů, kdo nám vysvětlí, že lidi jsou v podstatě blbci, kteří se sami o sebe neumí postarat, takže očkování prostě MUSÍ BÝT POVINNÉ. A to mi vadí. Příšerně. Nejsem proti očkování, současný očkovací kalendář mi nevadí, ale takovéhle prohlášení mě vždycky naladí na stranu "odpůrců". :o(

S.
Leni
  • 
8.7.2004 11:53:41
Sylvi, já se taky kolikrát na některými příspěvky s chutí zasměju. O očkování se vůbec hádat nechci, ani náhodou. Ano, v některých zemích očkování povinné není, ale my žijeme v naší zemi a tady povinné je. Tolik ode mě k očkování.
Jinak je to přesně jak píšeš - o zodpovědnosti.
8.7.2004 11:30:52
Leni, já se nechci hádat o očkování, předesílám, že mé děti jsou očkovány řádně, ta starší holce jsem dokonce souhlasila s "pokusy". Ale fakt mě rozesmála tvoje věta: "Je-li nějaké očkování povinné, tak to ASI není pro srandu." Jsou státy, ve kterých očkování povinné není. Tak nevím - buď jsou v zahraničí lékaři šíleně nezodpovědní nebo asi si z nás naši lékaři dělají srandu ;o)

Ne, ale vážně. Podle to je přesně o tom, čeho měla plnou pusu naše bývalá ministryně zdravotnictví Součková - lidé se musí naučit být zodpovědni sami za své zdraví. Je to něco, s čím absolutně souhlasím. Jenom škoda, že zatím ministerstvo nedělá nic proto, aby lidi za své zdraví vůbec mohli být zodpovědni :o(

S.
 Příspěvky 110 z 84 [Dalších 74 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.