| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Neprovdaná matka a její práva a nároky – určení rodičovství

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 44 [Dalších 4 >>]
  • 
24.8.2004 17:48:14
No, váš partner může zpochybnit, že je otcem dítěte, ale pokud se jeho otcovství prokáže, dotyčná nárok na alimenty má. Jen je poněkud kupodivu, že si chce ponechat dítě počaté při takovém dobrodružství.
24.8.2004 16:59:10
Dobrý den. Potřebovala bych poradit se svou životní situací. Žiju s partnerem asi 6 let, na 2 měsíce jsme se rozešli, ale potom jsme se k sobě vrátili. Jenže můj partner v období, kdy jsme spolu nebyli, měl poměr s jinou ženou, která si ho chtěla udržet tím, že "podvodem" otěhotněla (řekla mu že bere antikoncepci a přitom lhala). Přitom se stále stýkala se svým bývalým přítelem. Teď se to dítě narodilo a ona chce po mém partnerovi alimenty. Nevím co máme dělat, naše životní úroveň není zrovna vysoká, partner má samé dluhy. A aby toho nebylo málo tak jsem otěhotněla i já (to už bylo ale chtěné). Může se partner nějak bránit? Jsem z toho nešťastná, hrozně kvůli tomu stresuju, i když to teď není vhodné. Prosím poraďte mi někdo. Děkuji mnohokrát
Beruška
  • 
24.8.2004 16:17:46
Dobrý den. Potřebovala bych poradit se svou životní situací. Žiju s partnerem asi 6 let, na 2 měsíce jsme se rozešli, ale potom jsme se k sobě vrátili. Jenže můj partner v období, kdy jsme spolu nebyli, měl poměr s jinou ženou, která si ho chtěla udržet tím, že "podvodem" otěhotněla (řekla mu že bere antikoncepci a přitom lhala). Přitom se stále stýkala se svým bývalým přítelem. Teď se to dítě narodilo a ona chce po mém partnerovi alimenty. Nevím co máme dělat, naše životní úroveň není zrovna vysoká, partner má samé dluhy. A aby toho nebylo málo tak jsem otěhotněla i já (to už bylo ale chtěné). Může se partner nějak bránit? Jsem z toho nešťastná, hrozně kvůli tomu stresuju, i když to teď není vhodné. Prosím poraďte mi někdo. Děkuji mnohokrát.
Petra Neomi
  • 
23.7.2004 2:33:55
Genetické testy mohou otcovství vyloučit, ale je velký problém ho 100% potvrdit. Navíc jsou poměrně nákladné. Zkrátka... praxe je opravdu taková, jak jsem ji popsala. Imo je to debilní, ale aby se to změnilo, muselo by dojít ke změně zákona.
19.7.2004 11:45:00
Co má tohle společného s PRÁVEM?

V současné době, kdy jsou možné genetické testy v podtatě před narozením z plodové vody, nebo po narození i třeba jen z ústřižku vlasů?
19.7.2004 10:50:29
Dítě narozené do 300 dnů po skončení manželství je automaticky a ze zákona považováno za dítě exmanžela. Pokud se během této doby žena znova vdá, je dítě opět ze zákona považováno za dítě NOVÉHO manžela a žádné problémy s tím nejsou... já přišla do jiného stavu v dubnu, rozváděla se v červnu, podruhé vdávala v srpnu a nebyly. :o)
19.7.2004 10:35:29
Kdyby jste se vzali, problém by být neměl. Jedna známá takhle otěhotněla za prvního manželství, znova se vdávala chvíli před porodem a bylo to v pohodě, dítě bylo automaticky psané na nového manžela.

S.
Janka
  • 
19.7.2004 10:18:02
To můžu z vlastní zkušenosti potvrdit. Otěhotněla jsem v době, kdy se teprve řešil můj rozvod s bývalým manželem. Ačkoli jsme byli nanejvýš ochotní - já, můj přítel i bývalý manžel - podepsat jakékoli souhlasné prohlášení, dcera byla nezávisle na naší vůli úředně připsána v době porodu již bývalému manželovi. Musel dokonce podepsat souhlas s tím, že se může jmenovat Lucie, jinak by se i křestní jméno muselo určovat soudně. Naštěstí jsme se mezi sebou dokázali dohodnout, neumím si představit, co všechno bychom museli absolvovat, kdybychom nedokázali vzájemně dobře vycházet a komunikovat spolu. Teprve po porodu jsme mohli podat žalobu o popření otcovství a musel rozhodovat soud, ačkoli k žádnému sporu mezi námi vlastně nedošlo. Dcera dostala nové příjmení teprve po dvou letech... Kdybychom se s přítelem vzali, asi by to bylo o něco jednodušší, ale i tak bychom si zřejmě užili.
Iva
  • 
18.7.2004 14:01:21
....
Petra Neomi
  • 
18.7.2004 0:35:16
Jistě, dítě je prostě připsáno manželovi. Stalo se to mojí známé, se svým mužem dlouho nežila, ale byli manželé, otěhotněla s někým jiným, všichni tři konsenzuálně označili za otce pravého otce dítěte, ale nebylo jim to nic platné. Holčička byla připsána manželovi, teprve po rozvodu manželství ji mohl její biologický otec adoptovat. Nedošlo tam k žádným pochybnostem, k žádnému sporu, a přesto se to muselo takhle kompélikovaně řešit.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 44 [Dalších 4 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.