Vlasta 1 dcera |
• |
4.3.2004 1:21:07
Vážený pane,
žena není zkumavka. Ve zkumavce můžete děti vyrábet jak chcete a není to pro nikoho problém. Žena je člověk a žije svůj život, stejně, jako muž žije svůj živoz. Příroda uspořádala věci tak, že muž rozsévá sémě do mnoha žen a doufá, že se za prvé uchytí a za druhé, že to uchycené se i vyvine a posléze i dostane na svět, tedy bude porozeno. Poslední dva kroky jsou zcela mimo jeho kontrolu. To asi bude ten největsí problém. Dále trvám na tom, že dítě je pro mne dítětem až v okamžiku, kdy je držím v ruce. Před tím je to tvor, který má mé sympatie a nezměrnou lásku od okamžiku, kdy cítím jeho pohyby. Do té doby je to spekulace a obrázek z ultrazvuku.Je to těšení se na něco, co může ale také nemusí být. To je to období, kdy je možnost vše zrušit. Jestliže žena dítě chce, tak jej i donosí a porodí. Je to její právo, protože ona jej musí živit a šatit a platit výchovu. Když na to nebude mít, je vše špatné. A máte pravdu v tom, že byste klidně tady nebyl, pokud by se tenkrát vaše matka rozhodla, že na dítě nemá prostředky a sílu. Má dcera by zde nebyla, pokud bych před 15 lety nepodstoupila interupci, tedy nezahubila jiný zarodek. V přírodě vždy vítězí silnější, nějak na to zapomínáme. |
R - bezdetna |
• |
26.4.2002 21:49:32
Milá Jarko, máte moc hezké příspěvky, ale tento je opravdu trochu prudší. Podle mne (možná se pletu) to Miška nemyslela tak, jak jste to zřejmě pochopila. Ale v každém případě - souhlasím s Vámi, potraty jsou svinstvo, ale tahle šílenost se může stát každé z nás. Zárodek dítě není - to mi nikdo nevymluví. A odpovědnost si každý z nás představuje jinak. Někdo cítí odpovědnost ke všem lidem, které miluje (i k sobě), jiný kvůli jakési fanatické představě vraždy klidně obětuje ostatní. Ať mají ženské 14 nebo raděi 20 dětí, ať jsou porody vyčerpávající, ať při nich umírají, ať jsou z jejich dětí bezdomovci - jen když zachráníme život, který životem ještě není. Znovu říkám, že jsem na potratu nikdy nebyla, nikdy jsem o něm nemusela ani uvažovat a doufám (jako každá žena), že mne to ani nikdy nepotká, ale nikdy bych si nedovolila zakázat ženě, aby se v tomto svobodně rozhodla. V tom zase vidím demokracii já. (Teď jsem se rozjela zase já - omlouvám se).
|
R |
• |
20.4.2002 20:19:14
Drahý Ivo, zdá se, že jsi pěkný vyděrač. Samozřejmě - právo na názor máš, ale z Tvého příspěvku není zřejmé, zda jsi POKAŽDÉ, kdy jsi se miloval se ženou použil antikoncepci. Jestli ne, choval jsi se maximálně nezodpověďně - jestlipak by jsi se rozhodl pro dítě, kdybys ho musel odnosit, porodit, finančně zabezpečit, vychovat, zajistit jídlo, pořádek, učit se s ním - a byl na to třeba úplně sám - bez vyhlídek, že na tom budeš líp. Kdyby Ti v každé práci řekli - s dítětem, to máte smůlu!? Pokud antikoncepci neuznáváš, jsi ještě horší, než jsem si myslela. Žádná žena nejde na interupci ráda, a těžko se s tím psychicky vyrovnává. Předchází tomu velké s velmi těžké rozhodování - je nesmysl jí to komplikovat ještě přiblblými (pardon) videy. Sama jsem toto rozhodnutí řešit (naštěstí) nemusela a pravděpodobně bych se rozhodla ve prospěch života. Potrat bych nerozchodila. Ale brát to takto jednostranně?
|
Alena,4leta dcera |
• |
5.2.2002 10:26:05
Pri procitani diskuse o tom zda potrat nechteneho ditete je zlo ci vlastne dobro,jsem nevydrzela a musim do teto debaty vstoupit.Jsem totiz klasicke nechtene dite,ktere nevyrustalo u rodicu,ale po babickach a dedeccich,mnohokrat jsem od sveho otce slysela jak dite nechtel a nemela jsem se mu nikdy narodit,byl mlady-bylo mu 21 let,ale ani pozdeji se to nezmenilo.Musim vsak jednoznacne rict,ze jsem velmi rada na svete,zadny cejch nechteneho ditete me nedoprovazi.Ani me detstvi nebylo same utrpeni,jak zastanci "soucitnych" potratu nechtenych deti tvrdi,sice bylo plne socialnich pracovnic a tahanic,ale to si dite zase tak nepripousti.Ja si pamatuji uzasneho dedu,hodnou babicku(o kterou se dosud staram),spoustu kamaradu a legrace ve skole.Jsem svym rodicum,nebo mozna nahode,velmi vdecna ze mi neprokazali soucit v podobe interupce! Kazde dite i to nejnechtenejsi ma v zivote sanci byt stastne(diky pestounum,kamaradum a vubec vsem nahodam a kotrmelcum v zivote),stejne tak dite chtene a opecovavane nema zaruceno stastne detstvi!
Nejsem naprostym odpurcem potratu,skutecne vse zalezi na svedomi zeny(matky),ale velmi se bourim proti argumentaci,ze pro nechtene dite je potrat lepsi a milosrdnejsi nez zivot! S pozdravem Alena |
• |
11.1.2002 23:53:32
Slečno či paní Aleno Vávrová, není nechutnější usmrtit lidkou bytost (i když ještě nenarozenou)pod heslem práva ženy rozhodovat o svém životě? Co když si někdo toto právo rozhodovat o svém životě osvojí tak že mu ve svobodě překážíte Vy, nebo někdo z Vašich blízkých a uměle přeruší Váš či jeho život. Není to vražda? Vás snad ochrání legislativa a policie, lidský plod to má blbý - neubrání se a není zákonem chráněný. Až na vzácné výjimky (ohrožení života maminky) jsem přesvědčený, že toto "právo rozhodovat si o svém životě" je čiré sobectví. Přeji Vám nikým neomezovaný život. S pozdravem ing. Pavel Horák, Brno.
|
Alena |
• |
5.1.2002 23:04:27
Milá M,
nečetla jsem všechny příspěvky, ale Váš email mě donutil reagovat. "Nesnáším zfanatizované lidi, kteří neuznávají práva a životní styly ostatních. " Mě byste zřejmě také zařadila mezi ty zfanatizované, které nesnášíte. I já si myslím, že život člověka začíná v okamžiku oplodnění vajíčka. Nevím, od jakého okamžiku je to člověk pro Vás. Kdy se přemění "oplodněné vajíčko" v člověka podle Vás? Až mu narostou ruce a nohy? I když píšete, že neuznáváme práva ostatních, tak se tady chci postavit za práva těch ostatních, těch, kteří se ještě nemůžou sami bránit. Ano, máme možnost volby, ale je smutné, že se tak často volí zabití člověka. Máme možnost volby, ale naše svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého... Chci Vás všechny poprosit o jedno, uznejte, že v tom krásném okamžiku, kdy dojde k oplodnění vajíčka vznikl nový život! Nebo mi to vyvraťte... Všechny Vás zdravím! Alena PS: Píšete, že nesnášíte ty,kteří znají jen jednu pravdu a to tu svou. Abychom se pravdy dobrali, tak musíme druhé poslouchat a všímat si jich, ale to Vy sama odmítáte... |
Vendula |
• |
19.12.2001 9:03:08
Minulý týden a tuším převčírem dávali v televizi dva velice zajímavé pořady - o situaci matek v azylových domech (Ta naše povaha česká) a reportáž o kojeneckých ústavech. Pořady to nebyly vůbec veselé - o tom, jak maminy v azylovém domě nemají šanci sehnat byt, jak se na ně kouká okolí, jak dětí v kojeneckých ústavech přibývá, protože rodina nemůže nebo nechce se o ně starat, případně jsou rodině odebrány pro týrání...
Polemiky o tom, co cítí či necítí embryo se tady vedlo už dost. Ale stejně se ptám - co cítí maminy s dětmi v azylových domech a co se pro ně dělá, co cítí děti v kojeňáku a co se pro ně dělá - zvláště ti, kteří jsou ochotni bít se za zrušení potratů. |
• |
15.12.2001 5:14:24
Ja bych rekl ze kazda zena ma pravo rozhodnout jestli to dite chce nebo ne. Myslim ze i pro to dite je lepsi, kdyz prijde na svet chtene, ne jako neco co muselo prijit nedopatrenim. Uz jen vztah matky k nemu bude mnohem lepsi. Ale i pres tento nazor bych rekl, ze lepsi je davat pozor aby zadny par k podobnemu rozhodnuti jestli interupce, nebo nechat si nemusel dojit. Vzdyt dnes je mnoho zpusobu jak takoveto veci predejit...
|
15.12.2001 0:08:11
Jo jo Zdeni, minulý příspěvek se nemýlí. Ach ach, ono to o té cestě do pekla je velmi přesné. Tak pozor, ať tvé přesvědčení nepáchá více škody než užitku. Spousta věcí je zlo a ve srovnání s tím, čím mohou projít nechtěné děti je miniinterupce zlo nejmenší ze všech. Více se k tomu nehodlám vyjadřovat. Naštěstí žiju v zemi, kde se mohu rozhodovat sama za sebe.
|
14.12.2001 1:39:37
Ahoj Zdeňko,
mám radost, že Ti Edith pozdrav vyřídila a Ty jsi opět mezi námi. Nejsi náhodou tak trochu blbá? Euthanasie přece není zabíjení příbuzných. S Tebou je fakt sranda. Jedná se o usmrcení nevyléčitelně chorého ze soucitu na jeho vlastní žádost. Když už zmiňuješ nejbližší příbuzné - zvlášť k nim musí člověk cítit obrovskou lásku, aby ji v krajním případě dokázal transformovat do podoby usmrcení. Samozřejmě nemůžu vědět, jestli embryo stojí o soucitnou rychlou smrt ještě v době, kdy nemá vyvinutá nervová zakončení. Stejně tak nemůžu vědět, jestli stojí o devět měsíců strávených jako nechtěný vetřelec v těle matky, a následně péčí státu, která se projevuje kojeneckým a dětským ústavem. Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Šťastné a veselé Jana |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.