| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deklarace práv počatého dítěte

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 218 [Dalších 178 >>]
6.4.2004 22:01:54
Filozofie je jedna věc, zákony druhá. Že může každý člověk mít životní filozofii jinou, to je snad jasné. Zákony ale platí pro všechny. Tady vidím zásadní rozpor: Působit na lidi tak, abych ovlivnil jejich myšlení a způsob jednání je O.K. Vymyslet zákon, ve kterém jim takové jednání prostě zakážu je K.O. O to víc, když se nezabývám "detaily" (děti v ústavech, sociální práce).
Simono, je hezké, že se zabýváte filozofií a na rozdíl od nás ostatních prý přemýšlíte, opravdu o tom začnete přemýšlet teprve až nastane taková potenciální situace a potom možná začnete vnímat i názory a pocity ostatních a začnete je respektovat.
6.4.2004 18:24:10
Myslim,ze samovolny potrat by slo chapat jako prirozenou smrt. Spis by me Simono zajimalo, jak nahlizis na ukonceni tehotenstvi v pripade mimodelozniho tehotenstvi?
Sylva
  • 
6.4.2004 18:08:28
Ale kvůli tomu přeci nemůže odsuzovat jiné, které cítí, že by to nezvládly...
Hanka
  • 
6.4.2004 18:04:40
A tím moje rozhodnutí, myslím, že jsem v 6TT opravdu necítila ten PLOD jako samostatně žijící a myslící bytost - jak se tu snažíte neustále přesvědčovat :)
Kdyby se tenkrát moje máma rozhodla mě nemít - vy si to pamatujete jestli se vaši rodiče rozhodovali nebo byli šťastní, když matka zjistila, že je těhotná ???? Tak to jste asi moc velkou bytostí nebyla, ale z toho si nic nedělejte já si to taky nepamatuju !!!!

Kdyby mohli rodit i chlapi, tak by žádný zákon o interupcích nebyl :)

Simono a ještě jedna otázka - a co samovolný potrat ? To je jako potom sebevražda ?? !!
Hanka
  • 
6.4.2004 17:44:54
Simono - hm :o)
Klidně se přiznám, že jsem ve dvaceti podstoupila miniinterupci - neměla jsem postižené dítě, jen jsem se na to necítila ,tím myslím po všech stránkách. Nemám jedinou výčitku svědomí, vím, nebo si spíš myslím, že jsem tenkrát udělala správně. A hlavně - bylo to moje rozhodnutí .
Teď mám zdravou dvouletou holčičku a plánujeme další mimi. Kdyby mi v těhotenství někdo řekl,že budu mít postižené dítě - nevím co bych dělala, jen jsem chtěla reagovat na tvoje příspěvky a docela bláboly ohledně plodu. Nemyslím, si že to co jsi napsala je pravda. Ale každý máme na to jiný názor, že ? A proto jsem moc ráda, že u nás ta možnost volby existuje - podle mě na to žena má právo .
Deni+František+Ella
6.4.2004 17:42:01
Alko mas pravdu - uz asi posledni 4 hodniny se citim strasne provinile za to ze jsem tak vystresovana z cele te "diskuse".

I kdyz se Simone prohodilo to co se prohodilo, tak si nemuze myslet ze snedla veskerou moudrost a mit pocit ze se na nas diva shora jakoze "ja jsem taky ta chytra co ma ten spravny nazor"
*Aida*
6.4.2004 17:36:17
Alko,
rikat o nekom, ze mu chybi zivotni zkusenosti, je zrejme pubertak atd. na zaklade ceho? Ani sis neprecetla poradne celou diskuzi.
Cituji:
Vím, o čem mluvím, zažila jsem to. O postižení naší dcerky jsme se dozvěděli v 32.tt, zemřela koncem února, když jí bylo necelých sedm měsíců... Ale svým způsobem to bylo nejkrásnější období našeho života, i když samozřejmě velmi náročné (citově i fyzicky). A hlavně naše dcerka prožila mnoho krásného, byla přes všechny problémy opravdu šťasná.
Hadej, kdo to napsal?
Me naopak prijdou Tve prispevky velmi nadrazene a patronizujici.
alka, 3 děti
6.4.2004 17:28:39
Deniso,
nerozčiluj se, miminku to škodí. Sinona je zřejmě jen umanutý nezkušený puberťák, v tomhle věku člověk nerad připouští jinou než svou pravdu... Když jem jí to napsala sem do diskuse, raděj ani neodpověděla. Určitě ti za to nestojí. Tvoje mimi vnímá i tvé emoce, tak je zbytečné se zlobit . Přeji ti krásný zbytek těhotenství, lehký porod a krásné zdravé miminko! Alka
Sylva
  • 
6.4.2004 17:28:16
No a co když ho nepočala se svým mužem, ale byla znásilněná? Pak je taky její povinnost dítě porodit? Případně vychovat? A vychovat povinně s láskou? A jak velká ta láska musí být? Musí být stejná, jako kdyby nebyla znásilněná, nebo smí být menší? Smí jí vadit, že třeba přijde o práci? Že ji kvůli tomu opustí třeba přítel?
Sylva
  • 
6.4.2004 17:23:03
Začínám mít dojem, Deniso, že Simona ani nechce slyšet jiné názory - ona přece VÍ, že jedině správné jsou ty její. Nejde o diskuzi, jde o to, ukázat, jak ona je ušlechtilá (brání bezmocné). Jaksi nám tady mizí matka, též otec, případně další děti...dostali jsme se do situace, kdy se všechno točí okolo nenarozeného dítěte a všechno ostatní je nepodstatné. Extrémismus se tomu tuším říká.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 218 [Dalších 178 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.