| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deklarace práv počatého dítěte

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 218 [Dalších 168 >>]
Deni+František+Ella
6.4.2004 17:18:22
..navic furt rikate kdo jaka nema prava a co smi a nesmi - a kdo dava vam to pravo nekoho soudit?
Soudim ja vas? Nesoudim .... a opet opakuji - mejte si postizene deti a me nechte si sve rodine taky rozhodnout.

Na to mame kazda sve pravo.
Deni+František+Ella
6.4.2004 17:13:43
.... pripadate mi chvilemi jak autista, ktery si pod vousy stale do kolecka brlbá to svoje at se deje co se deje....
Deni+František+Ella
6.4.2004 17:11:43
simono ale jste fakt asi hloupa, kdyz nedokazete prijmout nazor nekoho jineho, notabene kdyz nedelam nic nezakonneho.

6.4.2004 17:06:03
Řekla jste, že člověk NENÍ OSOBOU od početí do smrti, protože:

1) "je to plod, neni to samostatne zijici covek."
V tom případě pozabíjejme všechny nesamostatně žijící lidi, kteří nám překážejí. Navíc argument "není osobou, protože je plodem", není zcela logický.

2) "matka neni jen schranka, ktera nema zadna prava."
Tato výpověď nedává smysl (on není osobou, protože ona má nějaká práva?!).

3) "je 21. stoleti"
To už vůbec nedává smysl (on není osobou, protože dnes je 6.4.2004?!).

4) "kdyby nebyla mnoha zenam nabidnuta volba zda chtit nebo radeji potratit potizeny plod co cekaji, bylo by asi hondne narvano v ustavech. Uz taknhle je tam plno odlozenych deti, ktere na extra vyjimky nikdo nechce. Nebo vy je chcete?"
Tato výpověď je také nonsens (on není osobou, protože je mnoho dětí v ústavech?!)

(Mimochodem, plné ústavy jsou proto, že jich v poslední době mnoho ubylo, a je spousta nevyřízených žádostí o adopci, protože kdyby odložených dětí ubylo ještě víc, přišly by další paní vychovatelky o práci.)

5) "nikdo mě nemuze presvedcovat abych mela postizene dite, kdyz nechci. Nutim ja vas delat neco co nechcete?"
Další nesmyslná výpověď (on není osobou, protože ho nechci?!) Mimochodem - já Vás nenutím nejít na potrat, já Vás nutím myslet. Jestli je to moc bolestivé, je mi líto. Musíte trénovat, pak Vám to půjde líp :o)

Dále říkáte:
"PROC bych mela mit postizene dite, kdyz ho nechci a vim ze to nezvladnu? Kdo tomu nemocnemu, nesamostatnemu postizenemu diteti zaruci plnohodnotny zivot?"
Protože jste ho s Vaším mužem počali a máte za ně zodpovědnost. Co nechcete zvládnout, to nezvládnete, to je pravda.
Žádný člověk nemůže druhému člověku ZARUČIT plnohodnotný život. Teď na Vás třeba může spadnout strop, a máte po plnohodnotném životě. Kdyby Vaše původně zdravé dítě onemocnělo, taky byste mu řekla, že ho nechcete?
Sylva
  • 
6.4.2004 17:00:32
Jasně, to jsem samozřejmě na mysli neměla. Pokud to k něčemu vede (nikoliv jen k lepším výsledkům v tabulkách), tak to je samozřejmě důležité a prospěšné.
Sylva
  • 
6.4.2004 16:56:20
Jo a ještě - opravdu by neškodilo trochu více tolerance a méně arogance.
alka, 3 děti
6.4.2004 16:55:44
Simono, Simono...
Je vidět, že ti zatím velmi chybí životní zkušenosti. Ráda bych tě slyšela za dvacet let. Radikální názory se zkušeností většinou otupí. Pokud se v životě dostaneš do situace, kdy budeš muset zvažovat intrrupci, přeji ti snadné rozhodování. Ono to totiž není jen o tom, zda má matka právo upřednostnit svůj život před životem počatého dítěte, ale co ostatní děti, již žijící? Má matka právo je kvůli nenarozenému ošidit o svou péči a přítomnost, když např. kvůli rizikovému těh. leží dlouhé měsíce v nemocnici? Nemysli, že je to tak jednoduché, jak to vidíš ty. Vše okolo nás není jen černé nebo bílé, spíš jsou to různé odstíny šedi.
A konečné rozhodnutí bude vždy jen na matce. Potraty tu byly vždy, bez ohledu na zákony a církevní zákazy, jde jen o to, zda při nich utrpí následky (i smrtelné) více žen. Zoufalou ženu v zoufalé situaci totiž nezastaví žádný zákaz a zákon. Proč se raděj nezasadíš za zřízení odložných schránek v nemocnicích, aby se nenacházely mrtvolky novorozenců v popelnicích či na skládkách. Ročně je to kolem 10 lidských životů...
Hezký den přeje Alka
6.4.2004 16:52:20
Sylvo, vetsina nedonosenych deti by bez pristroju zemrela. Potrebuji je ale treba jen nekolik hodin, dni, max. tydnu. A jsou pak uplne v pohode. Ale kdyby ty pristroje nebyly, tak nemaji sanci.
Deni+František+Ella
6.4.2004 16:48:21
Simono tak zacno zalovat vsechny doktory gynekology za vrazdu - kazdy se ti vysmeje.
Sylva
  • 
6.4.2004 16:47:42
Víš, Simono, to, co předvádíš, o přemýšlení taky zrovna moc nesvědčí. Znovu opakuju - je strašně snadné někoho odsoudit (úplně nejsnadnější je odsoudit někoho bezbranného, což např. těhotná ženská v těžké životní situaci je). Ovšem snažit se pochopit jednání druhých, případně snažit se pomoci, NE JEN VYPOUŠTĚT MORALITY, to už tak snadné není...
No a pokud dítě žije pouze s pomocí přístrojů, nemá žádnou šanci na život a v podstatě se jen čeká, až umře - tak to je podle mě týrání kvůli nějakým blbým statistikám a já bych hlasovala pro možnost nechat dítě (kohokoliv) v klidu a důstojně zemřít.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 218 [Dalších 168 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.