| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deklarace práv počatého dítěte

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 218 [Dalších 148 >>]
Sylva
  • 
6.4.2004 15:51:58
NO PRÁVĚ. A proč odsuzujeme tu maminku, která je nešťastná a vyděšená a jako jediné řešení je jí navrhován potrat? Neměli bychom odsuzovat někoho jiného - třeba toho, kdo ty testy vymyslel? Není to absurdní?
Deni+František+Ella
6.4.2004 15:49:25
Konstanto - pkud je dite jiz narozene, tak je situace jiz samozrejme definitivni - o tom neni pochyb

Spis jsme resili to, ze kdyz na genetice zjisti ze je dite co cekame postizene a jeste je moznost se rozhodnout pro potrat - tak ze mame pravo se rozhodnout.
Sylva
  • 
6.4.2004 15:48:01
Symptotermální metoda nefunguje na každého (např. na mě ne).
Ale jinak vcelku souhlasím. Legislativa je katastrofální, psychická labilita se v těhotenství ještě zhoršuje, a týrání dětí je zvěrstvo. Ovšem těhotná ženská je v tomhle řetězu ten naprosto nejslabší článek, do kterého se leckdo rád strefí.
Proč místo toho nenavrhnout lepší zákony? Nezaložit více azylových domů? Nepodporovat rodiny s dětmi? Pak zcela jistě potratů ubyde natolik, že už ani nebude zajímavé o nich mluvit.
6.4.2004 15:40:15
Deniso, myslim, ze zakladni odpoved je jasna. ZADNA maminka netouzi po tom, pocit postizene dite. Ale kdyz uz jednou dite existuje, tak se s tim kazda maminka vyrovba jinak a resi nastalou situaci jinak. Konecne, o hledani reseni je tato diskuze.
PS: ony ty testy nejsou vsemocne... slysela jsem o pripadech, kdy testy pozitivni (resp. pravdepodobnost postizeni rel. vysoka - nic jineho ti stejne doktor nerekne) a dite se narodilo zdrave a naopak, test negativni, a dite s Downem... To je holt zradnost pravdepodobnosti :(
Deni+František+Ella
6.4.2004 15:33:34
HOLKY, at uz to uzavreme -

to nejdulezitejsi je - ze si kazda muzeme v teto zemi (nastesti) vybrat zda chceme nebo nechceme postizene dite.

TAKZE - ten kdo ho chce mit, at ho ma a ten kdo mit nechce, tak at ho nema
6.4.2004 15:30:16
Dotaz sice nebyl pro mne, ale...
Simono, a co si myslíš o přeplněných dětských domovech a kojeneckých ústavech?
ze mame spatnou legislativu. Je spousta lidi, kteri by dite radi adoptovali a cekaji, cekaji a cekaji...
A co o dětech, které byly utýrané k smrti?
myslis o detech nebo o tomhle obrovskem problemu? O detech, ze jsou to mucednici a o jednani pachatelu, ze je to zverstvo. Jenze NEplati chtene dite=netyrane dite, ani neplati nechtene dite=tyrane dite.
Co o matkách, které v zoufalství kvůli pocitu beznaděje zabily své dítě (děti) a pak spáchaly sebevraždu?
Ze byly psychicky labilni.
až bude snadno (bez nesmyslných receptů) volně k dostání spolehlivá, levná antikoncepce bez nepříjemných vedlejších účinků
jeje, to mluvis o symptotermalni metode! :) Spolehlivost ma stejnou jako HA a je zdarma (nepocitam-li jednorazovou investici do teplomeru a prubeznou do papiru a tuzky).

A jinak - prece neplati:
neplanovane dite=nechtene dite
planovane dite=milovane dite
nebo snad myslite, ze tyto rovnice plati?

Sylva
  • 
6.4.2004 15:24:01
Odmítla jsem vyšetření plodové vody, protože jsem své dítě opravdu chtěla a věřila jsem si, že bych se dokázala postarat i o postižené dítě. JENŽE opravdu nejsme všichni stejní a pokud někdo má jiný názor, neznamená to, že je špatný. Jde především o to, pochopit, že NĚKDO by se mohl ocitnout v situaci, kdy mu (jí) potrat připadá jako jediné možné řešení. A že existují ženy, které se s krvácejícím srdcem rozhodnou pro potrat, protože jim lékař řekl, že jejich dítě bude PRAVDĚPODOBNĚ postižené. Tohle mi připadá mnohem aktuálnější, než řešit, jak hodnotný by mohl být život nenarozeného dítěte...
Deni+František+Ella
6.4.2004 15:18:25
jinak jen velmi male proceto lidi si nechava na celou dobu postizene dite doma - frkou ho do ustavu. To si to dite fakt uziva zivota.

HOdne z nich je agresivni a maji snizeny prah bolesti - to si uzivaj kdyz dostavaj tisici postredky, nebouje poutaji k posteli.

A co rodice techto deti - ziji na pokraji chudoby a psychickeho zhrouceni - to maj teda bezvy zivot, co.

... uz cela nedockava bezim a rodim postizene dite....

Jak muzete nekoho odsuzovat ze pri zjisteni postizeni plodu pri tehotestvi jde na potrat.

Vy ze premyslite? Ale no tak..
Sylva
  • 
6.4.2004 15:15:36
Moje máma nás obě chtěla, já jsem své děti taky chtěla a jsem přesvědčená, že bych na potrat nešla, protože bych věřila, že další dítě NĚJAK zvládnu. Ovšem umím si představit ženu, která je v naprosto jiné situaci, než já a je těhotná a bezradná a potrat jí připadá jako jediné možné východisko.
Takže bychom měli řešit problém - je hodnotnější život matky nebo život nenarozeného dítěte?
Já si kupodivu taky myslím, že život začíná v okamžiku početí. Jenže taky znám člověka, který měl sedm dětí (holčiček) a tři postupně s družkou utýrali. A jsem přesvědčená, že ty týrané holčičky by se byly radši nenarodily.
Myslím, že potrat je krajní řešení zoufalé situace. A spíš než řešit, jestli to je nebo není vražda a tím stresovat ty už tak dost vyděšené ženy, by bylo lepší podumat, jak to udělat, aby takové situace nenastávaly.
Deni+František+Ella
6.4.2004 15:12:06
naprosto vytrhavate veci z kontextu . nevidite kde to slovo h...o bylo - u ceho? - vytrhnete vzdy jen to ceho se muzete chytit.

Vas nazor respektuji a jelikoz ho nesdilim zak ho ignoruji, ale vy jste furt jak nemocne - NE NE NE NE - musis porodit i postizene dite. Sakra kdo se o nej postara kdyz ja vim ze to nezvladnu? Vy snad? Jste jak nakazene, paneboze - pro se nesmim sama rozhodnout? Kdo jiny by se mel rozhodnout nez ta zena?

Kdyz se muzu rozhodnout, tak se rozhoduji ze postizene dite NE. POkud nedo vi ze porodi postizene dite a to dite nema velkou sanci na preziti - nebolí ho snad to umirani taky? CO?

Proc ma podle vas nenarozene dite vetsi pravo nez jeho matka?

POdle naseho zakona je nenarozene dite zatim jen plod, takze kdyz uz mluvime doslovne o pravech .... a matka si muze rozhodnout - bez diskuse :-)

A ze neargumentuji? O cem celou dobu mluvim?
Jste jak hluche a slepe a vidite jen tu svoji stranu - a z toho vyplyva ze me argumenty ignorujete a to se ohanite ze ja zadne nemam - to je komicke.

Nenarozene díte neni nadrazeno nad svoji matkou!!!

TECKA
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 218 [Dalších 148 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.