Věra. |
5.4.2004 22:22:21
Deniso..ona možnost volby...
Nevíš předem na 100% procent, jestli bude dítě zdravé, jestli třeba nebude poškozeno u porodu, po něm.. jestli se nenarodí předčasně... Co pak? Odložíš ho do ústavu??? Píšeš.. "Pokud ja vim ze bych to nezvladla a nebo ze by na me dite koukalo pohledem ze ja jsem ho takto zplodila a privedla na svet, tak to proste asi nebudu chtit pripustit a takove dite mit radsi nebudu." myslíš že by toto dítě Ti dávalo za vinu, žes jej "takto" zplodila..?? Jak "takto"?? Copak je to vina matky?? Není všechno jednoduché a bohužel často v životě možnost volby nemáme, musíme nést to, co nám přinesl. Přeji hlavně klidné těhu a pěkné zdravé dětátko. |
Deni+František+Ella |
5.4.2004 22:12:49
Simono souhlasim - vyhoda je, ze mame kazdy pravo volby. Pokud se nekdo siti na to starat se cely zivot o postizene dite, tak je to v poradku, at ho ma.
Pokud ja vim ze bych to nezvladla a nebo ze by na me dite koukalo pohledem ze ja jsem ho takto zplodila a privedla na svet, tak to proste asi nebudu chtit pripustit a takove dite mit radsi nebudu. Moznost volby je to NEJCENNEJSI. V diskusi geneticke testy jsem cetla nekolik prispevku a to mi stacilo si dotvorit nazor. |
Deni+František+Ella |
5.4.2004 22:06:54
staci jen nadhodit slovo euthanasie - ti lide ziji a presto zit uz nechteji.
A ted na to rict nemuzes ze to rikaji proto ze ziji. Proste i kdyz ziju, tak muzu citit ze bych radsi vubec nebyla - je to NAPROSTO realny pocit a NE ze ne. |
5.4.2004 17:10:41
Ano, jedná se o střet zájmů: zájem matky a zájem dítěte. Pokud absolutně nadřadíte zájem matky, jedná se o vyznávání práva silnějšího (u potratů ze zdravotních důvodů může být problém mnohem složitější, ale obecně to platí), což je zase poněkud nižší princip mravní hodný možná opic, ale ne lidí.
|
5.4.2004 16:47:56
Navíc nevzniknout (a vůbec nebýt) není totéž co vzniknout (být počat) a být zabit, a to nejen proto, že umírání bolí...
|
5.4.2004 15:52:32
Milá Vlasto,
problém je v tom, že není důležité, kdy je dítě dítětem PRO VÁS, ale kdy je dítětem VE SKUTEČNOSTI. Nemáme moc měnit realitu, nemůžeme si ji ani demokraticky odhlasovat - pokud tedy nejsme Pán Bůh nebo Kouzelný dědeček... |
schamka + krakeni |
5.4.2004 15:15:29
Ja take souhlasim s nazorem ze bych taky radsi nezila. A nerikam to proto ze ted ziju
Ale ano, len preto, ze teraz zijes, to mozes povedat. Tvrdis sice opak, ale potom mi vysvetli, ako by si si toto chcela povedat (a predtym asi premysliet), ak by si nezila??? Ved sa to neda! Cela tato debata tu prebieha len preto, ze zijeme. Keby sme nezili, keby sme neboli, asi tazko by sme mohli diskutovat. Z toho vyplyva, ze asi nikdy nebudeme vediet objektivne posudit tieto otazky, asi nikdy nebudeme vediet skutocne, co si o danom probleme mysliet... Ale v tom, ze zijeme a takto tu diskutujeme, mame oproti detom v maternici, ktore sice tiez ziju, ale nie je to pre mnohych asi take hmatatelne, velku vyhodu. |
Sosan |
• |
5.4.2004 13:46:46
To nevim. To se načítá moc dlouho. Já sem chodim přes:
http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/novep.asp?z_podkategorie=no&id=164 |
5.4.2004 13:42:19
Díky.
Ale vrámci diskuse se to nezobrazuje. Vám ano? |
5.4.2004 13:40:35
Nebylo by pak vhodné zabíjet i narozené postižené a děti z dětských domovů? Ušetřily by se tím i finance, že...
Tady nejde o to, co je pro koho lepší - jestli žít nebo nežít, ale o čem má kdo právo rozhodnout. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.