| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Manžel Jekyll, manžel Hyde aneb Dva v jednom

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 246 [Dalších 146 >>]
Stana
  • 
13.8.2004 15:20:40
Zdenko ptas za koho Monty kope? Kdyz si chce Monty vyplatit hypoteku na byt na 400 000 korun do dvou let, tak za koho v dnesni valecne dobe asi ta Mothy kope? Socane vyborne napsany.
zdena
  • 
13.8.2004 14:38:49
teda literárně zpracováno to máš ;-)).....ovšem něco tomu v diskuzích chybí: za koho kopeš? za okolí nebo za sebe? když napíšu něco proti..dozvíme se, že doma máte ráj na zemi? podle mě si vymýšlíš..a poměrně ti to jde..nikdo není dokonalý to víme všichni, všichni co s někým žijí ví, že je to dost práce, ale když něco tak hrotíš, máš potřebu se z toho vypsat, máš si to obhájit..no třeba příště

Zdena
Šáry
  • 
13.8.2004 14:23:37
primitivismus nemusí nutně spočívat jen ve vzdělání ;o))

Mně trochu nesedí to, že u Tebe vlastně nevím, na čem jsem. Články píšeš stylem "nešťastná manželka skoro před rozvodem", pokud na ně někdo podle toho reaguje, utřeš ho tím, že jsi vlastně spokojená.

Nic proti literární fikci, ale možná je problém to, že tady se někteří lidi svěřujou proto, že něco řeší nebo že se jenom potřebujou vypovídat, a Ty tak trochu klameš tělem.
Zdena
  • 
13.8.2004 14:14:59
???????
  • 
13.8.2004 13:10:00
Myslím, že udržať manželstvo len preto že je tam aj dieťa nie je práve najšťastnejšie riešenie. Moja mama sa toho držala ... až sa to po nejakom čase (17 rokov) vydržať nedalo a deti - nedeti došlo k rozvodu.
Rodinu nechápem ako inštitúciu ktorej najdôležitejšou úlohou je vytvárať zázemie pre deti - ale ako vzťah v ktorom sú si všetky strany (vrátane detí) rovnocenné a nehrá sa v prospech toho či onoho.

S manželom sa poznáme 11 rokov (z toho 9 manželíme) a môžem povedať, že rozhodne nie je typ aký opísala Monty v článku. Každý máme svoje koníčky a nejaké tie spoločné takže sa ani nie je kedy nudiť. Niektoré aktivity vymyslí on, iné ja, ďalšie sú zasa spoločným dielkom. Ale keď niečo chcem dám mu najavo, že o toto mám záujem, toto by ma potešilo. Kto nič nepovie tomu ťažko niekto porozumie. Nikto nemusí hádať čo by ten druhý chcel, o čo má záujem.
Myslím si že som dosť nezávislá (určite nie som puťka domáca, alebo naopak totálne nezávislá superžena), ale svojho manžela svojím spôsobom potrebujem stále. A som hrdá, že o ňom môžem povedať že je to človek vedľa ktorého chcem večer zaspávať a ráno sa budiť...

Monty tak často zdôrazňuje svoju nezávislosť - citovú aj finančnú ...
ALE -keď teda od nikoho nechce nič prečo stále reptá a sťažuje sa?
13.8.2004 12:51:31
...řekněme, že "literárně zpracovávám" konkrétní podněty ze svého okolí. :o) Na tom není nic rozdvojeného - někdy vás někdo štve a někdy ne. Ano, jsem docela otrávená, když manžel během mé nepřítomnosti neustále vymetá společenské akce a v mé přítomnosti nejčastěji spí, čte si nebo sedí u PC. To ale nutně neznamená, že na něm není nic dobrého. Nejsem zas takový masochista, abych žila s člověkem, který by byl OPRAVDOVÉ HOVADO.

(Opakuji - hovado NEBYL můj terminus technicus.)
13.8.2004 12:47:15
Mno, s těmi primitivy bych to zas až tak černě neviděla. :o) Řekla bych, že většina lidí, se kterými se stýkám, jsou - řekněme vzdělaní (nevzpomenu si ve svém okolí na nikoho, kdo by skončil vzdělání na ZŠ kromě mé babičky, které je 78 let, a vyučené bych spočítala na prstech jedné ruky), značná část těchto osob JE úspěšná v zaměstnání a má slušné materiální zázemí. :o) To, že jsou to trochu "nestandardní" typy (např. kouří trávu, chodí do hospody, jezdí na rockové festivaly nebo na CzechTech, mají poněkud volnější sexuální morálku), vůbec nesouvisí s jejich inteligencí nebo "společenským postavením". :o)
I moje máti má maturitu na gymnáziu a pracovala na poměrně lukrativním místě. :o)

Mimochodem, k tomu článku mne - jak už jsem psala - "nevyprovokoval" manžel, ale úplně jiní chlapi. Manžel je jen jeden z nich. A opakuji, ti konkrétní jiní chlapi jsou vzdělaní, inteligentní, v zaměstnání úspěšní. Nejsou to ožralá hovada, co doma seřežou všechno na jednu hromadu a žijí ze sociálních dávek. :o)

jana
  • 
13.8.2004 12:11:09
milá monty, tvoje článečky se fakt super čtou a ty se asi dost dobře bavíš nad bouřkami, které rouzpoutávají.
osobně si myslím, že každá ženská by na tom svém našla nějaké mouchy - všechny víme, že ideální chlap neexistuje. je jich sice spousta, co se k tomu blíží, ale záleží přece na míře snesitelnosti "much" pro tu kterou manželku - co jedna snáší v pohodě, druhá by nevydržela ani za nic.
a ostatně myslím, že to bude platné i naopak (co, pánové?)...
13.8.2004 11:50:11
Tak nějak.....Monty, nejsi trochu rozdvojená osobnost? A to je myšleno bez urážky.
Nejdříve (a není to poprvé) vylíčíš svého muže jako "hovado", neschopného a nevšímajícího otce a když se pak objeví reakce v diskuzi, najednou otočíš a z Tvého muže je rázem téměř vzorný otec a manžel, chápající, se stejnými zájmy a popisuješ svou rodimu jako velice harmonickou!?
Tak o co Ti jde? Proč manžela urážíš, když je vlastně tak skvělý? Neměla bys sis to srovnat v hlavě? Dělat tohle já svému manželovi, už jsem nejspíš opuštěná manželka:-)
Měj se krásně a přeju Ti, abys dozrála v jednotný názor:-) D.
Wet
  • 
13.8.2004 10:23:12
Četl jsem od Monty knížky, líbily se mi a proto občas sleduji i její příspěvky na internetu. M. je celý život obkolopena převážně lidmi, kterými pohrdá a asi právem. Pochází z prostředí primitivů, lidí neúspěšných ve vzdělání, v získávání majetku i neschopných vytvořit kvalitní vztahy. Zděděné vlastnosti se určitě projevují a tak je a bude obklopena stále stejným typem lidí. Úspěšní, kvalitní lidé se jí vyhnou a také ona k nim neinklinuje. Jenom jsem čekal, kdy zase začne vidět na partnerovi první chyby a ve vztahu začnou problémy, které porostou. Její osud mě zajímá sldovat snad proto, že mě těší, že jsem snad na tom v životě líp.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 246 [Dalších 146 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.