| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Manžel Jekyll, manžel Hyde aneb Dva v jednom

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 246 [Dalších 126 >>]
:-)))
  • 
12.8.2004 16:47:19
Řekla bych, že toto jsou ženské www stránky, tak se sem opravdu hodně mužů nedostane.
Nevím, mě ten článek nerozčílil spíš pobavil. No a pokud by nějaký muž napsal takovýto podobný článek o ženě, tak by mě to taky spíš pobavilo, pokud by ovšem nakonec nenapsal "...a proto mám milenku a zahýbám" - tohle mě totiž opravdu dovede rozčílit :(
Monty neznám a nechodím na tyto stránky často, ale mám pocit, že jste na ni "vysazené", no nevím proč...
Jiná Iva
  • 
12.8.2004 16:14:59
Ty důvody mi Pettino připadají docela rozumné, prostě manžel ti jasně řekl, že pokud bys měla druhé dítě, tak ti nejen nepomůže, ale bude i mít za zlé, a ty sama se na to dávat za těchto podmínek nemíníš. Není divu. Máš ovšem štěstí, že sama po druhém dítěti netoužíš, protože to by pak asi bylo neřešitelné. Kamarádka chce další dítě a její muž ne, a psycholožka jim řekla, že jeden zkrátka musí úplně ustoupit, a ztotožnit se s názorem druhého, pokud chtějí zůstat spolu, tady žádný kompromis neexistuje, buď dítě máte nebo ne. Asi by měl uhnout on- to jim neřekla, ale tak to vyznělo, protože ona se s tím třeba taky nikdy nesmíří (touha po dítěti jsou pudy a hůř se s tím dá něco dělat)a pak by se to mohlo vyhrotit k rozvodu, mohla by ho za to začít nenávidět, zatímco on to období kojence, co mu nesedlo, překoná, a proti větším dětem nic nemá. No, chlapská lenost. Uvidíme, držím jí palce.
Valkýra
12.8.2004 15:22:38
Ivo,
mě nepřipadá nenormální, že máme jen jedno dítě, ale spíš ty důvody. To, že bychom se asi nedokázali vzájemně podpořit a další dítě společně vychovat a spolupracovat. Manžel dokonce předpokládá, že kdybych neplánovaně otěhotněla, šla bych na interrupci, přitom po svatbě chtěl děti dvě. Prostě - v současné době to nějak funguje, protože dcera už je rozumná, dá se s ní dělat téměř všechno, je ji schopen pohlídat (podmínka - sama se nají, nemá pleny a dorozumí se běžnou řečí). Nedávno mi řekl, že už "to s ní docela jde". No, aby ne, vždyť je jí 7 let.Prostě - mimino nebo batole hlídat nebude. Když byla velká jako Montyin Stáník, byla pro něj taky téměř vzduch. Čas s námi trávil více méně jen z donucení.
K Monty - myslím si, že s manželem zůstává, protože je tak samostatná, že jí to je v podstatě jedno. Kdyby odešla, manžel nebude vůbec, takhle funguje aspoň někdy. Nijak extrémně si na nervy nejdou, asi jim to funguje i v sexu, nikoho jiného si asi hledat nechce, manžel uživí aspoň sám sebe, tak rozchod by byl asi jen přechod z deště pod okap. Takhle má naději, že se to zlepší. Myslím si, že kdyby došlo na každodenní hádky a začali se nenávidět, asi by odešla hned.
Iva, 3 děti
  • 
12.8.2004 14:57:33
Pettino, já sice mám 3 děti, které jsme oba chtěli. Ale nemyslím si, že když rodina má pouze 1 dítě, že to není normální. Naštěstí skoro každý může mít dětí kolik chce. Nepočítám ty, kteří opravdu nemohou. Jestli ty i manžel chcete pouze 1 dítě, proč ne. A myslím, že je úplně jedno, z jakých důvodů. Jestliže bys měla další dítě jenom proto, že ti připadá normální mít děti 2, to by vůči tomu druhému dítěti rozhodně nebylo fér. Takže jestli jsi spokojená takhle, tak to nech být a žij.
Iva, 3 děti
  • 
12.8.2004 14:48:55
Nechci Monty odsuzovat. Možná si vybírá špatné muže, možná s nimi neumí komunikovat, je i možné, že je těžké s ní vyjít. Nevím, neznám ji ani jejího manžela. Proč ale v tomto podivném vztahu zůstává? To tedy fakt nechápu. Já bych od něj odešla i se svými 3 dětmi. Vecpat muže a ženy do statistik je těžké, takže jim moc nevěřím. Zajímalo by mě, co by Monty napsala na článek muže, který by psal, že ženy po svatbě z 99% jsou jiné a mnohem horší než před svatbou. Po zalehnutí do postele hned spí, už nechce sex kdekoli a kdykoli, nemá stále super vlasy, super oblečení a leckdy svou super postavu. Zajímá ji jen dítě apod.
Mne by takovýto článek rozčílil. Muže zase musí rozčilovat článek Monty. To, že jich tak málo sem napíše, je asi proto, že buď tuto rubriku nečtou a nebo nad tím mávnou rukou.
Líza
12.8.2004 14:37:56
Radko, podepisuju.
Můj chlap je taky jinej doma a na veřejnosti, koneckonců oba jsme se asi už trochu okoukali, i on mě dokáže nadzvednout svou neomezenou schopností chrápání u fotbalu, ale respektuje mě, váží si mě a já jeho, miluje nás a pro rodinu by se - jak říká Radka - rozkrájel, a to i v době, kdy jsem já proležela těhotenství na zádech a všechno včetně péče o starší dítě bylo jen na něm. Taky se neshodnem v trávení volnýho času - on radši do města, já do přírody, no, vždycky se to nějak vyřeší, čas od času kompromisem, někdy oddělenou dovčou, ale z toho se nestřílí.
Všechno je to ale jen v takový velmi dobře snesitelný míře. Kdyby u tý telky ležel ještě víc a jít na pískoviště by ho štvalo víc než teď, asi bych taky nadávala :-)))
Valkýra
12.8.2004 14:34:29
Předchozím příspěvkem jsem rozhodně nechtěla tvrdit, že je to u nás ÚPLNĚ v pořádku, co třeba nefunguje, je to, že nechceme druhé dítě. Já sama o sobě po něm netoužím a nechci ho zatím ani z "rozumových" důvodů - bojím se, že si ho zase manžel nebude 3 roky všímat, že se zase bude odtahovat, že zase bude mít pocit, že jsme pro něj ekonomické břemeno... Manžel nechce z toho důvodu, že já podle něj nejsem schopná se postarat o děti bez jeho přispění a než by se angažoval, radši ho nechce, chce se věnovat firmě, chce, abych i já byla ve firmě. Jediné, co by se mu líbilo - aby se o dítě téměř od narození starala moje matka, ale to by neprošlo. Takže kdybych toužila po dítěti, musela bych do toho jít s tím, že budu zase na všechno sama a on se bude tomu "blázinci" vyhýbat nebo se fakt rozvést a sehnat jiného partnera. Ale protože druhé taky zatím nechci, vlastně mi to nevadí. Ale normální to asi určitě není - být schopni jako rodina mít jen jedno dítě.
Iva, 3 děti
  • 
12.8.2004 14:31:42
A tady je vidět, že každému vyhovuje něco jiného. Mí rodiče i rodiče mého manžela se nikdy nehádali, vždycky byla tichá domácnost. Já jsem to jako dítě nesnášela a nechápala jsem, co se děje. U nás doma se tedy všechno řeší hned, jak to nastane. Dříve starší dcera říkala, nehádejte se. Vysvětlili jsme jí, že to jako hádka vypadá, ale že my tomu říkáme diskuze. V hádce se nikdy nic nevyřeší, ale my diskutujeme a řešíme. Trvalo dlouho, než jsme se to naučili. Proto si myslím, že je pro naše děti dobře, když jsou občas u této diskuze přítomny. Nikdy to nepřerostlo do nějakých invektiv, sprostot, apod. Prostě je to diskuze, i když občas zvýšeným hlasem. Děti vědí, že nás mají nechat to dořešit a pak bude klid. Myslím, že jim to nepůsobí žádné trauma.
Jana
12.8.2004 14:22:23
Tinas,
mas pravdu, jsou vztahy, ktere se dohromady dat nedaji. Ale casem se lidi vyviji, trochu meni, prichazeji jine zivotni situace.. to, co bys udelala ve dvaceti, neudelas treba v petatriceti. To co bys ve triceti nesnesla, v padesati budes tolerovat bez mrknuti oka :o))) (nebo naopak ;o)
Verim tomu, ze hodne veci se da zachranit a vyresit, kdyz oba chteji a kdyz na tom oba spolecne pracuji.
J.
Valkýra
12.8.2004 14:17:21
JaninoH,
já taky vidím manželství jako Ty. Nejsem příznivec ukvapených rozvodů, zvlášť, když vzhledem k dětem manželství funguje. Moje dcera má tátu ráda a vůbec by asi nepochopila, že ho vyhazuji z bytu, protože po sobě neuklízí, záleží mu víc na firmě než na mě a když byla malá, nehrál si s ní. V sexu problémy nemáme, firma funguje( případné hádky kvůli ní iniciuji spíš já z pocitu nedoceněnosti), nevěrní si nejsme (snad), tak proč hned rozvod? Že už do sebe nejsme akutně zamilovaní a nevoláme si pětkrát denně(to si voláme i víckrát, ale pracovně)?
Spousta lidí musí žít pořád v pocitu zamilovanosti, jinak balí kufry a tak už mají několikátého partnera, žádné zázemí, neustále všechno zahazují a pořád to není ono.
A taky si myslím, že to Monty nechce nějak radikálně řešit, jen ji zajímaly reakce ostatních lidí. A já jsem ji chtěla ubezpečit, že se to může vyvíjet i pozitivně, i když v jádru nikoho nepředělá.
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 246 [Dalších 126 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.