Kačka |
• |
12.8.2004 14:13:52
Tinas to vlastně řekla za mě. Děti vycítí, jaký je vztah jejich rodičů moc dobře, myslím, že někdy je lepší, když spolu prostě rodiče nežijí ale přesto vychovávají své děti s láskou a v mnohdy klidnějším prostředí, tím myslím bez partnerských hádek a neshod. Nevím, jestli je to out, prostě mi to říká můj selský rozum. Takové to udržování "manželství" za každou cenu je vlastně pokrytecké, sice mi to doma neklape, hádáme se kůvli každé kravině, každý si žijeme svůj život, manžel má milenku atd. ale jsme rodina... Ach jo, v takové "rodině" bych tedy žít nechtěla.
Vždyť Monty se nemusí rozvádět, takové to starodávné slovo "odluka" přesně vystihuje to, co mám na mysli. A třeba jim odloučení prospěje, budou si vzácní a budou se na sebe zase těšit. K. |
tinas |
12.8.2004 14:11:36
Milado,
díky za vysvětlení, to jsem opravdu nevěděla. Souhlasím s tím,že Monty má smůlu na špatné muže. Mám kamarádku,která si vybírá také nesprávné muže. Bylo to tak vždycky. Hezký obal,ale bohužel prázdný. Většinou jí po čase začal mlátit a tahat z ní peníze. Stejný model si,ale vybírá pořád dokola. Holt komu není rady,tomu není pomoci. Tinas |
Milada. |
12.8.2004 14:10:16
Jano,
osobně si myslím, že Monty už slevuje. Kdo nám tu před časem psal, že jemu auta smrdí a že jezdit jedině vlakem apod.. (přesnou citaci už nenajdu), a najednou si chce dělat ŘP a manžela vézt někam, kde by se mu líbilo (tuším Švýcarsko?) Takových příkladů by se našlo víc, nestačím to všechno sledovat. Milada |
tinas |
12.8.2004 14:08:56
Jani,
já si nemyslím,že by se u nich ve vztahu mohlo něco radikálně zmenit. Starého psa novým kouskům nenaučíš. Jo a taky si říkám,že rozbitý hrnec už nikdy nebude tak hezký jako nový. Já jsem fakt v jistých otázkách dost konzervativní. Někdy mě to až samotnou štve. Před chvikou o pár reakcí níže jsem se Monty ptala,proč se vlastně vdávala. Možná mi to napíše. Skoro si myslím,že ani ona ani její manžel nejsou lidé vhodní pro manželství. Každý z nás si ze své rodiny v sobě nese určitý vzorec,který se pak snaží uplatnit ve svém manželství. Já se třeba snažím vše dělat přesně opačně,než moji rodiče. Naši se rozvedli,když mi bylo devět let a já jsem ráda,že to udělali,protože teď spolu normálně komunikují,sednou si k sobě atd. Co si pamatuji z dětství,tak byl doma jenom křik. To je důvod,proč já se tolik snažím,aby mi to doma klapalo.Nechci mít ze svých rodičů vůbec nic. Prostě jsem viděla odstrašující případ a nechci,aby tohle viděli moje děti. Navíc u nás se ani doma nesmí zvýšit hlas,protože Petřík hned říká,tak se nehádejte a to mi se fakt hádáme velice málo a většinou ani ne před dětma. Tinas |
Milada. |
12.8.2004 14:03:15
Tinas,
Monty psala, že se vdávala tak rychle nejen z důvodů těhotenství, ale hlavně z důvodu toho, že těsně před tím se rozváděla a její syn by nosil jméno jejího manžela atd.. Svého prvního manžela by prý na testy otcovství nedostala vůbec - jak jsem pochopila, měl problémy s alkoholem a na obsílky apod. by nereagoval.. Já bych to shrnula asi takto: Monty je prostě žena, která si vybírá pro život nesprávné muže. Milada |
Jana |
12.8.2004 13:59:37
Tinas,
do rozvodu bych se moc nehnala, vztah lidi se vyviji, to, co ted Monty proziva, muze byt prechodna krize (zacali prilis rychle a nestihli si odžít spolu tu nevazanou cast vztahu). Je mozne, ze ted spolu "preklepou" pul roku, rok, situace se zmeni, muz zacne brat synka vic jako partnera (malej zacne mluvit "jako clovek" a to je hned jina situace), Monty treba slevi ze sve nezavislosti za cenu sebedestrukce... a kdo vi? Treba to bude spokojene partnerstvi, i kdyz mozna trochu tezko stravitelne pro konzervativni okoli. J. |
tinas |
12.8.2004 13:59:30
Jani,
souhlasím. :-))) Tinas |
Jana |
12.8.2004 13:56:06
Tinas,
my si tady vzdycky tak medime :o)) Jen bych opravila tu tvoji definici, necekala bych, ze beze slov vycítí,co ten druhý potřebuje. Bohate staci, kdyz na vyrcena prani partner/ka reaguje primerenym zpusobem. J. |
tinas |
12.8.2004 13:54:42
Janino,
a ty myslíš,že fungující rodina,tak jak ji popisuje Monty je to pravé ořechové pro dítě? Monty psala,že její manžel si se Stáníkem moc nepohraje a společně stráveného času moc není. Teď myslím Monty+ Stáník + manžel. Toho Monty + manžel už vůbec ne,tak jaká pak rodina. Podle mého názoru je někdy lepší vychovávat dítě samostatně,než s partnerem,který do vztahu nic nedává. Tinas |
tinas |
12.8.2004 13:49:59
Ahoj Janino :-)))
toho,že socdemáci zase zavedou novomanželské půjčky bych se nebála. Myslím,že je to jenom další z předvolebních slibů pro případné voliče. Doufám,že nejsme jako národ,tak pitomí,aby mohli vyhrát ještě jednou. S tím manželství a tou ekonomickou situací s tebou nesouhlasím. Kdyby mi to doma neklapalo,tak bych se rozvedla, přestože vím,že bych na tom byla o hodně hůř,než jsem teď. Jistě,je velmi příjemné spoléhat se na to,že mám manžela,který se o nás finančně postará,ale pro to s ním nejsem. Moc si ho za to vážím,protože vím,co ho to stojí sil a jak chodí domů unavený,ale rozhodně to není to nejdůležitější. Já nejsem spořínek. Někdy si říkám bohužel. Raději si užiju teď,než sušit v bance. Stačí malá rezerva, pro nenadálé příhody. Tinas |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.