| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Manžel Jekyll, manžel Hyde aneb Dva v jednom

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 246 [Dalších 216 >>]
Sosan
  • 
20.8.2004 13:54:16
Mě to přijde, že vztah mezi Monty a jejím manželem by šel stručně vyjádřit rčením, že "kde nic není, ani smrt nebere". Konečně, jejich manželství vzniklo proto, aby Stáník neměl příjmení po jejím ex a bydlel se svým biologickým tátou. Tento účel to splnilo a nic víc od toho ani nikdo nechtěl. Bohužel, já si myslím, že pokud oba nejsou úplní pařezové, časem vznikne něco trvalejšího mezi jejím manželem (či Monty) a někým třetím. A pak je jen otázka, kam až je Monty ochotná zajít. Bude tolerovat občasné muchlání v barech, příležitostný sex, nebo i dlouhodobý poměr?
Iva
  • 
20.8.2004 13:40:43
Samozřejmě svobodu chápu taky tak. Pochopitelně chci, aby mě muž byl věrný dobrovolně, protože chce on, stejně tak jako já jsem mu věrná proto, že jsem se tak rozhodla.A rozhodla jsem se tak proto,protože vím, že by ho moje nevěra mrzela a ranila. A nechci ubližovat člověku, kterého mám ráda. Ale člověk je tvor slabý, málo odolný pokušení vlastními silami. Kdybych věděla, a sám mi to opakovaně říkal, že o nic nejde, že mu je úplně jedno co kde s kým dělám, asi bych to pokušení přestala zvládat. Neměla bych důvod proč se tak SVOBODNĚ rozhodnout. Asi bych suii pak nepřipadala svobodně, ale jako totální pitomec. A pak už ta pohlavní nemoc nebo těhotenství nemusí být tak daleko od reality, i když jsem to nechtěla. Já bych jako problém viděla to, že ho vůbec tyhle věci dělat napadne, a taky to, že ty z důvodů jakési falešné glorizace svobody se tváříš, jako by to bylo normální.

To s tou svobodou chápu samozřejmě taky jako že každý to musí brát od sebe(konvence pochopitelně taky hrajou roli), ale člověk musí mít proč. Některé věci jsou těžko vynutitelné, třeba to, že se mnou někdo jde ven a to rád, svobodně a dobrovolně. Ale musí vědět taky, že ten druhý o to vůbec stojí. A když o to stojí tak to má přiznat a ne tvrdit, jak je mu to jedno. To jsem se snažila říct.

S tím bitím jsem to pochopitelně myslela ilustrativně, ale to že se nehádáte ti věřím. S partnerem co jsem o něm psala jsme se taky nikdy nehádali,nebylo jaksi proč. U vás taky není proč - vždyť bys mu opačným názorem ohrožovala svobodu:-)) To ti řeknu že mi je o moc milejší se občas zhádat jako komě, když za tím vidím opravdový zájem o mě a náš vztah. Ale jestli tobě toto pojetí vztahu vyhovuje, proti gustu žádný dišputát, jen pak nechápu ty věčné stížnosti.

Hodně by mě zajímal názor tvého muže, jesstli to čte tak ho prosím o vyjádření. Díky.
Melinda
20.8.2004 12:56:24
Obvykle to vypadá takhle:
Já: "Hele, tam a tam je to a to. Šla bych."
Manžel: "Tak se s někým domluv a jdi."
Já: "Jenže já bych tam ráda šla s tebou."
Manžel: "Když mě se nechce." (Event. "Mě to nebaví)

Monty, já bych na to odpověděla něco ve smyslu " Mě by se líbilo, kdybychom ten film/výstavu prohlídli, a potom si vyměnili názory"
Nebo třeba jen, že by mě potěšilo sdílet to s ním.Jak má vědět, že o to stojíš, když mu to neřekneš?
MMch, ani jeden z mých manželů nebyl to, čemu se v této diskusi říká "hovado", a s tím prvním jsem byla 7 let, s druhým to táhneme 5 rok...A mě potěší, když na chalupě vzal malou, a šli mi natrhat kytičku polního kvítí:-) ( Monty, já vím, tvoje alergie:-)
20.8.2004 12:20:11
To je právě to - vztah dvou lidí podle mého názoru nevyžaduje a priori omezení, ti lidé jsou ochotni se dobrovolně něčeho vzdát, ale nemusí to udělat; když mám s někým vztah - jakýkoli - dobrovolně se mu věnuji. Protože CHCI. Proč by se to nemělo slučovat se svobodou? Nemám ráda věci, které musím, a nechci je ani po nikom jiném...
20.8.2004 12:13:46
Ivo, MD a další...
Opravdu si nemyslím, že bych si svým postojem vytvářela nějakou obranu proti zklamání. Ani nemám dojem, že bych byla bezcitná nebo citově chladná. Prostě pro mne některé věci nejsou důležité a nikdy nebyly. Fyzická věrnost, pokud je dobrovolná, proč ne - ale nutit k ní nikoho nemůžu a ani nechci. Nemám ráda takové to striktní "budu ti věrný až za hrob"; skoro nikdo není imunní vůči pokušení, nikdo nemůže vědět, jak se v které situaci zachová, pokud k ní ještě nedošlo. Já mám daleko radši upřímnost, opravdu bych nechtěla být "tajně podváděná", nechtěla bych žít v iluzi, jak skvělého mám chlapa, a on by mi přitom po práci muchloval sekretářku. :o) Jsem radši, když to vím; když vím, že se to může stát a nemusím se tak stresovat nějakým "co kdyby". Ostatně může se to stát stejně tak dobře mě samotné. Kdybych to zjednodušila, jediné dvě věci, které by mi fakt vadily, jsou nákaza pohlavní chorobou a nemanželské dítě. :o)
To je prostě o prioritách, ne o nějaké obraně proti zklamání.
Jinak - manžel mne nebije vůbec. :o) Ani si nenadáváme. Nehádáme se. Nepropíjí rodině peníze. V tomhle skutečně žádný problém není. :o)
Iva
  • 
20.8.2004 11:43:16

Víš Monty, na to ti musím říct tohle. Když si někdo přinese z dětství rány (myslím psychické), tak si obvykle pevně umíní, že TOHLE on nikdy nikomu dělat nebude. A pak přehání zas na druhou stranu. To je podle mě ta tvá svobodomyslnost. Když si to čtu, jde na mě husí kůže, jak stále proklamuješ, jak je ti tvůj muž vlastně JEDNO.

Proč tedy s ním vlastně chceš trávit čas? Co vás bude spojovat, když ne váš vztah? Kdo chce mít (dávat)naprostou svobodu, o vztahu ať ani neuvažuje, vztah je totiž ze své podstaty spojený s omezením svobody mé i těch druhých. Musí tam být to společné, a to beru ze své svobody.

Tvůj přístup k intimitám tvého muže vůči cizím lidem mi přijde opravdu zvláštní a dost by mě zajímalo, jestli je fakt možné, aby to někdo prožíval takto doopravdy, tedy uvnitř,a přitom o druhého měl opravdový zájem, nebo jestli je to racionalizace a obrana vůči případnému zklamání. Ono objektivně a přísně logicky vzato opravdu na tom, jestli se můj (tvůj) muž objímá s jinou nic není, ale málokdo to tak bere (ani já ne, prostě by mi to vadilo, a to dost.) Existuje vysvětlení žárlivosti, a to takové, že sbližování s jinou ženou nese riziko splození dítěte jinde a tím ohrožení dětí, které má se mnou. On se s ní podle tebe jen chce muchlovat, třeba si ji nechce vzít, no ale tebe si původně taky nejspíš hned brát nechtěl, a víš, jak to pak dopadlo...Už jen tohle může být důvod té mé "nepřejícnosti", když on chudák by chtěl tu blondýnu a já mu ji nedopřeju.:-))) A není snad frustrace z toho že bychom něco chtěli a nemůžeme to mít v životě celkem běžná? Není to o prioritách?

A k tomu tvrzení, že mu je s váma dobře - tak to chlapi běžně používají, já osobně jsem to ve svém okolí slyšela už mockrát, když se jim prostě nechce měnit zaběhaný stereotyp, nebo něco řešit. Ty tomu bezvýhradně věříš? Myslím, že tvůj muž už řekl i jiné věci... Navíc uvaž, že ženu tak "tolerantní", které nejen nevadí, že on na baru osahává blondýny zatímco ona doma střídá péči o dítě s vyděláváním penízků, ale dokonce se jí s tím může ještě po návratu domů pochlubit, by jen tak někde nenašel.

Asi byste si měli s manželem ujasnit, v čem vidíte základ manželství a vztahu, aby ta spokojenost nebyla jen na jeho straně. Ty mě připadáš v tom vztahu strašně nespokojená a ty obhajovačky zní nějak jako nebije mě, nebo teda aspoň ne moc často a moc silně, nepropije výplatu, tedy ne úplně celou, ženským větrá sukně, ale jen občas, a navíc někdy říká, že mě má rád, tak přece nerozbiju tuto skvěle fungující rodinu!
Marťa11
20.8.2004 8:43:44
Monty, píšeš: "Žárlivost považuju za sobectví, ne za projev lásky. Je mi fakt jedno, když manžel přijde a řekne mi: "Včera jsem v baru osahával tu a tu holku.""

to jako fakt jo?

možná právě proto raději vyhledává společnost jiných žen, ne tak citově chladných...
nevím, možná je to spíše soužití muže a "náhradnice jeho matky" - u ní má dítě a domov a jinde prostě žije a svojí "matce" se pak svěřuje se svým dobrodružstvím...

říkám, jiná společnost, jiná krevní skupina... ale je to vaše věc, mě by to hrozně ponižovalo, nikdy bych v takovém vztahu nemohla žít...

M.
Evelyn1968,2děti
19.8.2004 22:08:56
Asi budu vypadat hrozně staromódně, ale kdyby mi manžel řekl, že mu je úplně jedno jestli se "někde s někým osahávám", čekala bych, že v další fázi přijde návrh na rozvod. To je spíš lhostejnost než tolerance. Ale jestli to opravdu vyhovuje Vám oběma......

E.
19.8.2004 19:47:27
Ivo, to ne. Chovala jsem se ke všem chlapům stejně, to není o pochybování; já moc dobře vím, že ideální chlap, který by pro mne byl na 100% "ten pravý" neexistuje. Zbytek se dělí na méně a více vyhovující. :o) Prostě mám takový přístup k životu. Nedovedu si představit, že bych komukoli brala sebemenší kousek svobody a nechci, aby ji kdokoliv bral mě. Žárlivost považuju za sobectví, ne za projev lásky. Je mi fakt jedno, když manžel přijde a řekne mi: "Včera jsem v baru osahával tu a tu holku." Proč by to neudělal, když se mu chce? Komu tím ublíží? Když mu to dělá dobře, ať si osahává třeba ministra vnitra (samozřejmě bude-li ministr souhlasit). Navíc mi přijde daleko lepší spontaneita než nějaké užírání se stylem "tahle holka se mi líbí, ale když jí budu muckat, manželka se bude zlobit". Myslím, že většina chlapů, když vidí hezkou holku, MÁ myšlenky na to, co by s ní dělali, je to přirozený a normální. Oni si jí nechtějí vzít, nechtějí s ní mít sedm dětí, ani odjet do Austrálie a otevřít si tam pekárnu. Oni se s ní chtějí pomuchlovat a zase jít. :o)

Sosane,
manžel tvrdí, že je mu DOMA SE MNOU dobře. Aspoň to mi řekl, když jsme se o tom naposledy bavili.
K tomu plánování... my ani jeden moc neplánujem. Plánovat, že se půjde třeba do divadla, mi přijde zvláštní. Já to řeším tak, že prostě koupím dva lístky, když vidím někde nějaký zajímavý představení (metafora - do divadla moc nechodím). Myslím, že máme dost společných zájmů, ale každý jinou představu o životě. Respektive o IDEÁLNÍM životě. Takže plánovat cokoli je zbytečné. Až dojde na lámání chleba v nějaké fakt důležité otázce, tak se o tom budeme bavit AŽ TO NASTANE.
Iva
  • 
19.8.2004 9:31:26
Monty, řeknu ti, kdybych žila s mužským, který by dával nepokrytě najevo, že je mu fakt jedno, co dělám, kam si chodím a s kým, tvrdil, že mě ale fakt nepotřebuje, a to ani po citové ani po materiální stránce, že se o sebe klidně postará sám, taky bych si chodila radšipo svých než s ním. Normálně bych si byla jistá tím, že o mě vůbec nestojí, a to jsem ženská!!! Být chlap tak tu tvou proklamovanou samostatnost beru ještě podstatně hůř.
A já se přiznám, já jsem s takovým chlápkem i žila. Vůbec mu nevadilo, kam chodím, byl vždy pro, když jsem chtěla někam jít, samozřejmě když si zajistím hlídání. On si taky sám chodil jak se mu zachtělo. Když jsem přišla večer v jedenáct (to už jsem dělala schválně, protože jsem chtěla vidět nějakou reakci - a taky se samozřejmě pobavit, protože když už jsme spolu někam šli, seděli jsme tam jak dvě mumie!) tak se ani nezeptal, kde jsem byla, a když jsem mu to vyčítala, že se o mě nezajímá, řekl, že kdybych chtěla, tak to přece sama řeknu, tak co by se ptal... Se mnou nikam chodit nechtěl, a co víc,on ani nechtěl, abych se o něj starala! Když jsem mu chtěla třeba ohřát večeři nebo něco vyprat, tak řekl to je dobrý, já si to udělám sám. Pak už to vypadalo i že si všechno udělá sám, a já už nemohla dál utéct otázkám jestli má takový "vztah" vlastně smysl. Já jsem to nepovažovala z jeho strany za toleranci, ale připadala jsem si jako páté kolo od vozu. Za tou celou jeho "samostatností" byla ale normální obava se "vydat všanc" někomu jinému.(závěr odborníka) Prostě se tak bál, že bude na někom (na mě) závislý, že mě neustále odstrkoval. Připadá mi, Monty, že děláš to samé. Zvaž to, a zkus občas přestat zdůrazňovat jak ty jsi ta co nikoho nepotřebuje, a riskni od muže občas něco potřebovat. Já vím, že je to těžké, koneckonců toho, že ses dokázala i v těžkých dobách o sebe postarat výhradně vlastními silami si asi na sobě nejvíc ceníš, ale může to být právě to, co způsobuje tvé potíže.
A pozor, projevit zájem a být rád s někým není vlastnění. Já bych nesnesla chlapa co by se jen pokoušel mě říkat že někam nepůjdu nebo že mi něco nedovolí. Na to jsem svobodomyslná až dost. Ale nic se nemá přehánět, a to, že mi "není opravdu úplně jedno" s kým a kde můj partner je je projev toho, že o něj stojím, a ne snaha ho omezovat. Nebo jinak - mě to není jedno, ale nenamítám, že se jde věnovat svým koníčkům, přeju mu to. Jestli je pravda, že je ti to opravdu JEDNO, tak máte velmi prapodivný vztah, a možná že o něj vlastně nestojíš vůbec, stojíš sice o partnera jako takového, ale pochybuješ, že tento je ten pravý. A z toho to rozladění.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 246 [Dalších 216 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.