Olina |
• |
16.8.2004 12:58:57
Tedy vy jste mě tak naštvaly, že musím napsat znova. To nejdůležitější na výchově je to dítě opravdu poctivě a nezištně milovat a řídit se tím. A myslím, že normálnost je taky o rovnováze rozumu a citu. A do třetice: matka bez citu není matka. A toho psychologa bych se ještě zeptala, co myslí výrazem nezvládnutelný.
|
16.8.2004 12:56:09
Kajo,
ale na DALNICI v tom pripade porusujes dopravni predpisy ;) |
16.8.2004 12:55:25
Hm...
jenom par poznamek: 1. emocne snad jedna (alespon nekdy) kazda normalni zenska - protoze je to zenska... Pokud prehnane emocni jednani neni na dennim poradku a kvuli kazde prkotine, neprijde mi to jako duvod pro jakekoli souzeni schopnosti a neschopnosti dotycne zeny. 2. pokud je takovato rodinne prostredi oznacena jako labilni a nevhodne, jak je mozne, ze deti mohou adoptovat (a aspon podle clanku v novinach adoptuji) ruzne "hvezdy" (zpevaci, herci...). Pritom se (alespon me) jevi, ze takova typicka "hvezda" se za svuj zivot minimalne 2x rozvede, jezdi po vselijakych turne (tj. neni moc doma), zije diky svemu zamestnani hlavne vecernim az nocnim zivotem... nepripada mi to jako idealni prostredi pro vychovu adoptovaneho ditete. Konstanta |
16.8.2004 12:48:56
má ho na klíně. Jak to asi dělali naši rodiče, když nebyly autosedačky, helmy na kola, chrániče,..........
|
Olina |
• |
16.8.2004 12:39:16
že jsi všechny dotazníky poctivě vyplnila a na všechny otázky pravdivě odpověděla.
O nějakých krajně nepravděpodobných možnostech jsi se neměla zmiňovat (vlastnictví domu - je rodinný a šlus, co je jim do toho, studium manžela - letos končí, možná že to tak nebude, ale nejsi Libuše, abys to uhodla. Když psychologovi vypočítáváš všechny eventuality, které mohou nastat, tak mu nepřipadáš jako zodpovědný člověk, který se snaží se na vše důkladně připravit, ale jako labilní člověk, který si maluje samé špatné konce. Aspoň mě to tak připadá, podotýkám pro ty, které si už sbírají kameny. A nezapomeň, není psycholog jako psycholog. Hodně štěstí, papa |
Vranimůra s Lištičkou |
16.8.2004 12:36:41
Ahoj Jani, to není špatnej nápad, ale asi na to nemám dost odvahy. Od nás jezdí autobus v 6 a pak až ve 12 hod. V mateřským centru vzdáleném 14 km mají od 9.30 hod. A protože dvě auta nemáme, je docela problém se tam dostat.
A taky si dovedu představit ten rachot doma až bych řekla - miláčku jezdíme stopem. |
Milada. |
16.8.2004 12:31:40
Hele, a jak se to dělá, když se stopuje s dítětem? To sebou ty rodiče vláčej pod křídlem autosedačku?:-)
Milada |
Kačka |
• |
16.8.2004 12:28:18
Hodnotit výchovu dětí podle toho, na jakou jezdím dovolenou, to je demagogismus. Takže ti, co jezdí pod širák stopem, vychovávají děti lépe než ti, kteří jezdí k moři? Ach jo. Já jsem se jen pozastavila nad tím, jak někdo může být lehkomyslný, ač má děti. Nevyhledávám zbytečně riskantní a nebezpečné situace, abych eliminovala možnost, že se mi něco stane, protože má dcera má jen mne. A klíďo jí dopřeju moře nebo i chatu na Sázavě, ale rozhodně nepojedu stopem, s ní ani sama. Za mlada jsem jezdila stopem hodně, taky po cizině, a vždycky jsem měla štěstí... ale co když bych ho příště neměla? Ale každý je svého štěstí strojvůdcem, jak říká můj děda.
|
Gábina |
• |
16.8.2004 12:28:13
Po přečtení všech článku musím přiznat, že asi opravdu jednáte emotivně, i co se adopce týče. Je to moc pěkné, že chcete adoptovat dítě, já nemám tu zodpovědnost to udělat a moc jsme o tom s manželem přemýšleli ( tedy ne adopci, ale pěstounskou péči). Prostě přijde mi , že prostě cítíte , že uděláte dobře, ale rozum trošku pokulhává. Vždyť nedávno v článku tady na rodině psali, jaké problémy to sebou nese i u lidí, kteří měli pevný svazek a adopci-péči brali rozumově a emotivně, a jak jsem pochopila, jejich manželství chvíli bylo v troskách. A jen pomocí chladného rozumu vše překonali, rozumu-ne emocí.
Hodně štěstí. |
16.8.2004 12:26:12
Eva, díky za názor, ale mám pocit, žes asi nečetla úplně pozorně
- máme kde bydlet a nehrozí, že bychom neměli - studium je pouze nadstavba, kterou lze v případě potřeby kdykoli ukončit (potřebné tituly už oba máme - pouze jsme si dovolili dál se rozvíjet ve svých oborech :-)) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.