| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Adopce - díl 8. - Zamítnutí

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 112 [Dalších 92 >>]
14.9.2004 11:48:59
Milá Heleno,

nebude ta dlouhá čekací doba souviset s Vašimi "požadavky" na své budoucí dítě? Ono těch modrookých, blonďatých, naprosto zdravých miminek s IQ 150 v KÚ zrovna moc není!!!!!
Kde se ve Vás bere vůbec ta drzost takhle se rozhořčovat - jsou snad děti exkluzivní zboží o které se budeme rvát??!!!
Mimochodem vím o čem hovořím - jsem taky adoptivní matka a naši dceru jsme si přivezli 8 měsíců od podání žádosti.

Zkuste třeba přijít do diskuze o náhradní rodině a alespoň částečně tu svoji hořkost a rozhořčení otupit. Najdete tam rodiče/žadatele, kteří jsou na tom ještě hůře než Vy - nemají vůbec žádné dítě - a taky nás ostatní, co jsme měli trošičku jiné "požadavky" a ty děti už máme doma.
Milada.
14.9.2004 10:59:16
Psychouši,

jsi normální? Já tu matku znám, zná ji i plno lidí z tohoto serveru, budeš se asi divit, dává tu rady o DMO, o cvičení Vojty (např. když tu neustále matky píší, že dítě při tom brečí, tak ona napíše těm matkám mail, jak cvičit, aby to to dítě bavilo, několik si jich pozvala i domů - tj. ty které o to stály, cvičely u nich na jejich rehastole), atd. Tohle jsi prostě přehnal a to i přes smailíka.

Milada
Psychouš
  • 
14.9.2004 8:50:57
Chtělo by to tu matku vidět. :-) Treba už teď to 1 dítě nezvládá, jen si to myslí. Blbý názor, co?
Psychouš
  • 
14.9.2004 8:50:39
Chtělo by to tu matku vidět. :-) Treba už teď to 1 dítě nezvládá, jen si to myslí. Blbý názor, co?
12.9.2004 9:39:32
Milado, to je prostě smutný...

Samozřejmě, že ta matka, která s tim má osobní zkušenost ví nejlíp co všechno to opravdu obnáší a jestli je v jejích silách to zvládnout. Bohužel si myslim, že psycholog nebo soc. pracovnice, kteří to zatrhli mají ještě navíc dobrej pocit, že zachránili dítě od cesty do rodiny s následnym návratem do DD, matku od selhání a výčitek a biologické dítě od vyhořelé matky. Neboli sami si potvrzují, že jejich rozhodnutí bylo správné a matka nemá šanci dokázat jim opak, takže příště se asi rozhodnou stejně :-( (Aspoň takhle na mě zapůsobil rozhovor s "naším" psychologem.)
Milada.
11.9.2004 19:50:01
Jani,

hm...zajímavá diskuse.

Znám případ, kdy mají rodiče dítě s těžkou DMO a setkali se (tuším zřejmě někde v DD či podobném zařízení - nevím přesně) se stejně postiženým, neumístitelným dítětem - chtěli ho adoptovat. Měli ty nejlepší předpoklady, neboť se svým dítětem denně cvičí Vojtu, Bobatha, dělají logopedii (takovou znakovku), zalepují oči a cvičí je - je tam postižení i očí a nevím co všechno ještě (je toho opravdu hodně)...to dítě z DD jim nedali a důvod byl, že by 2 takovéhle děti matka fyzicky nezvládla.

A teď se tedy ptám: Kdo jiný, než rodiče, kteří mají s takovýmhle postižením a vědí co, jak a kde by měl to dítě z DD adoptovat? Anebo je rozhodnutí příslušných úřadů správné, tudíž je správné, že to dítě bude navždy v DD jako neumístitelné, nikdo s ním nebude rehabilitovat a cvičit tak, jako v domácím prostředí atd.. - přitom matce se nezdá, že by to byl pro ni problém, prostě by všechno dělala 2x...?

Milada
11.9.2004 19:21:39
Heleno, kolik znáš párů, které nemohou mít vlastní děti a žádají o mrně dvouleté libovolného etnika (náš případ) nebo postižené (případ jiných "dětných"?
Líza
11.9.2004 16:16:36
Heleno, chápu tvou bolest a rozhořčení, ale myslím si, že nemáš pravdu. Opuštěných dětí jsou plné ústavy, pokud je ve vašem kraji právně volných dětí málo, pak by měla otázka znít, proč není možné, aby vám dali dítě z jiného kraje, nebo jak to, že jsou ústavy plné neadoptovatelných dětí...to máš pravdu - jsi odkázaná jako na milost na to, že ti to děťátko dají...Jenže adopce je především šance pro to dítě, to mi prostě nevymluvíš. A čím víc párů si chce dítě vzít a starat se o něj, tím líp. (Já bych tu odvahu asi neměla, obzvlášť když vlastní děti mám, a tak smekám před lidmi, kteří do toho jdou.)
Helena, 1 dítě
  • 
11.9.2004 16:11:39
Jistě chápu vaše rozhořčení nad přístupem sociální pracovnice a psychologa, ale... Jestli jsem správně pochopila, máte dvě děti, předpokládám že vlastní. My máme jedno dítě adoptované a na adopci druhého čekáme, víte jak dlouho- 5 let?!. Jak ráda bych v noci vstávala bez ohledu na to, že mám školáka nebo bez ohledu na jakékoliv jiné okolnosti! Promiňte, že takovéto situace mně vždy rozruší až rozčílí, máte vlastní děti a jste rozčarovaná, že teď hned vám nedají další dítě do adopce! Jak hrozné... Já děti mít nemohu, všechna doporučení na adopci máme v pořádku, máme vlastní rodinný dům,vyhovujeme všem požadavkům na osvojitele, ale bydlíme v kraji, kde je málo volných dětí k osvojení a proto je prý naše šance na osvojení druhého dítěte prakticky nulová. Pochopte, že jsou i rodiny, které nemají jinou možnost, jak mít dítě, jenom adopci!!! Myslím si, že miminka a kojence by měli mít možnost adoptovat jenom neplodná manželství, to je i moje jediná šance, nemyslíte, že si také zasloužím mít v náručí miminko? Vy můžete mít svoje miminko, já ne... Promiňte upřímnost, ale je to tak.
9.9.2004 19:45:51
Psychouši, nerozumim Tvýmu příspěvku...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 112 [Dalších 92 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.