| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Adopce - díl 8. - Zamítnutí

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 112 [Dalších 42 >>]
  • 
17.8.2004 10:04:18
Právník je například ve Fondu ohrožených dětí, Lize lidských práv a tam se porada neplatí, organizací, kde je právní porada zdarma je víc chce to hledat a nestydět se zeptat i na maličkosti.
Jinak mě zatím právník stál minimum za jednu poradu, taky mám málo peněz takže musím maximálně využívat informace. Ptát se, ptát se a hledat. Ušetřila jsem tím, že jsem si veškeré podklady připravila podle rady právníka sama, takže jsem platila jen tu poradu.
Není to jen o penězích, za dobrým právníkem jsem jela do Kladna. Pokud se zúčastní soudního projednávání, tak samozřejmě budu platit zastupování a dopravu k soudu.

Soudit se s úředníky nechci, je to zbytečné, chybu může udělat každý, jde o to zajistit, aby chyby neměly tak katastrofální dopad.

Takže chci založit Občanské sdružení pro rodiče (pěstouny, poručníky, adopční rodiče) a jejich přijaté děti. Jednak si pak budeme moct dovolit mít svého právníka - odborníka na danou tématiku a taky soudního znalce z oboru psychologie a jak už jsem psala před tím, tak pro soud má větší váhu posudek soudního znalce.
Pokud by ho třeba sociálka (věcně příslušné OPD) oponovat tak musí požádat soud o přidělení soudního znalce, myslíte, že se jim bude do toho chtít?
Prozatím jsme všichni byli v pozici, že jsme scháněli informace, kde se dá a byli odkázáni na leckdy zkreslené ústní informace. Nebo vy jste dostali něco písemně??? Já tedy ne.

Takže připravuji vznik Občanského sdružení. Budu pomáhat bojovat s úředním šimlem i ostatním budoucím rodičům. Rozhodnutí přijmout dítě je velmi těžké, ale i krásné. Není třeba, aby jsme to měli těžší, jen proto, že jsme včas neměli informace.
17.8.2004 8:32:11
No jet s dítětem dnes bez autosedačky třeba jen 100 m může jen šílenec. S přilbou na kole je to stejné. A autosedačky pro děti byly už před 35 lety - moje tchýně ji měla ;-)
17.8.2004 8:09:00
Rebekoh,
nevím, jestli rada mít na vše právníka je v praxi použitelná. Pokud to nebude dobrý kamarád, který někoho zastupuje v podstatě zadarmo nebo za protislužbu, je právník finančně nedostupný pro 70% populace. Cena za jeden právní úkon je poměrně vysoká a proces adopce je běh na dlouhou trať. Ať už se člověk soudí o cokoliv, ať má velkou šanci že vyhraje, musí na to mít. Žádný advokát nepracuje se slibem, že mu zaplatíte náklady za 5 let, až vyhrajete ;-)
17.8.2004 7:36:43
A opravdu víte o někom, komu se to skutečně stalo? Tuhle historku jsem totiž už slyšela mnohokrát od různých lidí. Nikdo neznal tu paní osobně... Pokud to neni úplně vymyšlený, přinejmenším se to nestává ani jednou za každých deset let...

Jo a psala jsem, že když se mi nelíbí jak někdo řídí, řeknu mu ať mi zastaví - pohledem do očí bych to taky nepoznala :-)
17.8.2004 7:36:03
A opravdu víte o někom, komu se to skutečně stalo? Tuhle historku jsem totiž už slyšela mnohokrát od různých lidí. Nikdo neznal tu paní osobně... Pokud to neni úplně vymyšlený, přinejmenším se to nestává ani jednou za každých deset let...
Alena,2 kluci
  • 
17.8.2004 6:15:53
Když jsem četla Sosanův příspěvek,přišlo mi,jako by přesně popsal důvody,proč nemám odvahu k adoptování dítěte.Máme barák jak hrad a jedno dítě navíc by nám životní standard určitě nesnížilo příliš mnoho a pomoct alespoň jednomu bych moc chtěla.Ale...
Náš nejstarší syn měl obrovské psychické problémy.Strašně se bál lidí,v podstatě jsem s ním nemohla jednu dobu jít ani po chodniku s kočárkem.Strašně nepřiměřeně reagoval.Pomocí psychologa a psychiatra se povedlo mu pomoci.Ale že by šel ve třech letech do školky nepřipadalo bez léků v úvahu.Ve čtyřech už to s bráškou zvládnul.Myslim,že kdo nezažil alespoň ve svém okolí,nepochopí,nakolik takové dítě vykolejí životní styl,jak moc to člověka omezí.
Zvládli jsme to.Syn teď půjde do osmé třídy a je "v pohodě",jako všichni jeho vrstevníci.Ale "puberťáci" se tu probírali jinde.
Takže když si teď zpětně promítnu čím jsme prošli a uvažuju,jestli bych to byla schopná udělat i pro adoptované dítě,tak,strašně se za to stydím,ale asi nebyla.Moc obdivuju všechny,kteří to dokážou a držim jim palce.Ale víc nezvládnu.
Nelly, kluci (6/2001, 7/2003)
  • 
16.8.2004 22:43:45
Pouze chci vyjádřit svůj upřímný obdiv nad vitalitou a životním optimismem paní Jany H.

Já sama bych chtěla čtyři děti, jenom nevím, zda-li jsem na to ještě fyzicky způsobilá. Přeci jenom mi není dvacet a to vůbec nemluvím o bytových či finančních poměrech naší rodiny.

Přeji Vám, aby se Vám poštěstilo pozitivní adopce a co více, zachování životního přístupu. Takových žen jako jste paní Jano H. Vy, mnoho skutečně není.

Nelly
Jana
  • 
16.8.2004 19:46:18
No jenze znas manzela a vis, jak ridi a ze se bude snazit ze vsechn sil nevybourat. Stopnout si muzes nejakyho nafetovanyho psychopata, ale stacil by i nejaky hazarder, co ho prave vykopla zenska z bytu a kterymu je vsechno sumak... A ted mi rekni, jak to behem chvilinky, co ti ten clovek zastavi poznas - natolik jiste, aby sis nenechala zbytecne ujet auto, na ktere jsi cekala treba 30 minut.... Nepoznas to! Musis to risknout a to je podle mne velice nezodpovedne chovani. A to ani nezminuju eventualitu znasilneni a jinych nasilnosti... Stopovani je velmi riskantni, jak pro stopujiciho i ridice. Znam pripad, kdyz si chtel stopar sednout dozadu za ridicku. Ona mela divne tuseni, tak mu na pumpe ujela, a kdyz odevzdavala jeho tasku na policii, tak tam policajti nasli skrtici strunu...

Je mi moc lito, ze vam byla adopce zamitnuta, protoze vim, ze byste se o dite starali dobre a ze existuje spousta deti, kteri maji u svych biologickych rodicu mnohem horsi podminky a zazemi, ale bohuzel na adopci se musi clovek priblizovat urednickemu "idealnimu rodici" a k nemu stopovani (a marjanka) nepatri ani podle mne.
Jana, 2 dcery
  • 
16.8.2004 17:57:32
Pokud by rozhodnutí bylo na mně, tak bych vám do adopce dítě romského původu takříkajíc přiklepla. Neboť to, co se nám usedlým, který by s dítětem nevyrazili na dovolenou aniž by měli v místě pobytu zajištěn
100 % servis zdá nepochopitelné, nezodpovědné apod., tak právě to je pro dítě romského etnika mimořádně vhodné. Navíc evidentně zvládáte řešit i situace, které vyžadují schopnost improvizace. Vašemu případu jsou navíc silně nakloněny i statistiky.

Takže můj návrh. Smluvit si schůzku s jiným psychologem a získat od něj vyjádření. S ním bych pak došla znovu k psychologovi, který vás zamítnul, cca za 6 měsíců a v rozhovoru bych se snažila, aby změnil názor. Možná by bylo vhodné, kdyby jste "vykázali také praxi" např. dovolená s pěstounskými rodinami.

Jinak velmi oceňuji Vaši snahu pomoci, něco jiného by samozřejmě bylo pokud byste vznesli obligátní požadavek miminko co nejmenší, bílé a zdravé. Myslím, že si přijetím dítětem nechcete řešit své vlastní problémy, ale převažuje u vás snaha pomoci.

Držím moc palce

Jana
  • 
16.8.2004 16:38:50
Vzhledem k tomu, že jsem se setkala také s naprosto otřesným přístupem "psycholožky" (řešila jsem to požadavkem na přidělení soudního znalce) mimochodem z hlediska právního žalovatelným a dále bohužel i chybné rozhodnutí věcně příslušného OPD, také by bylo možno ho zažalovat a i se obrátit na kancelář ombudsmana.

Já jsem slovně byla vyrozuměna o výsledku psycho vyšetření ( bylo potřeba 7 návštěv!!! a ještě ta paní neměla oprávnění k uvedenému vyšetření) a nebyl mi výsledek předán. U soudu jsem se divila, obsah naprosto neodpovídal sdělenému výsledku, bohužel mě nenapadlo si k vyhodnocení vzít svědka a ani jsem neměla diktafon. Do dnešního dne jsem neobdržela písemné vyhodnocení, mám pouze kopii, kterou jsem si jako účastník řízení vyžádala u soudu.
Takže moje zkušenost je mít právníka a zase právníka a komunikovat s úřady s právníkem za zády. Můžete okamžitě požádat věcně příslušný soud o přidělení soudního znalce ( bohužel se to platí). Soudní znalecký posudek je nadřazený jakému koliv psychologovi od OPD a OPD ho musí přijmout a nebo objednat oponentní soudní znalecký posudek, který vyšetření Vašeho soudního znalce napadne.
Nedejte se, jsme právní stát, tedy braňme se pomocí práva.
Požádáte-li soud o přidělení soudního znalce, tak ho soud vybere a seznámí se svým výběrem jeho i Vás, pokud nevznesete námitky, pošle mu Vaši žádost, případně spis ( jako u nás) a od obdržení spisu má soudní znalec 30 dní na vyhotovení znaleckého posudku a 15 dní na jeho doručení soudu, kolik dní má soud na to, aby Vám ho předal to nevím, já si ho vyzvedla osobně. A pak máte něco o co se můžete opřít, čím argumentovat.

Já osobně bych ráda založila Občanské sdružení hájící zájmy pěstounů, adoptivních rodičů a poručníků. Takže scháním informace, co je pro založení třeba. Už je nás víc, kdo se domlouváme, že budeme hájit zájmy svoji i našich přijatých dětí. Jako soukromá osoba podstoupím boj s úřední absurditou neúspěšně, ale jako člen Občanského sdružení, to už nás bude slyšet.
Vydržte a bojujtě jsou plné kojeňáky a dětské domovy dětí.
Bohužel, pokud vím, tak u nás na rozdíl od ostatní Evropy není omezená doba pobytu dítěte v ústavu, u nás může v ústavu zůstat až do zletilosti a to je chyba zákona. Pokud by se povedlo limitovat dobu pobytu v ústavní výchově, tak věřím, že i procedury okolo adopce se urychlí.
Pokud se někdo z Vás chce ozvat a připojit se, budu ráda.
Kontakt: Rebekah@seznam.cz
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 112 [Dalších 42 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.