| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Adopce - díl 8. - Zamítnutí

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 112 [Dalších 22 >>]
16.8.2004 13:31:25
Snažila jsem se z něj vytáhnout nějaký konkrétní příklad, ale nepodařilo se mi to.
16.8.2004 13:28:32
Kajo,
s tim Tvym druhym odstavcem NAPROSTO souhlasim.
K.
16.8.2004 13:26:37
Tak tohle se mě bohužel už netýká. :o) S naším dítětem by se dalo jít na stop jedině tehdy, kdybych ho předtím napojila silným makovým odvarem a ještě ho preventivně zafrixovala ve svěrací kazajce. :o) A krom toho v mém věku už by mi těžko kdo zastavil. :o)

Sosan
  • 
16.8.2004 13:26:30
Jestli mohu prosit, zajímalo by mě podrobnější zdůvodnění těchto dvou vět:

"Rozhodnout se pro dítě biologické by teď pro nás znamenalo nechat jiné dítě bez rodiny." Ať už dítě adoptujete nebo ne, stejně zanecháte tisíce jiných dětí bez rodiny (všechny ty, které jste zrovna vy neadoptovali). To není podstatný rozdíl - vaše reálné možnosti, jak "snížit krutost okolního světa" (lepší pojmenování mne teď nenapadá) jsou zanedbatelné. Jak se s tím vyrovnáváte?

"Druhé zamítnutí žádosti by ale možná znamenalo že už si nikdy další děti nepořídíme…" Jste snad dost mladí na to, abyste i po dvou letech znovu zvažovali, zda nemít další vlastní dítě. Nebo - to už po dvou letech plánujete, že se pak už budete věnovat jen cestování a kariéře a další mimino by pro vás bylo nepřijatelné?

Život se čtyřma dětma může být bezproblémový, ale také to tak vůbec být nemusí. A vy musíte uvézt i tu druhou alternativu. U libovolného z těch dětí se může objevit nějaký zdravotní či psychický problém, který způsobí, že bude vyžadovat víc pozornosti, než jste původně předpokládali a že s ním nebudete moci kočovat dle libosti. A jediné možné řešení může být, že s dětma jeden z vás dlouhodobě (tak 10 let) zůstane doma a zahodí tak svojí kariéru a potažmo vzdělání. Reálný scénář pak bude vypadat tak, že vy budete doma sama s mateřskou 4 tisíce, manžela půl roku uvidíte než o víkendech (t.j. budete na všechnu práci sama a i bez psychické opory). Z jednoho platu si na nové bydlení neušetříte (ani na nábytek) a za deset let takového živoření doma, vás budou chtít vaši příbuzní vystěhovat, neboť jim přestane vyhovovat, že jejich dům je obsazen 2 dospělými + 4 puberťáky, v té době pravděpodobně ne bezproblémovými. Vy si pak ty marihuanové koláčku budete péct spíš pro únik z této příšerné reality než pro výraz nezávislosti a inspirace. A vaše manželství takovou zatěžkávací zkoušku těžko vydrží i kdybyste byli oba diamantoví. Opravdu si myslíš, že je tato budoucnost tak nepravděpodobná? To je podle mě ten důvod, proč byla vaše žádost zamítnuta.
16.8.2004 13:24:09
Milado,
já jsem samozřejmě taky ráda, že už můžu děcko připoutat do sedačky. Nic proti nim nemám. :o))
Jana
16.8.2004 13:20:12
No jo, ty autosedacky.. s tema se blbe cestuje i vytahem, natoz stopem ;o))) Muz mi to stejne "nedovoli", sama zenska s ditetem na stopu.... no nic, ale je to pekna predstava.

Jane s klukama se nedivim, ze se neboji jet stopem. Zvlast jestli jede nekam do vedlejsiho mesta do MC. Pokud si pamatuju, bydli na nejakem bohem zapomenutem miste ;o), lidi kolem je jenom malo, urcite bude vetsinu projizdejicich ridicu znat. Aspon tak si to predstavuju a nevidim v takovem stop-dojizdeni problem.
J.
16.8.2004 13:17:50
Na dálnici jsem s dítětem ještě nestopovala - cestou do našeho MC by to byla "trošku" zajížďka. Prcka mám v krosničce pro případ, že by nikdo nezastavil a museli bychom to jít pěšky (průběžně jdu), což se ale ještě nestalo. Několikrát už mi zastavil i někdo s prázdnou autosedačkou.
16.8.2004 13:11:00
Určitě naši známí jezdí bez sedačky, jak by s ní stopovaly? ;o) Vlastně jsme se o tom bavili asi před dvěma lety, nevím, jestli tak cestují stále. Vlastně popravdě řečeno si ani nikdy nejsem jistá, jestli jsou zrovna doma, není to tak dávno, co byly snad někde v Himalájích, či kde, vyučovat místní obyvatelstvo, v hlavně jim "straší", že pojedou vyučovat do Rumunska do nějaké české osady... :o) S dětma, samozřejmě. Už jsem tu o nich pod Janiným článkem psala, holt každý má jiné životní hodnoty ;o)

S.
16.8.2004 13:09:29
no jasně, ale v tom případě se musí ŘIDIČ rozhodnout, jestli je vezme nebo ne. Nebo musí jezdit po okreskách. Já bych asi už stopem nejela. AA s děckama už tuplem, ale je to asi každýho věc. Taky záleží na situaci.

No ale původně jsem chtěla napsat, že je blbý, kdeyž rodina, která stojí o adopci (navíc jakékoliv rasy) dítě nedostane. Proboha vždyť jsou plný děcáky!! Podle mě se to někdy zbytečně přehání. Biologicky může počít dítě každej magor a nikdo se ho neptá, jestli má kde bydlet atd.... A když chce někdo pomoct, tak to nejde, protože ..bla, bla, bla
Milada.
16.8.2004 13:06:02
Kájo,

ovšem, ovšem..za našich doby našich rodičů jistě na klíně...my se snad bavíme o současnosti, ne?:-) Pokud jedou po dálnici či po silnici pro motorová vozidla, tak dítě sedačku dle zákona musí mít:-)

Doporučuji přečíst toto: http://www.e-law.cz/silnice/sedacky.htm :-))

Milada
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 112 [Dalších 22 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.