Milada. |
17.9.2004 12:23:50
Sosane,
no zírám. Napsala jsem Ti příspěvek dlouhý jako Lovosice, ale nemá cenu ho ani odesílat. Milada |
17.9.2004 11:27:48
hm, když Ty už sídlíš se svým skenováním v 21.stolení a my jsem se ještě zarazili v tom 20. s faxem:o(
musím se hluboce zamyslet, jestli to půjde zrealizovat - jinak je to Žena a život č.18 z 27.8. - kdyby se Ti ho podařilo nějak sehnat dřív... |
17.9.2004 11:21:56
Milado, promiň - vím, že jsi svéprávná reagovat sama - ale nedá mi to:o)
Sosane, nemáš tak trošku pocit, že sám nevíš, co chceš? jednou vidíš věci naprosto černobíle - děti z DD jsou problematické, protože znáš ze svého okolí 1 příklad (jinak o nich nic nevíš a tolik literatury zase u nás neexistuje, abys měl přesvědčivější argumenty) a taky jsi učil "tyhle" problematické děti z asociálního prostředí...a máš jasno... na druhou stranu Ti chybí to, abychom o problémech s našimi miláčky diskutovali a neschovávali hlavu do písku... Já např. jsem už opatrnější s projednáváním problémů, protože když předestřu problém - viz třeba jestli máš zájem, na náhradní rodině článek o našich zkušenostech s psychology - tak se najdou tací lidé jako jsi Ty a šmahem mají "černobíle" vyřešeno. Nemají vůbec zájem poslechnout si mé argumenty - a mají jasno - mám doma dítě z DD, čokoládové - tak je to jasné - je to vlastně nezvladatelný "černý" spratek - co řešit? Vždyt už je to jasné dopředu!!!! A přitom se naše problémy neliší od jiných problémů, které řeší rodiče s dětmi s LMD - a ještě bych řekla, že jsme dost dobří (nepochválím-li se sám,nikdo jiný to za mě neudělá:o))) - a to není sebechvála - to je prostě fakt.... a takhle bych mohla pokračovat hodiny a hodiny - jsem dost diskutabilní typ a navíc o naší čokoládce vydržím hovořit hodiny a hodiny:o)) Jen Ti chci říci, že máš chybný pocit, že tu chtějí být všichni "pozitivní" - a navíc sám patříš do té skupiny lidiček, kteří o problémech nechtějí diskutovat - Ty je máš vždy šmahem vyřešené...aniž znáš další skutečnosti...a i "kritizovat" se dá jemnějším způsobem než to děláš Ty...nechceš se trošku ponapravit:o))) Nemyslím tím neříkat svůj názor - ale věci se dají vyjádřit spousty způsoby:o))) Už jsi poo - no, aby Ti nebylo nanic i z dalšího příspěvku:o)))))))) |
Sosan |
• |
17.9.2004 11:17:04
Fax bohužel nemám, ale bylo by možné ho naskenovat a odeslat jako obrázek do mailu na adresu:
sosan@atlas.cz |
17.9.2004 11:00:08
Vzhledem k tomu, že tyto "duchaplné" ženské časopisy běžně nekupuju, tak netuším, kde se dá starší číslo sehnat - ale protože zase na druhou stranu mě láká, přidat se jako argument do dlouhé řady Tvých argumentů:o))) tak přemýšlím, že by Ti ho mohl manža odfaxovat - pokud máš někde fax - ale bylo by to až v po:o)))))))
|
17.9.2004 10:57:04
Sosane
doporučuji knihovnu - mají i čítárny, kde si článek můžeš pročíst či nechat okopírovat. A nebo se zeptej - až budeš vědět konkrétní číslo - v nějakém "babském" kolektivu (učitelky, sestřičky - nedělá v takovém babinci tvoje žena - dcera - maminka či sousedka?) zda to nemá některá doma. Simča |
Sosan |
• |
17.9.2004 10:48:05
Diskuse tohoto rázu mě opravdu nebaví. Milado, ty se zásadně nebavíš o problému, ale o tom, zda můžu nebo nemůžu sem napsat svůj názor. Paradoxem je, že nejvíc to uráží tebe, která (pokud vím) adoptované dítě nemáš. Já jsem rok učil na základce problémové děti a vím, jak je pojem "grázlíci" pro ně výstižný a jakou sortu dětí tím myslím. Byly to především děti asociálních rodičů typu matka alkoholička, otec v kriminále (bez ohledu na etnickou příslušnost), kteří se o ně nestarali - a to jim ty děti nikdo neodebral. T.j. jak teprve musejí vypadat ty děti, kterým je pro zanedbávání odeberou a dají do DD. Samozřejmě, že takové nejsou všechny děti z DD. Taky jsem slovo všechny (které píšeš velkými písmeny) nikde nepoužil. Ale já si myslím, že je to problém podstatné části těchto dětí a že jako budoucí rodič takového dítěte s tím musím počítat a připravit se na to, že problémy, které budu muset řešit budou poněkud drsnějšího rázu /sebepoškozování, dětská kriminalita a pod./. Stejně tak, že budu muset počítat s výraznějším omezením času pro své záliby. Cestování s kupou dětí po světě navíc bez peněz si opravdu nedovedu představit. Ono je dost těžké někdy i jít s dětma třeba jen nakoupit nebo na úřady - jeden se poleje džusem z krabičky, druhej zatahal třetího za vlasy a třetí řve, čtvrtýmu se chce čůrat minutu před odjezdem autobusu, další usne, takže ho musíte nést, další si postaví hlavu, že chce sedět vepředu a je třeba předělat dětskou sedačku, další se vzteká, že nikam jít nechce, jiný se vzteká, že nechce zůstat s hlídající paní - kdo má děti, jistě ví, o čem mluvím. Jen si vemte, jak velká bude pravděpodobnost, že zrovna budou 4 děti chodící do školky a školy najednou všechny zdravé. Asi moc ne, takže s nima budete pořád na ošetřovačce. V důsledku toho vás vyrazí z každé lépe placené práce a v důsledku toho budete soustavně bez peněz - pokud tedy nemáte manžela ředitelem Telecomu. A místo toho, abychom se o těchto problémech, se kterými se více-méně potýkáme doma všichni tady bavili, přiznali si je a hledali způsoby, jak to zvládat a radili si navzájem, tváříme se uraženě a předstíráme, že ty problémy nejsou nebo se alespoň rozhodně natýkají našich dětí. Je mi z tohoto přístupu fakt na nic.
|
Sosan |
• |
17.9.2004 10:03:15
Bohužel, minulé čislo Ženy a život na stánkách nemají a kde jinde ho sehnat nevím. Mají jen číslo aktuální a to ještě zabalené ve fólii, aby se nedalo podívat dovnitř, je-li tam onen článek (na obálce na něj upoutávka není). Takže bych se chtěl zeptat, zda je to číslo ze srpna nebo z kterého měsíce a jestli není někde nějaká online-verze na internetu (spousta článků z papírových časopisů bývá někde na webu zveřejněna) - případně zda někdo neví, kde to starší číslo sehnat. Tento článek je tedy pro mne nedostupný, což je škoda, protože bych si ho rád přečetl.
|
Milada. |
16.9.2004 11:11:27
Ivo,
nezlob se na mne, ale nevidím tu nikoho, kdo by tu tvrdil, že vše je jen růžové, a že mít kupu dětí je slast a že život s adoptovaným dítětem (dětmi) je vždy jen nepřetržitá slast. Opravdu se stačí začíst do rubriky Náhradní rodina. Nemyslím, že by Sosanovy texty někoho od něčeho odradily, to s Tebou souhlasím. Ovšem Sosanovy příspěvky (a to ať už o adopcích či celkově o rodinách, kde mají více dětí..podle něj je víc dětí počet 3) se mi prostě nelíbí. Nechápu, jak tohle může někdo napsat..vždyť co kdyby se někomu narodily při prvním těhotenství třeba právě trojčata..tak to pak jako co? Porozením trojčat se ona rodina podle Sosona stala rodinou s poněkud primitivními duševními obzory a ke všemu ještě bez peněz! Dále podle Sosana jsou VŠECHNY děti z DD psychicky narušení budoucí grázlíci...a to je trochu rozdíl v tom, než co píšeš Ty, že totiž tyto případy existují. Ano, existují..ale PROČ by zrovna Jany děti měly být grázlíci?? JAK tohle může Sosan napsat, aha? JAK tohle může Sosan asi tak vědět?? Já být matkou adoptovaného dítěte tak se vážně naštvu :-) Milada |
Iva |
• |
16.9.2004 10:00:27
A chceš snad říct, že to takhle ve skutečnosti někdy nebývá? Že takové případy neexistují? Myslím, že jich není málo. Mimochodem nereagovala jsem na tento příspěvek, ale i přesto není ani toto zas tak vzdálené od reality.
Občas se mi zdá, že někdo tady dostává provizi za spotřebu růžové barvy, myslím tím to neustálé lakování všeho na růžovo. Zdravý selský rozum jde do pozadí a všichni se tu tváří, že mít kupu dětí je jen nepřetržitá extáze a slast. Já děti mám, chtěla jsem je mít, jsem šťastná, že je mám, ani by mi nevadilo kdyby se rodinka ještě tak trošinku rozrostla, ale vím, že všechno má rub a líc, a Sosan jen upozorňuje na ten rub, který by tu někteří ve svém až trochu fanatickém nadšení rádi úplně zapřeli. A vzít v rozhodování v úvahu všechny okolnosti je spíš znak zralosti, než vrhnout se ve svatém nadšení do adopcí, porodů a tím do nečekaných potíží. Sosanovy texty toho, kdo si věci promyslel a ví do čeho jde, od adopce nebo vyšší porodnosti neodradí, ten do toho půjde i tak, ale ty slaďáky co tu občas čtu můžou u mnoha jiných lidí vyvolat nereálné představy o tom, jak to chodí, a vést je ke špatnému rozhodnutí. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.