• |
27.8.2004 9:29:37
Milá Marko,
ať udělá rodič cokoli, vždy mu to může být vyčteno - o tom prostě rodičovství je (např. když budeme často jezdit na výlety, mohou nám pak děti vyčítat, že jsme je celé dětství někam tahali a když nikam jezdit nebudem, může to být o tom, že jsme je nikdy nikam nevzali). Naší úlohou je děti vychovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a dle svých sil. Jsme také lidé s chybami a omezeními a já pevně věřím, že nás jednou děti pochopí a popřípadě nám i odpustí. Tak to alespoň zažívám já se svými rodiči, když dnes vychovávám své děti. A teď dál k Macešce: zkuste si přečíst znovu celé povídání. Možná tam naleznete i pasáže o "rodinných poradách" - tedy konzultací i s dětmi. Protože je každá rodina jiná a i děti jsou jiné, není možné se navzájem srovnávat (i když mě to moc nutí). To, co jedna rodina zvládne, na tom druhá pohoří. Určitě je třeba hodně zvažovat síly a nechodit - především u závazků na celý život do nich bezhlavě. Spoustu věcí je dobré nechat uzrát a raději si dát hranici trošku blíž - prostě stát oběma nohama na zemi a myslet hlavně na ty, kteří již u nás v rodině jsou. Je dobré vědět, že existuje mesiášský komplex a je lehké mu podlehnout. Maceška i její muž jsou z lidí, kteří mají hodně otevřené srdce, ale stojí nohama na zemi. Život s adoptovanými dětmi obohacuje o zkušenosti, které jinak nenasbíráte. Nové obzory se otevírají nejen adoptivním rodičům, ale celé rodině (do jisté míry i té širší). Myslím, že to může být nejen těžké, ale i vemi obohacující. |
Jana |
27.8.2004 8:59:11
Jo, jo, kdyz se tady objevi nekdo "zdeseny", byva to skoro pokazde anonym....
J. |
Marka |
• |
27.8.2004 8:56:48
a nechápu, proč to všechno děláte! Je mi líto vašich vlastních dětí, že jste je připravili o bezstarostné dětství. Proč si každý myslí, že vlastní, slušné, normální dítě nepotřebuje tolik pozornosti jako děcko z děcáku? Nemáte strach, že vám to vaše vlastní děti jednou vyčtou?
|
26.8.2004 21:46:25
Jen pár slov....nádherné.Díky.Petra
|
26.8.2004 11:57:27
A děti jak jsou veliké... V jiných podobách už to bylo i v předchozích článcích od Macešky. Kolik dospělých by napadlo udělat z kývání hru nebo se společně vybrečet? Není to ideální terapie?
Kdybychom jim jen dokázali dost naslouchat, mohly by se dít věci... :-) |
25.8.2004 22:27:14
Ovšem Míšu vlastní a celkem zdravou. Je to krásný článeček a moc díky :))
Moc fandím, Maceško :) |
Melinda |
25.8.2004 20:15:22
stojí mi slzy v očích... Holky všechny z Náhradní rodiny - obdivuju vaši odvahu a sílu.. Já bych ji v sobě nevydolovala..
Jednou se ti to všechno vrátí, ta péče, něha, láska... Nejen tobě ale Vám všem, Rodičům z Náhradní rodičovské péče...Mít klobouk, tak ho smeknu. Bára |
Monika, kluk 3,5r a holka 3m |
• |
25.8.2004 19:40:40
Macesko,
ten prispevek me dostal. Obdivuju te a preju - vytrvej. Preju to cele tve rodine, abyste meli vzdycky silu zvladat to, o cem se mi ani nesnilo. At vam vsem Pan Buh zehna. Monika |
Pavlína |
• |
25.8.2004 13:26:36
naprosto pravdivé a ze života, dialog o tom, jak říct své jméno, mě dostal :-))))) A s tím otevřením pusy zároveň s otevřením očí máme myslím všechny stejnou zkušenost. Všem přeji pevné nervy a trpělivost při seznámování našich zlatíček nejen s českou řečí, ale i s celým velkým světem okolo nás.
|
25.8.2004 12:02:21
budu se opakovat. Jsi veliká ! Vlastně vy všichni. Kéž bychom měli i my dostatek sil být tak otevření, nesobečtí, trpěliví.... a vím já co ještě :-))))
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.