Lenka Nová, tři dospívající dcery |
• |
27.8.2004 12:46:22
Až k nám půjdete na návštěvu, vezměte radši psa než dítě, nechceme být obtěžování! je přání, jež by mělo být respektováno! Autor tohoto výroku má jistě svoje důvody, proč si to přeje!
Kdyby nad panem Wadným bydlela partička feťáků, jež by produkovala hluk podobné intenzity, jako činí ta rodina s dětmi, všichni by si nad nimi odplivli a politovali ubohého pana souseda... Všechny děti dělají hluk. Důležitá je však jeho míra a únosnost. Když si skřípnu prsty mezi dveře, zařvu taky; když budu hulákat a dupat po bytě celý den, omezuji tím všechny v okolí(svoboda člověka, jak známo, končí tam, kde začína svoboda druhého). To, že domovní klid je právně ošetřen jen v rozmezí 22-06, neznamená, že mimo tuto dobu mám právo dělat jakkoli nesnesitelný brajgl a ostatní mají povinnost mi to tolerovat! |
Irena |
• |
27.8.2004 12:43:53
Ten, kdo inzultuje fyzicky kojence (to snad ani nemůžete myslet vážně, až se mi při té představě udělalo zle) patří do vězení a na psychiatrii - a to v každém případě.
I. |
Lucie |
• |
27.8.2004 12:27:26
Mám doma dvě malé děti.
Kdyby se mi podařilo jet někam na dovolenou bez nich, asi by mě taky trefil šlak, kdyby vedlejší apartmá obývala početná hlučná rodinka (no, on by možná stačil i jedináček). Dětský hlas má totiž specifické fyzikální vlastnosti, díky nimž útočí na ta nejcitlivější místa v našich mozcích. Dětský hlas (tím spíše křik a pláč) nedokáže nechat člověka chladným (ať už v pozitivním nebo negativním smyslu). Mnoho z těch, kteří fyzicky inzultovali dlouho plačící kojence, nejsou nijak vážně patologické osobnosti. Mohou mít třeba jen citlivější sluch a slabší nervovou soustavu, což se v normálním životě nijak výrazně neprojevuje. Nepochybuji o tom, že i pan Wadný trpí. Možná dokonce trpí víc, než ta mladá rodina! |
Marek |
• |
27.8.2004 12:18:47
Predesilam, ze deti mam rad a bezne projevi radosti mi nevadi. Nicmene jsem pomerne alergicky na spratky sousedu, kteri bydli pod nami. Maminky jsou sousedky bydlici naproti sobe, takze vetsinou usporadaji slezinu na chodbe, sednou si na schody, zacnout hulit a ty sve smrady nechaji litat a vriskat na chodbe! Nemyslim si, ze jsem hrube netolerantni, ale tady bych vyliskal matky za huleni ve spolecnych prostorech domu a decka (rodice) za ten vriskot.
Tak nejak si nedokazu predstavit tenhle druh zabavy ve svem detstvi. Vzdy, kdyz jsme jenom sli po chodbe, tak bylo jasne, ze mame byt zticha, abych nerusili hlasitou reci nebo skakanim po schodech sousedy, protoze na chodbe se proste hluky rozlehaji. Jak rikam, deti mam rad (normalne :-)), ale nekdy bych vrazdil. Ale to je to same jako smradi+rodice, psy+pejskari, atd. |
Marek |
• |
27.8.2004 12:18:38
Predesilam, ze deti mam rad a bezne projevi radosti mi nevadi. Nicmene jsem pomerne alergicky na spratky sousedu, kteri bydli pod nami. Maminky jsou sousedky bydlici naproti sobe, takze vetsinou usporadaji slezinu na chodbe, sednou si na schody, zacnout hulit a ty sve smrady nechaji litat a vriskat na chodbe! Nemyslim si, ze jsem hrube netolerantni, ale tady bych vyliskal matky za huleni ve spolecnych prostorech domu a decka (rodice) za ten vriskot.
Tak nejak si nedokazu predstavit tenhle druh zabavy ve svem detstvi. Vzdy, kdyz jsme jenom sli po chodbe, tak bylo jasne, ze mame byt zticha, abych nerusili hlasitou reci nebo skakanim po schodech sousedy, protoze na chodbe se proste hluky rozlehaji. Jak rikam, deti mam rad (normalne :-)), ale nekdy bych vrazdil. Ale to je to same jako smradi+rodice, psy+pejskari, atd. |
27.8.2004 11:55:40
Ačkoliv nejsem zastáncem toho, že si děti mají tiše v koutku hrát, je fakt, že všechno chce jistý hranice. V bytě nad našima bydlí kluk cca 4-5 let a věřte, že když o půl šesté ráno nasedne na elektrickou motorku a jezdí s ní po vydlážděným bytě tam a zpět třeba hodinu, připadá vám to jako mučení poršující Ženevské konvence. Když se otec zotavoval po dvojitým bypassu a dovolil si matku kluka slušně požádat, jestli by nemoh na té motorce jezdit radši venku, začala na něj ječet, že nemá rád děti... Taky je to o tom, jaký máte s rodiči "narušitele" vztah. Naši známí jsou velcí kamarádi se sousedama o patro níž a tak když děti (zpravidla při návštěvě, když je jich třeba šest) už móóc řádí, "spodní sousedi" jenom mezi dveřma špitnou, že už jim zase padá ze stropu omítka...
|
Xantipa |
• |
27.8.2004 10:48:48
Ale kde vzít definici toho, které dítě je dítě normální a které je spratek. Když se podívám po okolí, každý svému dítěti toleruje něco jiného. Někomu má výchova dětí přijde přísná, někomu příliš tolerantní. Mně tak akorát. A rozhodně ten, komu připadám příliš tolerantní, má smůlu. Děti nesmí mně ani ostatním lézl po hlavě, ale pro některé bohužel mluví nahlas a nesedí potichoučku na zadku. Znám ze svého okolí dětí, které by podle mého potřebovaly krapet přitáhnout. Ale mám právo je odsuzovat? Pouze pokud si je pozvu domů, budou se chovat tak, jak to odpovídá našim zvyklostem. Rozhodně si nenechám od nich demolovat byt jenom proto, že jsou na návštěvě.
A ve veřejných prostorech? Nechávám je, pokud mě a mé děti přímo nějakým způsobem neohrožují. |
Honza, 3 kluci |
• |
27.8.2004 9:29:22
Sorry, nedopatřením jsem to vložil 2x.
|
Honza, 3 kluci |
• |
27.8.2004 9:27:06
Ono jde hlavně o zachování nějaké přiměřenosti. Mých 3 kluků je (nebo spíš bývalo, teď už vyrostli) taky někdy dost, ale jak se říká, všeho s mírou. Na jedné straně jsou Wadní, kterým vadí všechno (taky takové znám), na druhé rozjívení spratci, kteří dělají na veřejnosti to nejhorší, co jde, se souhlasem rodičů (zvlášť v poslední době, kdy je v módě pěstovat "osobnost dítěte" podle zářných vzorů odjinud). Prostě svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Já sám považuji za rozumné oba tyto typy zavřít někam, kde nebudou otravovat slušné lidi - nejlépe do jedné klece, aby se vzájemné vyhubili. Pak zbyde dost místa pro lidi, kteří se umějí chovat slušně a vzájemně se dohodnout na rozumném soužití. Abych to shrnul: děti nevadí, spratci ano.
|
Honza, 3 kluci |
• |
27.8.2004 9:27:02
Ono jde hlavně o zachování nějaké přiměřenosti. Mých 3 kluků je (nebo spíš bývalo, teď už vyrostli) taky někdy dost, ale jak se říká, všeho s mírou. Na jedné straně jsou Wadní, kterým vadí všechno (taky takové znám), na druhé rozjívení spratci, kteří dělají na veřejnosti to nejhorší, co jde, se souhlasem rodičů (zvlášť v poslední době, kdy je v módě pěstovat "osobnost dítěte" podle zářných vzorů odjinud). Prostě svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Já sám považuji za rozumné oba tyto typy zavřít někam, kde nebudou otravovat slušné lidi - nejlépe do jedné klece, aby se vzájemné vyhubili. Pak zbyde dost místa pro lidi, kteří se umějí chovat slušně a vzájemně se dohodnout na rozumném soužití. Abych to shrnul: děti nevadí, spratci ano.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.