| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Kde děti nevadí

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 131 [Dalších 101 >>]
  • 
1.9.2004 12:23:09
Ano, Monty
dokud moje malá často plakala (spíš pořád), byly jsme hodně doma (poprodní depresi zdar), každá povinnost, kterou jsem s ní musela venku absolvovat, byla neuvěřitelným stresem. Když plakat přestala a začala chodit, tak taky ťapala po celé restauraci a s každým se kámošila. Hlídala jsem ji, aby nezdržovala personál a nekamarádila se s někým, kdo o to nestojí a jinak jsem ji nechala. Ale ty doma sedět nechceš a nebudeš, tak s tím holt musíš počítat, že někdo bude remcat. Naše společnost nemá děti ráda, řekněmě si to na rovinu.
Mirka
  • 
1.9.2004 12:16:29
Ahoj,
taky si nejsem jistá tím, co je pro dítě horší, jestli sprcha nebo plácnutí. Z vlastní zkušenosti vím, že pro efekt trestu není třeba dítě "seřezat", docela stačí poněkud rozzlobená matka a plácnout třeba i novinama nebo utěrkou, takže to OPRAVDU nemůže ani omylem bolet. Mě děda "bil" čepicí kšiltovkou, nosil ji pořád, protože měl pleš. Bolelo mě to na dušičce víc, než když mě máma zbila jako koně. Jde o to dát dítěti najevo, že překročilo hranici.
Mirka
Marťa11
1.9.2004 12:13:44
mamarádka je kamarádka :-))) atd.
Marťa11
1.9.2004 12:13:10
Monty, ale já když půjdu někam pokecat s mamarádkou nebo se najíst tak nevím proč bych měla chodit jen večer nebo do více-méně zakouřených pajzlů, pokud nechci aby mě obtěžovali cizí děti, když svoje nechám výjimečně doma? :-))) to fakt myslíš vážně, jo?

Protože i tam, kde jsou dětské koutky nebo se jedná o nekuřáckou restauraci chci mít klid... nejde o to, že si tam děti hrají ebo pobíhají pod dozorem rodičů, navíc cizí děti více-méně nevnímám, to není obtěžování, ale pokud píšeš, že Stáník

"že chodí od stolu ke stolu, chce se bavit s cizími lidmi, nosí jim hračky, v zahradní restauraci vyleze na stolek a kometuje jídlo i pivo, vzácně se pokouší něco z talíře sebrat. Lítá po celé hospodě, vleze do kuchyně, za barový pult, zkrátka VŠUDE"

tak to prostě přesahuje chování i normální zlobení a je toi prostě obtěžobvání a pokud ho nezvládáte, tak si myslím není dobré chodit ani tam, kde ty koutky jsou...

My, když s ním jdem a začne takhle lumpačit, tak buď s ním jde jeden ven nebo si s ním jeden hraje a druhý se nají a obráceně... chápu, není to, co si člověk od hospody slibuje, ale já nemůžu mít klid na úkor ostatních... prostě jednou máme děti tak to tak musíme brát...

V ČR s ním vlastně nechodíme, většinou když jsme v v zahraničí, protože když jsme v oklí domova, tak se vždy raději vrátíme na jídlo domů, než s nim jít do hospody... teď je to jen za trest, stejně si nikdy vlastně nesednu... takže počkám třeba to za rok bude jiné... pokud chci jít teď někam, volím zařízení k tomu určená... různé koutky, kde si člověk může sednout a dát si kafe a prohodit i těch pár slov...
  • 
1.9.2004 11:49:24
Ahoj,
upřímně vám závidím, že vám v poporodní depresi někdo pomohl. Mě nepomohl nikdo a trvalo mi rok, než jsem se z toho jakž takž dostala a začala mít pocit, že to malé stvoření je také možné mít rád, aspoň trochu. Moje matka mě označila za blázna (což měla pravdu) a ječela na mě, jaká že jsem to matka a muž se od toho poněkud distancoval. Dodnes mají všichni pocit, že jsem nějaká divná, když jsem se s mateřstvím nevypořádala tak, jak se očekává. To, že mám poporodní depresi jsem zjistila až po přečtení článku tady na Rodině, a to si myslím, že jsem byla celkem informovaná matka. Moje dětská lékařka to asi věděla, jak jsem usoudila z některých jejích poznámek, ale neřekla, ani neudělala nic. Že je malá extrémně uřvaná, to věděli všichni (ty na ní pořád něco vidíš). Deprese není chřipka, abyste se ráno probudily a řekly si- jo, mám teplotu a bolí mě všechny klouby, tak šupito k doktoru. Kromě toho, pokud bydlíte na vesnici, zapadlí sněhem tak, že kočárkem nevyjedete, venku minus dvacet, auto nemáte, kojíte každých 90 min., tak to se moc špatně hledá pomoc, to se jen modlíte za sebe a za dítě.
Kdo nezažil, nepochopí
Mirka
1.9.2004 10:15:32
Sally,
ale o tom to je. Když půjdu někam S DÍTĚTEM, půjdu tam, kde se "nechlastá" a nekouří. Třeba do McDonalda nebo do nekuřácké restaurace. Vy v Kalifornii máte nekuřácké všechny (moc dobře si pamatuju, jaký to byl opruz, prodírat se na každou cigaretu ven dveřma, v nichž stálo dalších x lidí), takže je výběr podstatně širší. Jde o to, že já jako dospělý BEZ DÍTĚTE mám podstatně větší možnost jít si sednout někam, kde dítě pravděpodobně NEBUDE, než rodič s dítětem. U nás v ulici jsou dvě hospody. Jedna má zahrádku s "dětským koutkem", jak jsem už psala, druhá je normální hospoda, žádný pajzl, ale ani luxuska - je tam sice nekuřácký salónek, ale taky hrací automaty, chlapi se tam chodí dívat na fotbal atd. Takže když si budu chtít jít s někým popovídat, půjdu tam, kde ty děti na 99,9% NEPOTKÁM, pokud mne přítomnost dětí ruší... a když budu někde, kde se děti obvykle vyskytují, musím prostě počítat s tím, že se děti chovají jako děti a ne jako roboti. :o)
sally
1.9.2004 1:42:13
Monty,
ujasněme si terminologii - my netaháme dítě "do hospody" - my s ním chodíme do restaurace - tj. do místa, kam se chodí lidi najíst, nikoliv ožrat. Možná si tam někdo ucucává jedno pívo nebo sklenku vína k večeři, ale to je tak všechno. Taky se u nás nekouří. Nikde.
Denisa
  • 
1.9.2004 1:30:52
Bože Hello, proč ta hysterie? Nesprchovali náhodou tebe, že máš pocit, že studená voda je týrání dětí? Víš kolik vynervovaných matek s nervama na pochodu je schopno své dítě fláknou kamkoli a jakkoli silně. A studená sprška je ve srovnání s tím týrání? To si snad myslíš, že jako postavila dítě pod ledovou sprchu a nechala ho tam hodinu? Dále tě můžu ujistit, že od malinka se šíleně rád koupe, z vany ho nemůže nikdo dostat a ve 4 letech perfekně plave (i ve studeném moři). Opravdu tato podle tebe tak drastická metoda na něm nezanechala stopy. A slyšela jsi něco o otužování? Ano studená voda je pro většinu lidí nepříjemná, pro to dítě byla taky určitě nepříjemná, proto byla použita jako výchovná metoda (doporučená odborníkem) na vzteky nezvladatelné dítě (asi ho měla dle tebe matka nechat řvát vztedy tak dlouho až by si udělal kýlu). Jestli mi napíšeš jak bys s dítětem vzteky bez sebe nakládala ty a to nějakou, pro něj navýše příjemnou metodou, tak dej vědět. Budu ráda.
Ivana
  • 
31.8.2004 23:58:16
Jitule,

moje maminka taky sprchovala studenou vodou mého ode 10 let mladšího bratra. Když se jako malé dítě (ještě nechodil, jenom lezl) rozvztekal, mlátil hlavou vzteky o zem (muselo ho to strašně bolet, nechápali jsme to), až z toho měl na čele věčně modrožlutou modřinu a všichni jsme měli strach, že si jednou něco udělá. Jediné, co v takových případech účinně zabíralo, byla studená sprcha.

Možná ti to přijde drastické, ale v někdy je studená sprcha prostě docela účinný (a možná jediný) prostředek. A z toho vzteklého mimina, mého brášuli, vyrostl úplně normální poměrně klidný dospělý člověk.

Takže z vlastní zkušenosti - studená sprcha na vzteklouny může v mnohých případech dobře pomoci.
Hella
  • 
31.8.2004 22:54:16
Deniso, myslim si, ze to sprchovani studenou vodou zavani tyranim. Co tak osprchovat tebe, jak by se ti to libilo? Ale prece pak budes velice hodna a bazliva.
Chudak dite :-(
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 131 [Dalších 101 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.