31.8.2004 19:54:53
No... v devět večer by asi děti do hospody chodit neměly... to už se tam obvykle docela dost chlastá... upřímně řečeno, mě je fuk, kdo a v kolik kam vodí děti, ale není mi jasný, proč by večer měly děti do hospody chodit (když to tedy není na dovolené ani během oslavy nebo rodinné "sešlosti" na zahradní restauraci), děti se v hospodě nudí a když se nenudí, tak zlobí. My máme hospodu v baráku, ale když k nám přijdou na návštěvu kamarádi a mají chuť na pivo, skočí si do džbánku a malýho do hospody FAKT netaháme... nicméně je to každýho věc. :o)
|
31.8.2004 19:53:57
Přečtěte si knihu od Doc. PhDr.Zdeňka Matějčka,CSc. " Po dobrém nebo po zlém".Zvlášť skvělá je pasáž, kde autor píše o trestu a odměnách nebo i o plesknutí na zadeček, protože jak správně píše, malé dítě má být vychováváno a ne vychovávat (strana 90).Milující rodič ví, jak velká intenzita toho plesknutí je přiměřená. Musím říct, že většinou se velmi těžko prokousávám takovou literaturou, ale vzhledem k tomu, že mám doma 2 1/2 letého syčáka, který mi dává opravdu zabrat a rozhodně mi není jedno , co z něho jednou vyroste za člověka, sáhla jsem na radu po této knize. Moc mi tu výchovu usnadňuje a je mi trochu lehčeji, když vím, že můj syn není ojedinělým případem, a že moje představa o výchově je správná.Ta kniha je vážně dobrá, doporučuji.P.
|
31.8.2004 19:51:14
MD,
to jsi mne špatně pochopila, mě děti v hospodě nevadí, nevšímám si jich. Psala jsem to pro lidi, který děti v hospodě vadí... aby chodili jinam, kde děti nejsou. :o) |
sally |
31.8.2004 18:35:18
Monty,
no to bychom se nedostali nikam - manžel chodí z práce kolem osmé hodiny, TOm chodíval spát v devět, teď si to tvrdě posunuje k desáté hodině. Když má kolem sebe taťku, je jak vyměněný - veselý, hodňoučký - a tak s ním i večer chodíme do restaurace. Tom sedí v židličce a chroustá si svojí večeři (a někdy i naší večeři, pokud máme něco, co mu můžeme dát).... nemyslím, že by někoho obtěžoval. Neleze kolem lidí, nebrečí (pokud ano, tak s ním jdeme ven), neruší... |
Marťa11 |
31.8.2004 16:25:17
Já nevím Monty, na jednu stranu ti vadí, že se někdo na Stáníka dívá divně, když mu jezdí autíčkem pod stolem a na druhou stranu ti cizí děti v hospodě vadí? Protože to je jen věc rodičů, kdy vezmou dítko do restaurace... pokud dítě chodí spát později, proč by nemohli sedět ještě v 8 v hospodě?
Měla by jsi mít stejný metr na všechny děti... Taky nevím, proč by měl kdo chodit jinam, než se chodí s dětma... protože většině lidí nevadí běžně se chovající děti, ale nevím, proč by se někdo cizí měl věnovat tvému klukovi... Pokud to prostě nezvládáde tak, aby ostatním nelezl pod stůl apod., tak s ním prostě nechoďte, ale když to ostatní zvládají, tak proč by nemohli zajít i s dítětem třeba v 9 večer? |
31.8.2004 16:15:43
Na dovolené je to něco jiného, mluvím o podnicích VE MĚSTĚ, dejme tomu v Praze, ne v hotelu... Prostě mi přijde logické, že když jdu večer třeba do rockového klubu, nebudou tam děti, stejně jako v klasické hospodě, v baru, na vesnické zábavě atd. atd. Nevím, co by tam dělaly. Když si budu chtít v klidu popovídat s kamarádkou nebo s manželem, nepůjdu prostě odpoledne do podniku, kde lze výskyt dětí předpokládat. Protože je řada míst, kde děti určitě NEBUDOU, nevím, proč si stěžovat, že se někdo kvůli zlobivým dětem nemůže vypovídat s partnerem. Je - alespoň pro mne - snazší jít někam, kde děti nejsou, než házet kyselé obličeje na rodiče, kteří s těmi dětmi prostě šli tam, kam se s dětmi obvykle chodí...
|
Marťa11 |
31.8.2004 16:01:15
No já myslím, že je dobré najít hranice z obou stran...
cizí dítko v restauraci mi rozhodně nevadí, za určitých okolností... pokud je třeba u stolu rodičů nebo si hraje třeba v koutku, ale když třeba Monty píše, že Stáník si jezdí autíčkem pod stolem jiných hostů, tak to by mi tedy vadilo dost... ne jen, že by mě to rušilo tak nějak osobně, ale člověk už třeba musí dávat pozor, jestli ho něčím nepoleje - horkým apod.... takže - buď se dítě chová tak nějak přiměřeně nebo ne... S našim klukem to teď nelze, protože nesedí a běhá po restauraci... tedy s ním teď nechodím a počkám až bude starší... kamarádky holčina vydrží sedět a malovat si a s tou klidně jdou... občas jít musíme, když jsme třeba někde mimo domov a to je fakt trest... většinou jeden jí a druží je s ním venku a obráceně... |
Nira |
• |
31.8.2004 15:16:44
To je fakt bezva nápad. Moc by mě zajímalo, jak toho chudáka večer myjí?
Osobně jsem svého syna asi ve dvou letech také strčila pod sprchu. Efekt byl vážně bezvadný. Zmodral vzteky ještě víc a nemohl popadnout dech. (Nikomu bych ten pohled nepřála.) Ječel pak ještě skoro hodinu a já se bála, že to bude mít dohru právě ve zmíněném strachu ze sprchy...Nic není universální. ( na mě sprcha fungovala ještě snad v 6 letech). Těm bezdětným i já přeji, aby si na své současné výlevy vzpomněli, až budou bezradně, vztekle nebo s pláčem řešit normální dětské projevy jako je křik, pláč, mlácení do všeho kolem nebo lítání po pokoji v paneláku... |
Milada. |
31.8.2004 15:10:08
Hm..no nevím. Nedovedu si představit, že bych dítě třeba na dovolené (to nevařím) brala od nedojeného talíře z restaurace protože právě odbilo 20 hodin :-) a protože ostatní hosté by z něho mohli mít problém.
Milada |
31.8.2004 14:58:39
Milado,
když jdu do restaurace v osm nebo v devět večer, předpokládám, že tam nebude žádné dítě předškolního věku. :o) Školou povinné dítě se už obvykle umí chovat. Jsem sice hodně liberální, ale myslím si, že večer nemá v restauraci malé dítě co pohledávat, kromě výjimek, kdy se třeba slaví nějaká rodinná oslava v zahradní restauraci. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.