| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Kde děti nevadí

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 131 [Dalších 81 >>]
Milada.
31.8.2004 14:40:45
Monty,

teď tomu nerozumím. Podle Tebe je nebo není v pořádku, že večer žádné malé děti nejsou? A MMCH: Jak staré je malé dítě? Nebo se to počítá na výšku dítě? :-)

Milada
Valkýra
31.8.2004 14:37:52
Monty,
vydrž ještě nějakou dobu a bude to lepší a lepší. Od tří let už je většina dětí v pohodě, poslechnou a baví je víc věcí. Do té doby jsem opravdu do restaurací a do společnosti s dcerou moc nechodila, jen na akce pro děti. Nešlo to jinak - nechtěla jsem nikoho obtěžovat ani na ni řvát nebo ji dokonce mlátit. Klidně se přiznám, že mi taky vadí maminky, které se v restauraci živě baví a počítají s tím, že jejich děti se zabaví s ostatními hosty. Leckdy se i těžko zjišťuje, ke komu to pobíhající dítě vlastně patří. Do restaurace se dostanu málokdy a chci to tam strávit v klidu.
Vždycky ale záleží na ostatních - jsou místa, kde děti nikomu nevadí. U nás je naštěstí poměrně blízko venkovní restaurace u které majitel vybudoval dětské hřiště, ale prostředí "pro nenáročné", na klidnou večeři by to nebylo. Pro společnost s dětmi, co jde jen tak na pivo ideální. Hluk a spousta pobíhajících dětí je tam odpoledne pořád, ale komu to vadí, jde jinam. Ovšem - pořád musíš děti hlídat a uniká ti nit hovoru, toho se nezbavíš. Jen mi vadí, že tam chodí čím dál víc lidí se psy a pouští je tam mezi děti bez košíku. Zákaz vstupu se psy tam není, tak je jim to jedno.
Prostě - sedět doma nemusíš, jen ještě po nějakou dobu musíš hodně vybírat, kam jít, než se někde stresovat, to už je lepší fakt sedět na zadku doma.
31.8.2004 14:20:19
Ještě tohle... když chci jít posedět někam, kde budu mít klid třeba na to, abych si s někým popovídala, jdu tam VEČER, protože večer žádné malé děti v restauraci nepotkávám. Sorry, ale jít si v létě odpoledne sednout na zahrádku, kde je mj. dětský koutek logicky znamená, že tam můžou být děti; když je nesnáším, nelezu tam. Už jsem to tu jednou psala v souvislosti s kouřením v hospodách - nechápu, proč si jedna skupina myslí, že musí mít nějaká privilegia. Umění je naučit se žít vedle sebe a navzájem se nedráždit, ne pořád ječet a pyskovat, co kdo dělá špatně. Nikdo není dokonalý a každý může někdy někomu vadit. Mě taky hrozně vadí lidi, co neuklízí hovna po svých psech... ale nezvedám je a nehážu je po nich. :o)
31.8.2004 14:03:59
Takže mi nezbývá nic jiného, než dřepět doma a nechodit mezi lidi, protože moje dítě je obtěžuje. Anebo ho mlátit do bezvědomí, aby pochopil, že si s ním všichni lidi na světě NECHTĚJÍ hrát. Naštěstí jsme ještě nepotkali nikoho, komu by to vadilo natolik, že by k tomu něco podotknul. Buďto byli tak slušní, že si to nechali pro sebe, anebo pochopili, že 19ti měsíční dítě se nedá zavřít na cvičák jako pes a naučit se neotravovat okolí očucháváním a očuráváním nohavic.
Vzít ho za ruku a říct NE je zhruba stejně platné jako neudělat nic. Nereaguje, ani když ho přes ručičku plácnu. Asi máme mimořádně tupé dítě.
Mimochodem, taky POŘÁD mluví nebo si zpívá. Což pravděpodobně TAKY obtěžuje. Možná bychom se měli odstěhovat někam na pustý ostrov... anebo ho zavřít do ústavu. Ne?
Lenka 34, Lucka 2
  • 
31.8.2004 13:58:34
Nase ted dvouleta Lucka je dost hodne dite, ale taky si s ni uzijeme - nekdy i sousedi v dome. Bohuzel jsme s ni museli od 8 mesicu cvicit Vojtovu metodu (to bylo tolik revu, ze se az divim,ze na nas nezavolali socialku. Kdo to nezazil, nepochopi.). Ted ma zase obdobi, kdy se proste zasekne, postavi si hlavu a kdyz neni po jejim, tak spusti. Priklad: prechazime pres silnici a ona nechce jit za ruku. Spor konci tim, ze ji vlecu rvouci, jecici a dupajici a usmivam se na kolemjdouci, kteri se po nas otaceji (radsi nechci vedet, co si mysli).Na tyto stavy (ktere predvadi zasadne venku) jsme zkouseli ruzne recepty, ale nejvic se osvedcilo nechat ji byt, ono to odezni.
Kristyna, syn 23 mesicu
  • 
31.8.2004 13:52:01
Ahoj,
to, ze Tramtarie ma noveho majitele jsem nevedela, takze diky za info :) Byla jsem tam minuly tyden a moc jsem se podivovala nad mirne zmenenou podobou. Zmizelo hrackarstvi, misto toho tam jsou jen asi tri nebo ctyri velka auta (masinky) po kterych se da lezt. Velky detsky kout s klouzackama, domeckama a mickama tam je stale, stejne jako i mlecny bar primo u nej. Nahore jsem nebyla - bohuzel uz bylo zavreno, takze netusim jestli divadelko, pizzerie a knihkupectvi funguji nadale - snad jo. Takze se tam toho zase az tak moc nezmenilo, z meho pohledu tam je ale jina atmosfera - uz ne tak prijemna :( Ale mozna, ze to byl pouze muj subjektivni pocit :)
Kristyna
Karolina
  • 
31.8.2004 13:51:17
Jak tak ctu o tvem synatorovi, tak jen doufam, ze se s Vami nikde nesetkam....nic proti detem, ale kdyz rodice nedokazou usmernit dite ani v elementarni forme, coz vy evidentne, at uz z jakehokoliv duvodu nedokazete, tak proste nemuzou chodit do restaurace, do kina, na koncerty...je to krute, ale je to tak...kazdy platici host ma pravo na to se v klidu najist, podivat na film, poslechnout si hudbu...svoboda tveho ditete konci tam kde zacina moje svoboda a za tim si stojim !!!
a co se tyka souziti v panelacich...moc se mi libi pristup pani, ktera psala o tom, ze si nechali odhlucnit byt...dat si na zem dlazbu bez podlozky ktera tlumi hluk by se melo trestat jako trestny cin, protoze hluk dela i obycejne chozeni...o detskem behani nemluve...jenze ono to holt neco stoji, takze na tom rada lidi setri....
Iva,3 děti (2 už dospělé)
  • 
31.8.2004 13:45:27
Ahoj Lucie, Monty a ostatní s živými dětmi.
Mám s tímhle typem dětí bohaté zkušensti. Starší syn byl jak velká voda,když se mnou přišel do práce, každý trpěl. Dneska je z něj hrozně klidný a citlivý kluk(vlastně mladý 20letý vysokoškolák). Nejmladší dítě bylo také takové, ale jen do doby, než objevilo kouzlo slova. Od prvních slůvek pusu nezavřel, dneska je mu 11, a přesně, jak píšeš ty, Lucie. Mluví a mluví od rána do večera,zpívá si,miluje Elvise, umí všechny jeho písničky v AJ, pořád zpívá rokenroly. Mnohokrát jsem už slyšela,že nemám trpělivost,když jsem z něj opravdu vyčerpaná,ale jakmile ho někdo hlídal (byť i jen jeden den), dodnes poslouchám historky, jak to bylo náročné, co vše provedl,řekl, apod.
Ale je pravda,že jsem se setkala i s pochopením, například, když jsem s ním (tehdy asi 3letým) šla po ulici a on mluvil a mluvil a mluvil. Asi jsem vypadala dost ztrhaně, protože mě najednou zastavila úplně cizí paní a řekla mi - vydržte to, ono se vám to v budoucnu vrátí v dobrém.A je pravda, že dnes už se to začíná ukazovat v jeho rozhledu, schopnosti komunikace, chce být novinářem,od 4 let píše a "vyrábí" časopisy (čte od 3 let)apod. Takže něco na tom je. Chce to jen vydržet a dětem dávat dostatek podnětů, protože tyhle aktivní děti jsou hrozně zvídavé a většinou i abnormálně chytré a prostě jen chtějí stihnout spoustu věcí a svět je pro ně tak zajímavý.
Marťa11
31.8.2004 13:21:34
Monty, u nás zabírají dlouhé procházky - spíše tedy výběhy, dlouhá jízda na odrážedle nebo celé dopoledne mezi dětma v různých centrech typu Človíčkov apod. nebo hřiště s balónem - zapojit do hry - basket, fotbal, hokej - první pokusy už zvládají... to vybije energii a pak si umí moc pěkně hrát... doma je jako tygr v kleci - nudí se a tím pádem vymýšlí kraviny...

já si taky myslím, že většina dětí jsou v tomto věku takový jako píšeš, každý se na to dívá prostě jinak, já myslím, že je to normální...

mě by ani nenapadlo zkoušet vzít ho teď do restaurace - nemyslitelné, horko těžko zvládáme rychlý nákup apod., čekat někde? nelze... ale to je ten věk, za rok to podle mě bude jiné... kočárek? max na rychlý přesun na hřiště... vyleze ať ho třeba přilepím...
31.8.2004 13:02:34
OK - takže nemůže dělat beztrestně cokoli. Podle Vašich předchozích příspěvků jsem nabyla dojmu, že prostě dítko pobíhá po restauraci, demoluje zařízení, leze po ostatních hostech, zatímco Vy sedíte a nevšímáte si ho. (Zažila jsem několikrát na vlastní kůži podobné "takymatky".) Tak, jak jste to popsala v další reakci, se ale nechováte. Rozhodně jsem Vás nenaváděla k bití nebo sprchování dítěte! Takové praktiky bych rozhodně nikomu nedoporučovala. Jenom jsem si dovolila nesouhlasit s tvrzením, že dítě může dělat beztrestně cokoli. Chápu, že 19 měs.dítě asi nebude přístupné logickým argumentům, ale i 19 měs.dítě pochopí, když ho máma chytne za ručičku a řekne NE. To jsem měla na mysli, nic víc.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 131 [Dalších 81 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.