Marketa |
• |
10.9.2004 8:29:33
Oprava - moje zprava je samozrejme pro Moni+2.....
|
Marketa |
• |
10.9.2004 8:28:01
Prispevek je samozrejme pro Moni+2.....
|
• |
9.9.2004 22:35:36
Dobry den,
neda mi to, abych vam nenapsala. Jsem kamaradka Evy, co bydli naproti vas. Kdyz jsem se s ni videla v cervnu, tak se zminila, ze je v Norsku novy prirustek s ceskymi koreny. Vami vybrane jmeno Severin se mi moc libi a zda se mi takove trefne, kdyz bydlite na severu :-) Preju, at vam dela chlapecek radost. |
Moni+2 |
7.9.2004 1:12:52
Diky za clanek a info. Je zajimave i mile se docist, ze jmeno meho syna bylo kdysi ve starem ceskem kalendari ve stejny den jako je v norskem.
|
Petr |
• |
6.9.2004 19:23:23
Mají je štvát průběžné změny, když některé jméno milí úředníci a jazykospytci z kalendáře vyřadí, nebo se v tom může udělat jedna KONEČNÁ změna - tedy dát každému jménu jeho den.
|
Petr |
• |
6.9.2004 19:19:03
Každé jméno by mělo mít své pevné místo v kalendáři (ať se člověk přestěhuje kamkoliv) ovšem na mezinárodní úrovni. Proč by se mělo kalendaři říkat český nebo německý, když jsou v něm cizojazyčná jména ?!? Pak je to kalendář mezinárodní.
|
Petr |
• |
6.9.2004 19:13:02
Jsem pro sesypání variant i ekvivalentů (na svete je tolik jmen, ze na kazdy den vystaci minimalne jedno i bez variaci).
Jinak Petr a Lucie jsou sice "zdomácnělá" jména, navíc s poměrně vysokým výskytem, ale to nemění nic na tom, že jsou původem cizí. Přestože je vyslovujeme v našem jazyce trochu jinak než je původní varianta, stále je považuji pouze za varianty = tedy to samé jméno a to by se melo slavit v den dany v obcanskem kalendari zeme, ve ktere vzniklo nebo lepe nejakeho celosvetoveho, ktery si myslim by takto postupne mohl vzniknout (pro zacatek bychom treba mohli udelat takovy "evropsky" :) . Jinak jsou kalendare zcela ZBYTECNE zahlceny prave JEN ruznymi variantami nekolika malo set jmen a na dalsi jmena se nedostava mista, coz je opet zbytecne reseno jejich vyrazovanim z kalendare a nahrazovanim jinymi. KAZDE JMENO BY MELO MIT SVE PEVNE MISTO V KALENDARI! |
Wet |
• |
6.9.2004 2:35:16
Hadimrštkovi rodiče (ve filmu) asi také nevěděli co to je popelec a protože to bylo v kalendáři, automaticky to považvali za jméno. Asi tak jako kdyby v době nedávné dal někdo svému dítěti jméno Generální stávka nebo Svátek práce.
|
2.9.2004 20:56:22
No moje babi byla BERTA,kamarád se jmenuje DALIMYL říká se mu Dalik a jedna spolupracovnice je ARNOŠTKA to je jmen:))
|
2.9.2004 14:22:41
Asi jsem se překlepla - babička byla Simeonka, ne Simenonka.
S. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.