| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kam s dítětem? Do vozíku!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 56 [Dalších 26 >>]
Hana+Štěpánek/10měs./
  • 
13.9.2004 22:26:23
Ahoj všichni, tak jsem si sem tam přečetla Vaše zprávičky a chci se také ozvat. Koupili jsme 23.6.vozík od Azubu na dobírku za 5550.- Jedná se o ocelový dětský vozík WAVE, nedá se jako vozíky od Fa 2+2 použít jako kočárek po odpojení, ani na lyže apod., je žluté barvy, je dobře viditelný až na ty černé mušky, které mu nedají pokoj...Vozíme v něm malého od 8.měsíců, ale nemůže v něm usnout.Moje kamarádka má vozík od 2+2 za 9990,-, její Lucinka si tam v pohodě spíše leží, ale náš Štěpán tam spíš sedí.U nás se zadní část nedá moc dobře uvolnit je to na suchý zip, ale když mu to povolím aby byl jakoby v pololehu zip už nedrží. Tím pádem je jako by stále v sedu. To je jediná nevýhoda, kterou zde vidím, jinak je to jedinečná věc, malý tam má spoustu hraček, taky jídlo, pití no a já mám na řidítkách zpětné zrcátko a sleduju co dělá, ale taky auta, která nás předjíždí, protože ne každý ví, že vezu dítě a tak nejezdí všichni vzorově....
Takže všechny zdravím a ahoj třeba někdy na kole.......
Monci
10.9.2004 23:51:24
Můžu porovnat jak jízdu s cyklosedačkou, tak i s vozíkem, přičemž z tohoto porovnání vychází vozík lépe - stabilita, pohodlí, bezpečnost. Koupili jsme dvoumístný croozer i s přídavným buggi kolečkem i s třetím kolem pro jízdu na kolečkových bruslích. Nejsem si jista, zda u vozíků od azubu je možnost přimontovat to třetí kolečko pro jízdu s vozíkem bez kola, kdy plní funkci kočárku.
9.9.2004 15:59:41
Hmmm .... ja tiez neviem, co na to povedat.
termin mam za 4 dni, brusko nie je moc male a jazdim denne (kratke vzdialenosti, horsky bicykel - ovela lepsia varianta by bol klasicky damsky bicykel). uz som asi predvcera mala tendenciu chodit radsej pesi, ale vydrzalo mi to az jeden den :-)

Vozim dieta v cyklovoziku do "skolky", chodime nakupovat, ... v meste sa pohybujeme takto rychlejsie ako elektricky. Cyklovozik pouzivame asi 2r, nikdy sa mi s nim nic nestalo .. teda raz, ale to som s prazdnym vozikom presla rychlo po krajnici a vzapati sa rychlo otocila (co by som nerobila s dietatom) a vozik sa prevratil, ja som bezpecne zoskocila z bicykla.

a z bicykla som spadala raz, co sa pamatam ... ked som isla velmi velkou rychlostou dolu kopcom s nalozenym nakladom na nosici na jednej cykloture ... to bolo ale velmi nebezpecne, navyse som sa pokusala dost riskantne predbiehat. to uz dnes nerobim :-)
Jana, dva kloucci 9m a 28m
  • 
8.9.2004 7:27:47
Zijeme v cizine, voziku je tu plno, helmicky jsou povinne. Pediatri zasadne doporucuji helmy pro deti az od 12 mesicu, kvuli krcni pateri. Takze deti do jednoho roku sice ve voziku jet mohou, ale jen kdyz je vozik s rukojeti ve forme kocarku. Jakmile date vozik za kolo, je helma nutna.
Ivana
  • 
7.9.2004 23:53:09
Ahoj Simčo, co jsi udělala s bříškem, když jsi se posadila na kolo?? :) Já se do něj od pátého měsíce kopala při jízdě na kole kolenama a později bych přes něj ani pořádně nedosáhla na řídítka :). Kolo jsem proto na čas vyměnila za pěší turistiku...

Ivana
6.9.2004 21:46:56
Vis, ja mam maleho dablika.
On nejen, ze v pul roce sedel. On stal! Normalne se nam postavil v postylce a hotovo, to bylo v cervenci. V srpnu uz chodil za obe ruce, v zari za jednu a rijnu sam. Tak nevim. Ale mam pocit, ze zatim je to spis zabiracka pro mne ;-). Jo a jen tak mimochodem - v lednu stal prvne na lyzich, jen stal! A ted uz jezdi sam na kole, ovsem slape jenom z kopce.
6.9.2004 12:39:35
U žádného dodavatele jsme nenašli pokyn k helmě a hledali jsme to velmi podrobně.Přeci jenom jsem vystudovaný zdravotnický záchrannář,takže otázka bezpečnosti je mi značně blízká.
jinak dnes existují už speciální sedačky na kojence,ale jsou z mého pohledu zatím drahé pro běžného cyklonadšence
6.9.2004 7:58:02
Vlastníme vozík od firmy AZUB.Jsme z Olomouce a koupili jsme ho v cyklo prodejně.Je to loňský model,takže i cena byla nižší.Myslím,že se modely od sebe nějak výrazně neliší.Jsme spokojeni.Jen k té autosedačce.Nám se do vozíku autosedačka nedala nijak připevnit.Helmičku máme,ale do vozíku nepoužíváme.Dcerka ve vozíku často usíná a s helmou na hlavě by se neopřela.
6.9.2004 7:43:49
I my můžeme vozík za kolo všem vřele doporučit.Máme vozík levnější varianty.Ale od zmíněného vozíku v článku se téměř neliší.Je lehký,skladný a pojme dvě děti.Naše dítko v něm vozíme už od 6.měsíce věku.Je to úžasná věc a my,během našich jízd,jsme se setkali s velkým zájmem a vozík mnohokrát doporučili.
Milada.
5.9.2004 21:15:25
Simonno,

jasně sichr je sichr :-), jenže si nějak nedovedu představit, že 6-nedělnímu dítěti (jako má Datlice) rvu na hlavu helmu :-), to je to, co mne zarazilo...

Milada
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 56 [Dalších 26 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.