| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Fakultní nemocnice - Motol

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 520 [Dalších 480 >>]
helena, syn rok a půl,těhotná
  • 
17.4.2009 23:28:43
rodila jsem zde v r.2007,registrovaná jsem byla v podolí,ale tam mě nevzali,měli plno. zde měli asi taky fofr,takže byli vyloženě neradi,že mě sem sanitka z podolí dovezla. na příjmu a na sále pak byla sestra, která byla ironická a dost nepříjemná,dokonce jsem požádala,aby tato ke mně už nechodila a bylo mi vyhověno.vybavení v boxu bylo velmi nepohodlné.neustále mi ujížděly nohy, které jsem měla opřené o nějakou matraci nebo polštář,ten ovšem stále padal na zem(druhý den mě bolelo celé tělo z toho,jak jsem se namohla při držení nohou ve správné pozici, výhoda byla,že jsem tolik nevnímala bolesti způsobené skutečně porodem) překvapilo mě i to, že ve chvíli,kdy mi řekl doktor,at už začnu tlačit, tak všichni odešli a já zůstala na boxu několik kontrakcí sama.jako prvorodička jsem měla celkem obavy. naštěstí mám i lepší vzpomínky. bylo mi vyhověno,když jsem požádala o epidural a to velmi rychle, bezbolestně a bez následků.a na šestinedělí byla výborná strava i komfort. šestinedělí mi pokazila jen sestra,které jsem si postěžovala,že mi neteče mlíko a ona na chodbě chtěla vidět má prsa,překvapilo mě to ,ale vyhověla jsem.ovšem to jsem nečekala,že mi bez upozornění prs zmáčkne a mlíko mi vystříkne dva metry daleko...velmi nepříjemné, kór když tam nejste samy.
28.3.2009 16:45:15
Rodila jsem nyní v březnu v Motole a můžu opravdu doporučit.První dítě jsem rodila U Apolináře a nebyla jsem moc spokojená,v Motole mě až překvapil opravdu vynikající přístup.Přijeli jsme do porodnice ve čtyři ráno a všichni se od první chvíle chovali opravdu profesionálně.Jelikož se mi ráno úplně ztratili kontrakce,ale na monitoru se ukázalo že miminku není moc dobře,musel být porod vyvolván.Bylo to nepříjemné,kontrakce byly hodně bolestivé,ale bylo to nutné.Dcerka měla pupečník kolem krčku.Lékař i asistentka byli moc příjemní a trpěliví,o všem co mělo následovat mě informovali a na všechny moje dotazy jsem dostala srozumitelnou odpověď.Bohužel jsem se kvůli špatnému stavu miminka nemohla pohybovat a využít úlevových pomůcek.
Na oddělení šestinedělí jsem byla také moc spokojená,sestřičky byli skoro všechny moc příjemné a ochotné.Na pokoji jsem byla s paní která rodila poprvé a měla problém s kojením,sestřičky jí pomáhaly a věnovaly se jí.
Moje zkušenosti jsou jen pozitivní,děkuji celému personálu a vřele doporučuji.~;)
helko
20.3.2009 12:04:37
I já bych se s Vámi ráda podělila o své zkušenosti s porodnicí v Motole. Oba moji synové (2007 a 2009) se zde narodili, první císařským řezem pro polohu koncem pánevním, druhý spontánně. Ze všeho nejvíc jsem vždy ocenila profesionalitu spojenou s vlídností a trpělivostí, a to u všech lékařů i naprosté většiny sester.

U prvního, který se ve 30tt otočil „zadečkem“ a nechtěl se otočit zpět jsem velmi stála o možnost spontánního porodu. Pan doktor mi vysvětlil všechny „bezpečné“ možnosti: miminko se mohlo obrátit samo, bylo možné zkusit lékařem vedený obrat zevními hmaty a kdyby se to nepovedlo, za určitých podmínek (zdraví dítěte a matky a váhový limit pro miminko) bylo možné rodit koncem pánevním i jako prorodička. Vyzkoušeli jsme všechno a velmi jsem ocenila trpělivost, se kterou mi pan doktor vždy znovu vysvětlil moji „aktuální situaci“ a vždy znovu mě povzbudil. Miminko se ale samo neobrátilo, obrat zevními hmaty se nepovedl (má asi 50% úspěšnost) a den po termínu mělo miminko váhový odhad těsně nad limitem... Za jiných okolností by mě porod císařským řezem asi mrzel. Ale takto jsem měla pocit, že „jsme opravdu udělali co se dalo“ a že to tak tedy asi má být. A zdůrazňuji ten plurál „udělali“ – protože při každém kroku se mě pan doktor ptal na má přání a bral je v úvahu.

Po dvou letech jsem rodila „normálně“. Co se týče péče, zážitek byl stejný – pozornost a trpělivost i v noci nebo přes víkend. Jen Vám nedokážu popsat tu euforii, že se to tentokrát povedlo!

Nedá mi to a musím taky reagovat na občasné stížnosti na oddělení šestinedělí na tomto serveru: tady Váš dojem záleží hlavně na sestrách a to ženských i dětských. Já jsem se setkala s ochotou u většiny z nich. Při prvním dítěti jsem potřebovala opakovaně pomáhat s kojením, které po císařském řezu začne trochu později. Když jsem si o to řekla, ochotně mi pomohly jak dětské tak ženské sestry. Je pravda, že Vám někdo může být více a někdo méně sympatický, ale tak to přece chodí všude... Jediná věc, která by podle mne opravdu potřebovala zásadní změnu je jídelníček, který má nemocniční cateringová firma zřejmě stejný pro všechny pacienty celé nemocnice a tudíž nebyl zrovna vhodný pro kojící matky: jídla často obsahovala nadýmavé nebo alergizující potraviny (salát z čerstvých rajčat s cibulí, pomeranče, česneková polévka, čerstvý chléb...) Bylo třeba se sama rozhodnout, co jíst budete a co ne...

Celkový dojem z motolské porodnice byl ale skvělý, a to tak skvělý, že (zástupným) předmětem mých šestinedělních plačtivých nálad byla (poprvé i podruhé) skutečnost, že doma už tu nepřetržitou ochotnou péči nemám... Můj zvláštní dik patří MUDr. Vlkovi a MUDr. Fišárkové.
Speedy
  • 
18.1.2009 11:23:07
Maminky, opravdu se musíte ozvat, když se vám něco nelíbí. Když jsem potřebovala po noci převléct umazanou postel, jednoduše jsem si o to řekla uklízečce, která na pokoji/v koupelně byla každou chvíli. Ani nemrkla, odložila mop a vyměnila ložní prádlo. A to je jen příklad. Sester je málo, maminek hodně. Bohužel nemocnice není hotel a přestože jsme z novopečeného mateřství rozněžnělé, musíme být trochu asertivní.
22.12.2008 12:43:43
Souhlasím ve všech bodech - i já to tak měla :))
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
22.12.2008 7:09:09
Tak to mi nedá a musím trochu oponovat. V Motole jsem rodila dvakrát (rok 2/2004 a 10/2007) a moje zkušenost s úklidem je zcela opačná. Každý den se vytíralo, utíral prach a uklízelo se sociální zařízení. Někdy mi to připadalo až obtěžující, jak se tam dveře netrhnou, ale říkala jsem si - nemocnice, musí dbát na čistotu. Nevím, zda by se tak najednou stav zhoršil... Jinak jsem v obou případech byla maximálně spokojená. Je fakt, že na šestinedělí občas "přepracovaná" sestra, ale v prvním případě s prvním dítkem jsem se bála pusu otevřít, ale děti nás naučí a když jsem tam byla podruhé, tak už jsem si dokázala trochu dupnout a nebo se připomenout, když jsem něco potřebovala a nejspíš na mě zapomněly. Ale to je o přístupu obou stran. Podruhé se mnou ležela na pokoji prvorodička a nešlo jí přikládat, zkoušela to a bála se jít za sestrama, tak jsem je šla zalarmovat já a šlo to... Takže z toho vyplývá, maminky, nebojte se zeptat se (i víckrát), nebo se jít připomenout. Žádný učený z nebe nespadl a na co se nezeptám, to se nedozvím...
Přeji všem jen pozitivní zkušenosti a krásný nový rok.
18.12.2008 13:06:18
Já mohu Motol jen doporučit. Rodila jsem tam před rokem, dne 17.12.2007 se mi v Motole narodila zdravá a krásná holčička Nikolka. Přijeli jsme tam v sedm ráno, na běžnou kontrolu na monitor, jelikož jsme měla stahy po 6 minutách, tak si mě tam už nechali, dali mě na čekatelský pokoj, kam mě chodili pravidelně kontrolovat, pak mi doktorka řekla, že jsem otevřená jen na tři cm, ve dvanáct přijel manžel, byli jsme v přípravně, kde jsem s jeho pomocí snažila nevnímat stahy. Pak přišel na řadu klystýr, sprcha no a ve tři hodiny mi doktorka propíchla plodovku a pak se stahy zesilovaly, od té doby jsem již ležela na porodním sále, byla jsem tam jediná rodička, poád mě chodili kontrolovat, pak jsem pro veliké bolesti poprosila o epidurál. Ihned přijela anestezioložka, vysvětlila vše potřebné, píchla mi epidurál a najendou jako když utne, bolest přešla. Dokonce jsem i usnula. No a v 19h a 20 minut se zachtěla Nikolce ven. Porod jako takový byl hrozně rychlý, nejhorší byli ty dlouhé hodiny v bolestích předtím, ale epidurál mi opravdu pomohl a hlavně manžel, že tam byl se mnou.¨Po celou dobu tam byla také se mnou jedna mladá medička, která tam byla na praxi, velice ochotná a milá.
Na šestinedělí bylo také vše v pořádku, samozřejmě někdy byly sestřičky nepříjemné, ale to se dalo přehlídnout. Moc děkuji sestřičce Marii, která už dělá v Motole řadu let, vše mi vysvětlila o kojení a pomohla mi. Příště bych rodila zase tam,.
Jana J., tříměsíční syn
  • 
14.12.2008 12:14:38
Dobrý den,

rodila jsem v Motole letos v srpnu. Porod se mi zkomplikoval, ale personál byl naprosto úžasný. Musím říct, že dokud mě neodvezli na oddělení šestinedělí byla jsem maximálně spokojená. Pak to ale byla už hrůza. První co mě dost naštvalo byl přístup sester pečující o Vaše novorozeně. Je příšerný. Na to, že by Vám někdo pomohl s kojením můžete rovnou zapomenout. Maximálně Vám vyndají, že Vám to nejde a odejdou. Všude jim tam sice visí propagační plakáty, ale tím to končí. Druhá věc proč bych se do Motola už nikdy nevrátila je čistota. Mají tam prostě špínu a prach. Ložní prádlo v posteli Vám nevymění. Měla jsem deku od krve a přesto se mi podařilo získat nové povlečení až čtvrtý den a to ještě za veliké neochoty. Na poličkách leží prach a celý úklid spočívá v tom, že dopoledne přijde paní uklízečka a ledabyle setře podlahu (spíš jen přemístí ten prach na jiná místa). Sociální vybavení to stejné. Nemám zkušenosti jinde, ale když byly mému synovi dva měsíce, museli nás hospitalizovat v nemocnici Ke Karlovu - to bylo jak nebe a dudy. Uklizeno, ochotný personál, prostě pohádka.
Plně doporučuji Motol pokud máte nějaké komplikace. Tým odborníků je skvělý. Ale upřímně - ta poporodní péče byla strašná a kvůli ní bych už do Motola prostě rodit nešla.
17.10.2008 20:53:47
Rodila jsem v Motole své první dítě(zima 07), ze všeho maximálně vyjukaná a nevědíc co mě čeká. Co se týče porodu, tak naprostá profesionalita ze strany doktorů a tudíž z mé strany naprostá spokojenost. Pokoje na šestinedělí jsou vyřešené co se týče sociálního zařízená také dobře. Jediné co bych asi této porodnici vytkla je přístup sester na šestinedělí, byl někdy i dost příšerný, sestry neochotné a nervózní.Co se týče kojení,které je po porodu to nejdůležitější, tak tam se moc neřeší, neochota strávit trochu více času s touto problematikou a v případě potřeby se opravdu mamince věnovat byl problém, po pár neochotných odpovědí se raději po sestrách toho moc nechtělo. Já to nějak neřešila, byla jsem s miminkem spokojená a náladu mi nic nedokázalo zkazit. Snažila jsem se sestry chápat, že mají nejspíš hodně práce, ale úsměv na tváři a milé jednání ještě nikoho o čas neokradli. Ještě bych ale ráda dodala, že doktoři v Motole byli naprosto báječní a že všude je něco a všude se najde někdo, kdo nemá úplně super náladu.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 520 [Dalších 480 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.