| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Fakultní nemocnice - Motol

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 520 [Dalších 470 >>]
21.5.2008 16:42:59
Prvního děťátka Vám být líto nemusí, je to zdravý kluk, možná druhého, který, ač zdůrazňuji v nemocnici pro něho udělali maximum, zemřel, a věřte, že vzhledem k jeho zdravotnímu stavu to bylo to nejlepší, co se mohlo stát. Třetí bude určitě zdravý kluk, tomu věřím a nebude to mou zásluhou, ale zásluhou lidí, kteří pracují v Motolské nemocnici a občas mám dojem, že by tam mohli mít i trvalé bydliště, ale hlavně, že by si zasloužili víc úcty, které se jim na těchto stránkách příliš nedostává.

A mám dojem, že litovat bychom měli spíš ty děti, které zůstávají na schodech panelových domů a nebo v popelnicích a na nádražích v kufrech a ne dětí, které někdo miluje a udělá pro ně maximum.
14.5.2008 15:29:46
Ahojky Klárko,

je mi prvního děťátka líto a budu doufat a věřit , že chlapeček bude v pořádku. Držíme palečky
14.5.2008 15:03:47
Motolská porodnice je jako každá jiná. Když narazíte hned u dveří na někoho, kdo Vám je nesympatický, tak se Vám znelíbí hned u vchodu.

Já mám dvě zkušenosti s Touto porodnicí. U prvního (mého druhého v pořadí) porodu, který proběhl v této porodnici mě dokonce lékař, který se mi předtím i představil, držel za ruku, porod proběhl v 30 tt a za
nepříliš dobrých okolností. Miminko se narodilo s rozsáhlým krvácením a po 4 měsících marného úsilý skvělých lékařů motolské neonatologie bohužel zemřelo, ale i po roce jsem měla mnoho důvodů jet právě tam.

Porod byl ještě horší. Jednalo se o překotný porod ve 27 tt s probíhající embolií. Začal už na cestě a většina porodu probíhala v autě, ve výtahu a končila na porodním sále, kde se mě ujala porodní asistentka sestřička Slámová, která mi pomohla do konce. Nikdo se nezabíval tím, že rodím v civilu, nebo nemám doklady. Zajímali se jen o to, abychom já i dítě přežili, což mi po předchozí zkušenosti připadá nejdůležitější.

Na šestinedělí jsem dostala tu nejlepší péči a pokud jsem se nebála zeptat, nebo něco říci, bylo vše v pořádku. Musím jen chválit.

Ještě dnes mám chlapečka na neonatologii a bude tam ještě dlouho a i když první zkušenost skončila špatně vím, že pro mého syna udělají maximum, aby byl v nejlepším pořádku. To je pro mě mnohem důležitější než řešit, jestli sestra, která se zrovna špatně vyspala byla nepříjemná.

Klára
Diva.Bara
31.3.2008 2:09:07
Já jsem v Motole rodila své 1.dítě v 10/05 - byla jsem naprosto spokojená, porod bezva, i personál, doktoři moc milí. na šestinedělí sem tam nepříjemná sestra, ale to se dalo přežít. vloni v říjnu jsem tu měla měla rodit dvojčata (i když jsme z Kladna, moje dr trvala na Motole kvůli možné potřebě JIPových lůžek pro mimča). od 31.týdne jsem sem docházela do poradny a v 33+5 mě hospitalizovali pro hrozící porod. ještě ten večer mě ale sanitou (jen s řidičem bez zdravotníka) "lifrovali" do Mladé Boleslavy pro nedostatek inkubátorů - prý v celé Pze nebyl volný jediný inkubátor, my potřebovali 2 a dr si byla jista že do 2dnů nejpo porodím. cesta do MB hrozná, řidič spěchal, takže jsem v sanitě nadskakovala ... no a MB když mě viděli tak se divili co tam dělám, že to na porod ještě rozhodně není a taky jsem tam týden ležela - rodila jsem v 34+5. jsem nakonec ráda, že jsem rodila v MB, byla jsem nadmíru spokojená (jenom ta dálka) a do Motola bych asi už nešla - připadala jsem si jako že se mě chtěli zbavit. Motolu po lék. stránce věřím, ale lidsky je to dost mizivé.
18.3.2008 14:30:56
Já v Motole moc spokojená nebyla, některé porodní asistentky nepříjemné,žádný individuální přístup.I když máte bolesti musíte si nosit svoji tašku sami,nikdo vám nepomůže. Manžel se mnou nemohl prvních 14hodin být,až když jsem šla na přípravnu.Nakonec mě nechali asi 3hodiny tlačit,což mi nepřijde normální,pak jim teprve došlo,že to prostě takto nepůjde a malého mi pomohli přes břicho vytlačit...Po porodu mi ho nedali hned na břicho,jak bývá již většinou zvykem,ale hned odnesli. No ještě že tam alespoň ty poslední 4hod byl se mnou manžel,to se pak chovali hned lépe. Oddělení šestinedělí je ovšem perfetkní,sestřičky,která práce baví,pořád chodí pomáhat s kojením atd.. Příště ale asi půjdu raději jinam...
5.3.2008 14:27:13
Jsem z F-M,to,že bych měla rodit v Motole jsem se dozvěděla ve 20.týdnu těh.,kdy zjistili,že mé mimčo má vrozenou srdeční vadu (nepřekřížene hlavní cévy).Hrozil mi předčasný porod,tak mě převezli z Ostravy do Prahy vrtulníkem.Zde jsem ležela týden na oddělení rizikového těhotenství,kde se o nás sestřičky výborně starali.Porod se rozběhl v 19hod a ve 22hod byl malý na světě.Malý se narodil koncem pánevním přirozenou cestou.Tímto chci poděkovat porodníkovi,že mě přemluvil,ať to zkusíme přirozeně,že malý není tak velký (vážil 2700g).bohužel mi Adámka hned ani neukázali,protože byl hned přeložen na kardio, kde se o něj taktéž výborně starali a o všem mě informovali.dokonce ještě před operací mi ho nechali nakojit a proto neměl po operaci asi velký problém s přiložením (kojit jsem začala až 4.den po porodu).Týden po operaci jsme jeli domu a Adámek pěkně prospívá. Moc děkuji všem lékařům v Motole. Bez nich bychom Adámka neměli. Jana
9.2.2008 19:20:22
Dobrý den, jsem studentka VŠ zdravotnické obor porodní asistentka. Jsem ve třetím ročníku a píši bakalářskou práci na téma postoje žen k porodu v domácnosti. Chtěla bych Vás ( maminky )požádat, jestli byste byly ochotné vyplnit mi dotazník ( anonymní ). Pokud chcete, tak mi prosím napište na mailovou adresu stichovaJitka@seznam.cz a já Vám dotazník pošlu. Předem děkuji. Jitka
Markétka a Terka
7.2.2008 16:00:18
Rodila jsem v motole před dvěmi měsíci a zážitky jsou nádherné.Přijela jsem do porodnice v 8 ráno, proběhla prohlídka, monitor a pak epidurál. Všichni byli moc milí, a o všem co dělají mě vždy informovali. Paní doktorka která mi zavedla epidurál detailně popisovala co bude dělat a po pravdě ani jsem to necítila. Porodní asistentky byli také super, usměvavé a stále se ptali jak mi je a hlídali mne.Malá si dala na čas neboť jsem rodila až ve 3 hodiny odpoledne. Přítel byl celou dobu u mne a s doktorem který mne rodil jsme si mezi kontrakcemi povídali o běžném životě (což nádherně odvádělo pozornost od kontrakcí).Terezka byla na světě asi po 6 stazích a mne nezbývá všem kteří se na porodu Terezky podíleli poděkovat. Co se týče sálu připadá mi moderní a hezký,měla jsem čas si ho prohlédnout.I na šestinedělí bylo vše hezké a až na občasnou špatnou náladu jedné ze sester to proběhlo dobře a já odešla z porodnice vybavená opravdu všemi informacemi které jsou mi dnes velmi užitečné.
Proto - mohu Motolskou porodnici všem moc doporučit.MarkétaR^
5.2.2008 14:39:29
Dne 24.1. 2008 se mi v Motole narodila holcicka Zuanka. Chtela bych touto cestou podekovat personalu, vsem lekarum i sestram a vubec vsem lidem, kteri se o rodicky jakkoli staraji. Motol je lidska nemocnice, kde k cloveku pristupuji, jako k mamince a ne jako k housce na krame. Jak porod, tak sestinedeli bylo uplne super a bez jakychkoli problemu. Rodicek je strasne moc a obdivuju vsechny, ze se stal dokazi usmivat a jeste v pohode odpovidat na dotazy nezkusenych maminek. Rodila jsem po druhe a na Motol nedam dopustit. Narodily se mi zde obe dcerky a byla jsem zde naprosto spokojena... Diky vsem!
PS: Nova luzka na porodnim sale jsou skvela, poloha temer vsede mi pomerne dost vyhovovala...
Tereza Ruzickova
Adéla, dcera Elena 6m
  • 
11.12.2007 18:43:50
V Motole jsem rodila své první dítě a musím říci, že mám jen samé kladné zážitky. Všichni, jak doktoři, tak sestřičky byli moc milí a ochotní. Jak na porodním sále, tak na šestinedělí. Dětské sestřičky mě naučily jak pečovat o malou a kdykoliv jsem měla problém tak mi poradily. Ale musíte si, když máte problém za nimi prijít, někdy měly práce až nad hlavu a chápu, že si nemohou pamatovat, kdy, kdo kojí a kdo má problém. Možná jsem měla štěstí, protože když jsem rodila, tak na sále jsme byly jen dvě rodičky a na rooming jsem se dostala hned druhý den po porodu. Asi jsou dny, kdy je to mnohem horší, to prý rodí třeba 10 maminek a na rooming se vůbec nedostanete,ale za to sestřičky, ani doktoři nenohou, ale jak jsem psala na začátku já byla v Motole moc spokojená a své druhé dítě půjdu určitě rodit také tam.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 520 [Dalších 470 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.