Andrea |
• |
27.9.2004 16:29:22
ahoj, s jménama je vždyky potíž. já mám holčičku, strašně jsem toužila jí dát neobvyklé jméno - nakonec jsme se s manželem zamilovali do jména Karolína a máme Káju. Nymí uvažuji o dalším miminku, chtěla bych Tobiáše, pokud to bude kluk. Na rozdíl od Tebe žádného neznám - u nás jsou zase pískoviště plná Tomášů,Martinů, Ondrů a Marečků. Jsem z Prahy.
|
Šárka |
• |
25.9.2004 20:10:15
Náš syn přišel ke jménu ještě v době, kdy jsme nevěděli jestli bude synem nebo dcerou. Prostě jsme mu říkali "mamášek". Jasně mám Toma.
|
marcela |
• |
24.9.2004 14:48:09
můj kamarád má tetičku Evu narozenou 24. prosince :-)
|
Martina |
• |
21.9.2004 13:47:07
Já si už od puberty hýčkám dvě klučičí jména, která bych jednou chtěla dát svým synům (kdyby se náhodou povedlo :-), Max a Alex. Je mi jedno, jestli by se synové museli jmenovat Maxim, Maxmilian nebo Alexej či Alexander, aby to bylo u nás povolené, ale na reakci Alexandr=Saša jsem alergická.
No, nicméně pokud budu mít děti se současným přítelem, mám po oblíbených jménech, protože Max Hlávka a Alex Hlávka jsou dost zaušitahající jména :-( |
Máťa |
• |
21.9.2004 13:06:40
Můj přítel se jmenuje Dan. Ne Daniel, ale jen Dan. Ve slovenském kalendáři slaví svátek 21. 7. Ale kromě rodiny mu všichni posílají SMSky před Vánoci. Už se s tím smířil a tvrdí, že si pořídí syna Daniela :-)
|
Hankie+3 |
20.9.2004 10:51:17
... Žibřídek je opravdu roztomilé, vážně by si člověk zvyknul! Od rána ten den stojí za houby, ale tohle mi spravilo náladu, asi se budu usmívat až do večera!
... ještě jsem si teď při opětovném pročítání uvědomila jednu podobu dcerčina jména - říkáme jí Bedličko. Vzniklo to postupně z onoho Elda: Elda, Eldinka, Elda - Belda, Bedla a odtud už je krůček k Bedlince, nebo Bedličce. Když se na to naše sluníčko podívám, jak si vykračuje v kloboučku, vážně mi ten hříbek připomíná. |
• |
18.9.2004 22:29:15
Myslím, že i na neobvyklé jméno se dá zvyknout, ale taky by mělo jméno a příjmění "ladit". Znám jednu paní a ta má holčinku Jennifer Vráblíkovou. Zlobte se na mě nebo ne, ale příjde mi to dost komické. Dívka může později doufat, že vyvdá vhodnější příjmění. Horší by bylo, kdyby se zakoukala třeba do Vomáčky.
Jedni dali zase jméno Rita (mě se docela líbí), ale všichni miminku říkali "Ritko, Riťulko", tak ji nechali přejmenovat na Ditu. My jsme měli docela těžké rozhodování. Mažel chtěl Rudolfa, Reného (jako v té písničce), já zase Olivera. Máme německé příjmení - Hüttl -, tak by to pěkně pasovalo.Nakonec je to Marek. A říkáme mu "Hutlánek". Holčinku jsme chtěli Anetku, spíš teda manžel, ale když se jich tu teď tolik urodilo, tak mu to budu muset rozmluvit. Já bych byla pro Grétu. Ale kdo ví co bude za pár let, než najedeme na výrobu dalších potomků ... |
Gábina |
• |
17.9.2004 20:20:14
Mě u nás v práci často říkají Sabatini :o)
|
Gábina |
• |
17.9.2004 19:59:24
Ja mám syna Daniela.Říkáme také Dane,Danečku atd.Naši sousedi si pořídili siamského kocoura a říkají mu Daneček.
|
• |
15.9.2004 10:22:50
My sme si v porodnici od "velice milých"sester vyslechli taky krom jiného:
"Albert jo...? To jako podle toho krámu?" Na to jsem ani neodpověděla. Pak už byl pokoj protože nikdo z mých známých nebyl tak "taktní" i když je to samozřejmě napadlo. Lidi by si u nás už mohli zvyknout že se všichni nejmenujou Jana a Petr. Nic proti nim, ale pamatuju si ze školy když při vyvolání vstaly tři Markéty. Myslim si že jim to nebylo moc příjemný. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.