7.10.2004 13:37:52
U Apolináře dávají také na výběr. Při příjmu se ptají, zda chceš vege či jinou dietu...
|
Jana, 19 m |
• |
22.9.2004 22:25:10
Z osobní zkušenosti mohu potvrdit většinu popisovaných záležitostí, přístupů a dojmů. Na Bulovce jsme rodili před 19 m, původní plán porodu v CAPu ztroskotal na nedostatku personálu - na celý sál byly pouze 2 asistentky a vzhledem k tomu, že matky čekatelky byly snad 3, nebylo možné vyčlenit jednu na CAPový pokoj. To bylo dosti zdrcující vzhledem k tomu, jak se člověk na celý porod vedený vlastním tělem psychicky připravuje a nakonec během sekundy ví, že musí tak jak tak rodit "normálně" - v klasické poloze na zádech. Při tom však je nutné ocenit přístup porodních asistentek, které opravdu nic nevnucují a čekají, jak se pacientka rozhodne. Jejich chování tedy velmi dobré.
Vyšel na nás také nadstandardní pokoj - jednolůžkový, což jsme celá rodina uvítali. Snad jen by bylo příjemné, kdyby bylo možné zůstat s partnerem v pokoji i přes noc, resp. kdyby zde byla k dispozici ještě nějaká postel. Nikdo však nedělal problémy s pozdějším odchodem a nedodržováním daných návštěvních hodin. Jídlo nám přinesli vždy na pokoj a po určité době opět přišli pro nádobí. Také jsem se setkala s onou komisní paní - kvůli vizitě všechno ze stolku pryč. Když se člověk nad ní povznese, vlastně o nic nejde. V případě jakéhokoliv dotazu jsem vždy dostala radu, příp. i pomoc (např. s problémem při kojení apod.). Hodnotím Bulovku vcelku kladně a vzhledem k tomu, že si nejsem jista, jak by mohl probíhat porod jinde, pravděpodobně se příště opět pokusíme o porod v CAPu. |
Jana |
• |
22.9.2004 22:09:34
Ještě dodávám jeden rozdíl k porodům v jednotlivých zařízeních (alespoň dle informací před rokem a půl):
CAP - podporuje aktivní způsob porodu - výběr alternativní polohy při porodu, zpravidla bez medikamentů, prostě přirozená cesta. Za využití těchto prostor se hradilo cca 2-3 tis. Kč. Vzhledem ke kapacitě (pouze pro 1 rodičku)prostor i personálu (u nás nebyla k dispozici porodní asistentka, kterou by bylo možno na CAPový pokoj vyčlenit pouze pro naše potřeby), není zaručeno, že rodička, která podstoupila veškerá vyšetření a splňuje nároky na přijetí do CAPu, se CAPu opravdu dočká. MEDA - soukromá gynekologická ordinace sídlící v těsné blízkosti porodnice na Bulovce, zaměstnává cca 5 lékařů, kteří mají vlastní stálou klientelu. Kromě pojišťovny se za výkony připlácí. Lze si rovněž objednat i porod s "vlastním" gynekologem za cca 16 tis. Kč (vč. následných služeb). Následující služby a využití prostor je spojeno s klasickou porodnicí. V rámci platby za jejich porod je i garantovaný nadstandardní pokoj a výběr z jídel. Navíc snad chodí navštěvovat pacientku na pokoj sestřičky z MEDy. |
Jitka |
• |
18.9.2004 22:13:36
Jinak o lěkařích na Bulovce vím že si ještě nedávno (možná stále)vybírali z lékárny na recepty z nemocnice jiné zboží pro sebe , např. kosmetiku.
-informace je od studentů farmacie, kteří byli v oné lékárně postupně na praxi. |
j.z. |
• |
16.9.2004 9:09:22
Dobry den,
Vasa posledna odpoved je naozaj k veci a potesila ma. K problematike poriadku na nocnych stolikoch som priamo pisal pani Mirke mailom. Nechcel som to tu rozvadzat a ani reagovat na jej velmi mily prispevok. Od pani Mirky i z toho dalsieho prispevku som sa poprvy krat dozvedel, ze nasa sanitarka sa nechova k pacientkam uplne idealne. Na oddeleni mame knihu priani a staznosti, mame i anonymnu schranku kam mozu klientky pisat svoje navrhy. Najcastejsie sa klientky stazuju na kvalitu a mnozstvo jedla, zial sme proti tomu bezmocni, vedieme vsak rokovania s firmou, aby si mohli klientky priplacat i ine kvalitnejsie jedlo. Na sposob stravovania a chovanie pomocneho personalu na oddeleni sestonedelia sa zatial nestazoval nikto. Povazujeme rodicky a mamicky na nasom oddeleni za nasich hosti a tak sa k nim aj spravame. Zda sa mi uplne prirodzene, ze aj host zachova urcitu uctu k nam a hlavne k ostatnym hostom a bude dodrziavat iste zasady poriadku. Myslim si, ze to nikomu nevadi, skor prekaza sposob, akym to pani sanitarka vyzaduje. Prispevok od pani Mirky som sanitarke dal precitat a myslim si, ze sa to zlepsi. Spomente si prosim na film o Basnikoch, kedy pani upratovacka bola najobletovanejsou osobou. Za ten plat zial nezozenieme nikoho lepsieho a sme radi, ze si vzorne plni svoje pracovne povinnosti. Milo sa ku klientkam chovame my doktori a sestricky, pretoze za to berieme take obrovske peniaze. Navrh, ze ak ju to nebavi, tak nech ide robit nieco sice uz niekolko krat napadol i mna samotneho, ale potom by som musel vydavat obedy a umyvat stolky ja sam. Este jedna veta na zaver, prispevok pani Mirky mi pripada skor pochvalny a dufam, ze sa nemylim. Veci okolo vydaja jedla a umyvania stolikov povazuje za chybu krasy a je rozhodnuta prist k nam znovu. Pre mna je to dobry signal. A je mi jasne, ze stale mame co zlepsovat a budeme sa o to snazit. |
• |
15.9.2004 21:51:47
Děkuji za odpověd. Na internetu jsem většinou krátce, nečetla jsem ani všechny přispěvky, i nyní ne všemu z Vašeho příspěvku rozumím. mám otázku: Neudělá Bulovka pro své dobré jméno víc, když se místo podávání žaloby (zřejmě) na nějakého pisálka, nesoustředí na své chyby- problémová paní u jídla apod. To mají lidé z Prahy skutečně jezdit do Vrchlabí, tam jsou inteligentní milí lidé. Nikde jsem se nedočetla, že by někdo z Vrchlabí požadoval věci z nočních stolku vsypat dovnitř, zatímco o CAPU to čtu opakovaně, až tomu že tam lékaři takový nesmysl chtějí věřím (není to pravda?- jedna paní povídala?). Když se já naprostý abstinet setkám s lékařem který je v pracovní době cítit pivem, vidím ve zprávách jaké problémy s alkoholem má např. poslanec lékař ... dělám si úsudek. Netvrdím, že co lékař to alkoholik, ale také že pracovník Blesku je automaticky nedůvěryhodný. Vidím spíš konkrétního člověka, jehož žana má invalidní důchod a jedno z jejich dětí se narodilo s postižením. Blesk jsem si ještě nikdy nekoupila
|
j.z. |
• |
15.9.2004 13:20:44
Pani redaktorka (pan redaktor) v danom clanku nebola podpisana. Mala len nejaku sktradku red (?)
Ja som sa nepodpisal, pretoze som sa podpisal uz v predoslej reakcii, toto som povazoval ako dodatok. Inak ani vy nie ste podpisana, alebo Jitka je priezvisko ? Ostatne veci, co uvadzate su len hlupe ohovarania, jeden znamy povedal..., to sa hovori..., na to skutocne nemusim reagovat. Novinar z Blesku pre mna nie je hodnoverna osoba. Rovnako ako som sa velmi dobre pobavil na tvrdeni, ze lekari z Bulovky vymienaju recepty v lekarni za kozmetiku. Celkom dobry tip: Vianoce sa blizia, obdarim svojich blizkych zubnymi pastami a lubrikacnymi gelmi... MUDr. Jozef Záhumenský, gynekolog Bulovka. |
Vendula 1dítě |
• |
15.9.2004 10:20:53
Taky jsem rodila na Bulovce.Bylo to cisařem a starala se o mě moc hodná paní doktorka Šklíbová.Všechno mi vysvětlila a díky tomu ze mě spadl trochu strach.Pomocný personál se moc chovat neumí a podle mě když je to nebaví tak ať tam nepracujou.Jinak i sestřičky byli fajn až na jednu na přípravně.
|
• |
14.9.2004 21:19:05
Vážený pane,
dobře to že "je to hnus a svinstvo ... " jsme si přečetli, možná máte i pravdu. Ale co se takhle podepsat? To totiž novináři dělají. Vím, že někdy skutečně nespravedlivě osočují - ovšem co si kolikrát dovolují lékaři! Ještě že máme novináře, kteří na to alespon výjímečně upozorní. Mimochodem, když jsem se nedávno bavila s jistým známým - z Blesku, řekl že se lékařů bojí. Jeho žena totiž opakovaně musí žádat o invalidní důchod. Lékaři mají bohužel moc a mohou mu pěkně zkoplikovat život. Ptala jsem se ho, zda by se trochu nemohlo rozmáznout jak lékaři s prominutím v pracovní době chlastají. Primář z dětského v Krči třeba klidně řídí jednou rukou auto a druhou pije pivo. Známý řekl, že pití lékařů je tak běžné, že už to nikoho ani nezajímá. Jitka |
• |
14.9.2004 21:18:22
Vážený pane,
dobře to že "je to hnus a svinstvo ... " jsme si přečetli, možná máte i pravdu. Ale co se takhle podepsat? To totiž novináři dělají. Vím, že někdy skutečně nespravedlivě osočují - ovšem co si kolikrát dovolují lékaři! Ještě že máme novináře, kteří na to alespon výjímečně upozorní. Mimochodem, když jsem se nedávno bavila s jistým známým - z Blesku, řekl že se lékařů bojí. Jeho žena totiž opakovaně musí žádat o invalidní důchod. Lékaři mají bohužel moc a mohou mu pěkně zkoplikovat život. Ptala jsem se ho, zda by se trochu nemohlo rozmáznout jak lékaři s prominutím v pracovní době chlastají. Primář z dětského v Krči třeba klidně řídí jednou rukou auto a druhou pije pivo. Známý řekl, že pití lékařů je tak běžné, že už to nikoho ani nezajímá. Jitka |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.