| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme rodili na Bulovce

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 58 [Dalších 18 >>]
Miriam
  • 
9.9.2004 22:17:36
Ahoj,
to s tou medikací hned od začátku jsem si občas zpětně taky říkala (podobně jako Ty píšeš) - ale na druhé straně se stejně tak mohlo stát, že by se porod právě kvůli medikaci a/nebo přílišným zásahům "zasekl" - obzvlášť kdyby mi je někdo vnucoval. Prostě člověk nikdy neví, co by bylo, "kdyby"... Ja vím jen to - a uvědomila jsem si, že je to pro mne důležité -, že takhle můžu "vyčítat" maximálně sobě, že jsem si třeba neřekla včas o nějakou urychlovací medikaci apod., jsem sama zodpovědná za své jednání. Ale kdyby mi něco vnutili a pak to třeba dopadlo jinak než jsem chtěla, nezbavila bych se zpětně pocitu, že mi to někdo "vzal z ruky", že rozhodli "o mne beze mne", hledala bych možná "viníka" a říkala bych si, jak skvěle mohlo vše proběhnout, kdyby mě nechali jak jsem chtěla... (Přesně tak dopadla moje známá v POdolí, strašně dlouho se nemohla vyrovnat s císařským řezem, o kterém byla přesvědčena, že k němu nemuselo dojít, nebýt zbytečných a předčasných intervencí lékařů.) Například kdyby mi na začátku bez ptaní dali léky a já bych si pak říkala, jaký to mohl bez nich být báječný přirozený porod, kdybych si je nenechala vnutit? Zatímco takhle, když mi nikdo nic nevnucoval a mohla jsem to zkusit "podle svého", byla to - samozřejmě v rámci možností - moje vlastní volba, nemůžu to na nikoho "hodit" (a ani nechci).
Příště bych už asi o tom urychlování pomocí medikace uvažovala trochu jinak a rozhodla se pro ně třeba dříve. Prostě zkušeností se člověk učí... :-) Zdraví Miriam
Jitka
  • 
9.9.2004 21:23:35
ten kdo vyžaduje aby měl pacient uklizený stolek by měl vyletět ze zaměstnání. Když řekne sestra at si dá pacient-klient veci do stolku, že jinak dostane vynadáno, je vidět že není vpořádku. Já jako platící pojištěný pacient bych jí přece vynadala naopak kdyby mne radila dát např. rozjedené jídlo do stolku (který je mnohdy i špinavý protože dovnitř vidět není). Kdo jiný důležitější než pacient by tady sestře vynadal? škoda, že se ke stolkům pan lékař Záhumenský nevyjádřil, když se tu zapojil do diskuse. Vyžadují čisté stolky někteří zakomplexovaní lékaři? Kdo je neschopný je srovnat? Jinak o lěkařích na Bulovce vím že si ještě nedávno (možná stále)vybírali z lékárny na recepty z nemocnice jiné zboží pro sebe , např. kosmetiku.
9.9.2004 12:53:26
Nebudu komentovat ten případ - nic o něm nevím, ale taky si myslim, že v takových případech si soucit můžeme dovolit, obzvlášť, když vůbec netušíme v jaké situaci ta žena byla. To, že daně z velké části padají do černých děr s tim vůbec nesouvisí - ale kdyby místo těch děr padaly na lékařskou péči pro lidi, kteří mají nějaký problém, považovala bych to jedině za plus. Nikdy nevíme, co se může přihodit třeba i nám a našim dětem.
  • 
9.9.2004 0:24:30
Ahoj,
nabídka vegetariánské stravy byla před dvěma lety (doufám, že se to nezměnilo) i ve Vrchlabí, byla to jedna z věcí, na kterou se mě ptaly na příjmu.
Ať se daří všem vašim bříškům i mimískům!
Lída.
8.9.2004 18:57:24
Meda je soukromá gyn. můžeš k nim chodit i u nich rodit, nebo k nim jen docházet (mají veškeré vybavení, nechodíš na speciální vyšetření jinam) a rodit jinde. Nebo si zaplatit jen porod. Garantují ti lékaře (i podle tvého výběru) u porodu (jen pro tebe, pro jinou rodičku z Medy přijede další lékař). Máš automaticky nárok na to, co si objednáš a zaplatíš. Rodí se tam klasicky. U porodu můžeš mít lidí kolik chceš (maximum prý bylo 15 :-)) por. asistentky jsou z klasického sálu.

V Capu je to levnější (tuším, že podstatně), alternativnější, ale dostaneš se tam, jen když je v době tvého příjezdu volno. Po porodu nemáš nadstandardní pokoj a výhody (výběr jídel, návštěvy kdykoli).

Před pěti lety jsem volila Medu, naprostá spokojenost, naposled jsem byla ve Vrchlabí, taky spokojenost ;-)
Lucinda, Petra 6,5 m
  • 
8.9.2004 16:34:04
Ahoj, já rodila v únoru 2004 na Bulovce (budova porodnice)v MEDě (soukromá gynekologie) se svým doktorem, miminko je pak v péči novorozeneckého odd. Bulovky.K porodu v MEDě nemám jedinou výtku, byla jsem velice spokojená. Pokoj v rámci MEDy jsem měla nadstandardní, stravování na pokoji, paní byla ochotná počkat když jsem kojila nebo pod, žádná buzerace kvůli nepořádku na stolku (a že byl:-)). S lékařským personálem porodnice (sestřičky, vizity...)jsem byla též spokojená. Všichni byli příjemní a ochotní s miminkem poradit jen se člověk nesměl stydět zeptat, sami se "nevnucovali", to jako pro prvorodičku byl pro mne malý minus. Lucka
bohunak
8.9.2004 16:12:58
Gabi,v usa te lekar neuda emigracnimu,pokud jsi tu nelegalne a co se tyka pojisteni,bud si muzes zazadat o statni pojisteni,ktere ti plati porod anebo se da domluvit s lekarem nebo nemocnici na splatkach,pristoupi na to i kdyby jsi mela platit castku napr. $13 000 po 10 dolarech mesicne.
Gábina
  • 
8.9.2004 15:38:17
V případě, že vím, že někdo páchá trestný čin a neoznámím to, tak se sama stávám spolupachatelem. To platí i o lékařích a ilegálech.
Gábina syn 4 roky
  • 
8.9.2004 15:19:30
Kdyby jste byla v USA, nebo stačí jen v Evropě, v případě , že by jste byla nepojištěná, tak by s Vámi jednali úplně stejně.
Poskytnou jen tu nejnutnější péči, porod, a pak nazdar. V lepším případě, by Vám zadrželi pas a chtěli po Vás peníze. A v případě ilegálního pobytu, by Vás rovnou zavřeli, dítě by směřovalo k sociálnímu kurátorovi a do ústavu. Promiňte, ale každý, kdo pobývá někde nelegálně si musí toto uvědomit!!!!!! Jsem tu ilegálně,nepojištěn, tak se mi poskytne jen nejnutnější péče a informují se úřady. Prostě porušuji zákony danné země, tak se se mnou jedná jako se zločincem.
Nebo jinak. Péče o pacienta něco stojí a ty peníze, které se vynaloží na nepojištěného, se ukrajují z koláče všech pojištěných. Sorry, tam moje solidarita končí.( Vidím kolik mi strhávají na daních a pojištění)A proč mám doplácet na někoho, kdo nerespektuje zákony? Stačí, že doplácím na ty , co jsou našimi občany. Vždyť tady žije hodně cizinců, i Ukrajinců a ti si pojištění platí, a nebo platí péči hotově a hlavně, jsou tu legálně!
8.9.2004 14:37:09
CaP a MEDA spolu nemají nic společného, MEDA je soukromá klinika hned vedle porodnice Bulovka, CaP je součástí porodnice (viz www.fnb.cz). MEDA pouze využívá (pronajímá si) porodní sál ve FNB. MEDA měla také kdysi web, zkus hledat.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 58 [Dalších 18 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.