maxitom |
• |
16.9.2004 22:55:16
S Vaším názorem docela souhlasím,je mi blízký.Hlavně co se týče těch zvířat,tak tím se vždycky trochu uklidním,když už domluva (snad pro mé 1,5leté dítě srozumitelná)nepomůže a na řadu pak přijde plácnutí,o němž jsem si ještě celkem nedávno myslela, že snad nebudu muset nikdy použít.
|
Kačka |
• |
16.9.2004 18:25:52
Uf, na mě by tedy ledová sprcha nezabírala, taky bych se vztekala ještě víc... Nezdá se vám to surové?
|
Kačka |
• |
16.9.2004 18:25:50
Uf, na mě by tedy ledová sprcha nezabírala, taky bych se vztekala ještě víc... Nezdá se vám to surové?
|
Helena, Alex+Evička 8/02 |
• |
16.9.2004 18:15:14
U nás tato metoda nezabírá v případě, že děcko do něčeho mlátí, nebo dělá něco co nechci, aby dělalo, já mu to zakážu a jeho chytně rapl a vzteká se. Na Alexe nezabírá ani ledová sprcha, je to všechno potom ještě horší. Když ho seknu po zadku, nebo přes ruku tak to zabere hned. Ale zabírá v případě, že jim něco nejde (sundat, nebo nazout boty, při oblékání apod.), to potom přijdu pomůžu a pak si ho pochovám a to se vztekat přestanou.
|
Toranoko |
• |
16.9.2004 17:56:40
Já si nemyslím, že trest sám o sobě je špatný. někde jsem četla, že nemá být ponižující. Myslím, že každé dítě intuitivně vycítí, jestli bylo potrestáno spravedlivě nebo ne. A co se týče plácnutí - mám pocit, že je to něco jiného než výprask - pod bitím si vždycky představím jakýsi systém trestů.
Ostatně, zvířata se taky po mláďatech ohánějí - "plácají" je |
Adriana , 2 děti |
• |
16.9.2004 17:03:50
Hmm, vezmete ji auticko, ale v domacnosti je dalsich asi milion veci kterymi do toho muze mlatit, ze :)) Kdyz ji vezmete vsechno /jenom ciste teoreticky/ ma jeste porad tu ruku!!
|
16.9.2004 16:17:34
Jitka, ja by som jej to auticko jednoducho vzala z ruky.... a nebolo by treba ani placnut ani objimat.
|
Dani |
• |
16.9.2004 15:30:10
Ja jsem o tehle metode jeste necetla, ale delala jsem to tak podle vlastniho instinktu.
Mala byla velice hodne dite, ale kdyz jednou do tydne dostala zachvat, tak stal opravdu zato. Vetsinou to bylo v utery, kdy si na me pravdepodobne vyradila jeji vztek z predchoziho dne. Chodila totiz vzdy v pondeli do jeslich a nelibilo se ji tam. Kdyz dostala rapla, vzala jsem ji do naruci a tam se vyplakala a potom to bylo zase moje usmevave slunicko. Takze u nas to nebylo caste, ale ucine |
LL |
• |
16.9.2004 13:57:09
Zdá se mi, že reference o účinnosti této metody,mohou být negativní už jen z toho důvodu, že byla metoda prováděna prostě špatně. Paní dr. Prekopová totiž její aplikaci jako terapeutické metody výhradně uskutečňuje (a doporučuje)pod vedením vyškoleného terapeuta. Je totiž rozdíl, zda se jedná opravdu o terapii narušeného vztahu mezi rodičem a dítětem a nebo zda se jedná o tzv. životní formu - uplatňování zásady konfrontace emočních konfliktů v běžném životě (i třeba mezi manžely - žádné práskání dveřmi a odchod do hospody, ale projevení bolestí, křivd a negativních emocí, které nemá být obviňováním toho druhého, ale má vést k vzájemnému pochopení a empatii - upozorňuji, nemusí dojít k vyřešení konfliktu na konkrétní bázi - ale vždy musí dojít k tomu, že si partneři uvědomí, že se přijímají a milují i přes rozdílné názory). Ale s dětmi POZOR!!! Pokud jsou to děti již starší (víc než kojenecký a batolecí věk) je nutné metodu pevného objetí opravdu dělat s terapeutem a ne sami doma. Navíc - zdá se mi, že mnozí rodiče vnímají metodu pevného objetí jako výchovný prostředek. Ale to je zásadní omyl - dr. Prekopová důrazně říká, že jí jde o OBNOVENÍ LÁSKY a nápravu vztahu - tedy ne o POSLUŠNOST DĚTÍ!!! A v tom je myslím kámen úrazu.
|
Iva |
• |
16.9.2004 12:52:32
Zřejmě tím nemysleli řešit situaci když dítě něco dělá co se nám nelíbí (bouchá autíčkem do skla), ale to, co následuje, když mu autíčko odeberete aby to dělat nemohlo. Že se jako na vás zlobí, a tím objímáním mu dám možnost se vyzuřit v mateřské náruči a až negativní emoce uplavou, jsme zase kamarádi. Nebo když se dítě vzteká, že se mu něco nepovedlo, a vy mu tím objetím dovolíte se beztrestně vyvztekat ze zklamání a mámina náruč mu dá odvahu a sebevědomí to zkoušet znova. Ale u mě to jsou vyčtené teorie, nám se tohle nedařilo. Docela bych ráda četla od někoho, že jim to funguje.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.