| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Patálie s dětskými hřišti

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 52 [Dalších 32 >>]
27.9.2004 22:07:59
Ahoj Dádo,
kde přesně v Hostivaři bydlíš? Já jsem taky z Hostivaře naproti Intersparu, máme u baráku klasické pískoviště s jednou lavičkou na které se střídáme s bezdomovcem a o víkendu i s omladinou, mnohdy téměř kopulující. Že po nich zůstává bordel je asi zbytečné dodávat, vůbec je tu všude mnohem větší bordel od té doby co postavili Interspar tedy Park Hostivař. Občas tu proběhne osůbka v pláštěnce a bodcem a ten bordel docela pečlivě vybere. Ale manžel už před barákem našel stříkačku :o( Asi 10 minut pěšky je takové to pěkné dřevěné hřiště, ale dopodrobna jsem ho nezkoumala. Holkám jsou necelé 4 měsíce tak jim je to ještě šumák, ale na jaře se asi vydáme na průzkum.
Napiš mi prosím kde je to nové hřiště, jestli je od nás v dosahu, díky.
Monča a treperendy
Bára
  • 
27.9.2004 11:58:25
Máš pravdu, žijou z našich daní (dokud jsme ještě pracovaly). A když si pánové na úřadě najdou dost peněz na podporu fotbalu a hokeje, myslím, že by měli sehnat peníze i na hřiště.

PS: Nevíte, jestli už skončila studie o "mužškých" a "ženských" výdajích ze státního rozpočtu?
27.9.2004 9:46:59
Bydlím na sídlišti v Hostivaři, když jsem měla menší děti, bylo za barákem na velkém zeleném prostranství děts. hřiště, postupně začaly mizet houpačky,klouzačky a zůstalo pískoviště s jednou lavičkou, kde sedí každé hezké odpoledne asi 10maminek. Dopoledne důchodci a venčí tam psy!!!!
Další hřiště udělali z bývalé mateřské školky, ale protože je v jiné části sídliště, je stále plné a my mamči ze spodní části sídliště už nemáme šanci najít si tam místečko. Nezbývá nám než ostatním závidět nebo podnikat výpravy za jinými děts. hřišti.
Jana
  • 
26.9.2004 19:20:31
Od 1. jula byvam a pracujem v Luxemburgu a kedze mam 4 rocnu dcerku, jedna z prvych veci po ktorych som v okoli patrala, boli prave detske ihriska.
Dych mi vyrazalo ako tu vsade myslia na bezpecnost deti povrch okolo hojdaciek a smykaciel je vydlazdeny specialnymi, makkymi kockami ktore tlmia uder pri moznom pade. Vsade okolo plno neposkodenych, cistych laviciek, z dreva rozne zvieratka /korytnacky, ryby.../. Kedze situacia s pokazenymi a spinavymi ihriskami bola na Slovensku podobna ako opisujes Ty, tak si ako matka vazim tych peknych ihrisk.
Myslim ze Cechy a Slovensko este maju v tejto oblasti velke rezervy ale verim, ze v oboch krajinach sa situacia bude coskoro menit.

Jana, Luxemburg
Hanka, Antonie 3r, roční skřítek
  • 
22.9.2004 22:26:27
Moje sousedka bydlela v londýně a tam jsou prý hřiště oplocený, ráno je obejde městský strážník, odemkne a večer je zase zamkne. Přijde mi to ůplně ideální.

Jo a na ideální dětská hřiště se musíte přivdat do Dubaje jako moje spolužačka!!!! Prý by jsme zírali..
Rani
  • 
22.9.2004 11:20:16
Je normální, že ve Francii jde máma po třech měsících mateřské do práce. Ve městě může dát dítě do jeslí, ale většinou má hlídací tetu i třeba víc dětí dohromady. Tady v naší oblasti je ale veliká nezaměstnanost, takže hodně lidí je doma a rodí jedno dítě za druhým kvůli dávkám a daňovým úlevám. I tak je dávají od dvou let do školky. Školku od dvou máme, protože nemáme ve městě jesle. Dvouleťáky ale paní ředitelka pokud mají mámu doma vidí ráda ve školce jen do oběda. Ač se to na české poměry zdá hrozné, není to tak zlé, protože je normální dvě hodiny přes oběd si brát dítě domů. (Můžeš je nechat v kantýně jako to dělám teď já, ale obyčejně to Francouz neudělá - já to dělám, proto, že mi kluk nechce pořádně jíst a v kolektivu jí skoro všechno. - ze 30 ve třídě jich do kantýny chodí 5)Lidé jezdí ze zaměstnání také většinou domů. Vlastně už pomalu začínám vidět i výhody. Máma sice chodí do zaměstnání, ale čas s dítětem je vážně pro dítě, protože tady se opravdu nevyváří jako v Česku. Je to trochu princip školka vychovává a ty si dítě "užíváš". Co jsem postřehla, jsou mnohem vřelejší rodinné vztahy a vazby jsou mnohem pevnější než u nás. Co mi vyrazilo loni dech při zápisu do školky, že neměli žádné požadavky. Děti mohly mít plínky, dudlíky, mohly plakat a neumět jíst sami prostě mohly být dětmi. Paní ředitelka se naší otázce, zda se musí umět sám obléknout strašně divila. Přeci proto jde do školky, aby se to naučil...(Bez plínky šel jediný a do 14 dnů bez ní byli všichni.)Je to prostě jinak. V něčem lepší v něčem horší. Každé má své.
  • 
21.9.2004 21:40:50
Můj příspěvek ke článku bude asi poněkud neobvyklý. Ne že by mě snad stav dětských hřišť nezajímal, ale na článku mě zaujalo něco docela jiného. Mám takový pocit, že jsem v autorce poznala svou bývalou kolegyni ze zamněstnání a prostě mi nedá, nepokusit se touto cestou utvrdit ve své domněnce. Petro, poznala jsem Tě správně? Pracovala jsi v REPRU? Pokud jsi to Ty, tak jsem po Tobě nastupovala jako sekretářka. Máš-li chuť a jsi-li to Ty, ozvi se, prosím, na e-mail: lisaci@mybox.cz. Ostatním se omlouvám, pokud zrovna toto číst nechtěli.
Eli a ej
21.9.2004 16:57:54
V Paříži jsou hřiště často v městských parcích, oplocená hlídaná a parky se na noc zavírají )většina kolem 10té.)
dulca
  • 
21.9.2004 12:43:00
Kdyz pro ty ureniky je snazsi rict ze si to vymyslela EU nez priznat, ze je to nas blbej zakon. Je to takovy anonymnejsi. Nemam pocit ze by EU tohle upravovala.
  • 
21.9.2004 12:04:37
Reaguji na dotaz maminky ohledně vybavení pro dětská hřiště. Přestože jsme malá vesnice na jihu Čech, moc pěkně u nás funguje spolupráce obce, rodičů a sportovního klubu a tak máme od letošního jara vedle prostoru na tenis a plážový volejbal, palisádové pískoviště, houpačky, sklouzačky, lavičky a bednu na hračky na písek, které jsou volně dětem k dispozici. Dřevěný program byl pořízen z grantu krajského úřadu a stále žádáme a píšeme další granty.

Pro informace o financích: průběžně sledovat www.neziskovky.cz (především databázi nadací,které vyhlašují programy na toto téma - např. Nadace Via, Nadace Eurotel, Nadace partnerství, Divoké husy, příslušný krajský úřad atd.)

Pro informace o dřevěném programu:

www.palis.cz (Třemošná u Plzně)
www.karim.cz (Kroměříž)
www.lunapt.cz (Prachatice - výborná spolupráce, ochota, ceny velice příznivé, kvalitní výrobky + montáž, návod na údržbu a návod na sestavení návštěvního řádu)

Další odkazy: velice dobře je tato problematika zpracována na stránkách mateřského centra Poděbrady s odkazem na výrobce dřevěného programu a možností získání finančních prostředků (odkaz na www.stránky).

Pokud budete mít zájem o zaslání bližších informací, ráda získané znalosti a zkušnosti předám dále. Prosadit vybudování není sice jednoduché, jak po stránce finanční, tak po stránce právní (jaký subjekt bude vlastník, kdo bude užívat a kdo udržovat, atd.), ale vše je o ochotě zúčastněných stran. Takže hodně štěstí ...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 52 [Dalších 32 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.