| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Markýz de Sade junior

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 262 [Dalších 152 >>]
4.10.2004 15:53:38
zlatokačí, odstěhovala jsem se v roce 1992, hned po maturitě, znám tam prakticky jen bývalé spolužáky; bydlela jsem na Pražáku.
4.10.2004 15:47:26
My jsme tu ledničku dost dlouho zalepenou měli. Problém byl v tom, že nás docela dost otravovalo ji 20x denně přelepovat pořád dokolečka, tak jsme si koupili jinou vyšší, s tím, že nedosáhne na otvírání. Bohužel si ji umí otevřít i bez toho. Takže už ji nezalepujeme. Toť vše.

K těm zákazům, už jsem psala, že to moc nezabírá - oblíbenou měl knížku, vzali jsme mu ji po x krát opakovaném zákazu trhat ji. Dva tři dny ji hledal a pak se na to prostě vykašlal. Jinak jeho oblíbené činnosti jsou z 99% z kategorie zakázaných... vyjma toho, že se strašně rád koupe, ale nebudeme ho přece trestat tím, že ho nebudeme mejt. :o)

Psychologa zkusíme po 2. narozeninách, když se to nezlepší.
zlatokačí
  • 
4.10.2004 15:45:26
Tak o to více je důslednost třeba. Taky jsem to dřív nechápala a neuznávala, ale když si zpětně promítnu své začátky učitelky před 30 puberťáky...zpětně chápu, že důslednost je to hlavní... a jedno dítě (navíc vlastní) by snad neměl být takový problém...doufám :-) Je pravda, že když se děti nepodchytí hned ze začátku, "rozjedou se" a pak se musí metody stupňovat. Ale nejsem žádný psycholog, mám jen chabé zkušenosti a něco načteno :-) P.S. Někde jsem vyčetla, že jste Monty z Tábora, 5 let jsem tam žila, třeba máme společné známé...
Olina, syn 20měs.
  • 
4.10.2004 15:43:07
Ne většina maminek nemá vytrhané vlasy a štípance od svých dětí. Ty možná ano, tak si myslíš že je to normální. Já znám jen jednu. Monty nepomůžeš, když ji v tom budeš podporovat.
4.10.2004 15:39:47
Tulačko, ale ty máš velké děti! Montyho malému ještě nejsou dva roky! V tom věku je zákaz pohádky naprosto bez efektu a složité vysvětlování většinou taky. Jediná možnost je prostě takovému jednání zabránit - fyzicky, prostě ho zadržet, nepustit k sobě, když vidím, že se mě chystá kousnout ap. To ale platí za normálních okolností, tady bych poradu s dobrým psychologem (třeba v Centru Paprsek v Hloubětíně) rozhodně neodkládala. Můj soukromý tip je, že budou pracovat s celou rodinou. K podobným problémům často dochází tehdy, když dítě cítí, že má nad rodiči "navrch". I z Montina článku se mi zdá, že už se svého "malého tyrana" bojí. A on přitom možná ani netouží způsobovat svým nejbližším bolest, možná jen prostě hledá hranice, protože je ve svém věku nutně potřebuje.
4.10.2004 15:39:28
Tulačko, ale ty máš velké děti! Montyho malému ještě nejsou dva roky! V tom věku je zákaz pohádky naprosto bez efektu a složité vysvětlování většinou taky. Jediná možnost je prostě takovému jednání zabránit - fyzicky, prostě ho zadržet, nepustit k sobě, když vidím, že se mě chystá kousnout ap. To ale platí za normálních okolností, tady bych poradu s dobrým psychologem (třeba v Centru Paprsek v Hloubětíně) rozhodně neodkládala. Můj soukromý tip je, že budou pracovat s celou rodinou. K podobným problémům často dochází tehdy, když dítě cítí, že má nad rodiči "navrch". I z Montina článku se mi zdá, že už se svého "malého tyrana" bojí. A on přitom možná ani netouží způsobovat svým nejbližším bolest, možná jen prostě hledá hranice, protože je ve svém věku nutně potřebuje.
4.10.2004 15:35:38
Marty system je presny co ted radili v mistni (nemecke)tv - jde tu zajimavy porad o detech a vychove, kdy jsou poradci bud primo v rodine, ci napojeny pres mikrofon a kamery na maminu a radi tak rikajic "on-line"..

Mne zaujal prave pripad dost nezvladatelneho kluciny (Stanik je proti nemu andilek:-)
ale ty rady znely:

1/duslednost (tudiz co je zakazane, jaky druh zakazu nasleduje - u nich 5min v klidu v pokoji..on v pokoji rozbijel veci a zdrhal z pokoje - tak ho do pokoje pokazde vratili, pak s upozornenim ze prijde o hracky - vystehovali mu kompletne pokojik, zustala postel+zidle a hracky ziskaval zpet za odmenu, ale 5min v klidu v pokoji byla vzdy "vyhruzka-trest", jedno varovani a pak nasledoval pokoj - stacilo 5dni a chapal ze to mama mysli vazne a ze jsou takova pravidla - predtim matku absolutne ignoroval..)

2/ to sdelovani vsech veci - a to bylo dulezite- rikat diteti tak aby se ti dival do obliceje - drepnout k nemu, chytnout treba za rucky, pokud je treba tak za bradicku a zvednout ji aby se na tebe dival a sdelit mu co je treba
3 / a jak pise Marta i oni povazovali za dulezite sdelit diteti ze se nejedna o hru - otevru, zavru, mama nejak reaguje, silena psina a super hra...

Sama vim z vlastni zkusenosti ze holky lepe reaguji, kdyz jim nejaky zakaz ci vysvetleni pri vztekani se sdelim takhle "primo"- starsi se obycejne prestane vztekat a zacne knourat a vysvetlovat pro to ci ono chce a v klidu si to vysvetlime:-) nez kdyz treba rvu od sporaku ci od nejake prace -to pak nema obycejne zadny efekt (jen muj zvyseny adrenalin;-))..

Zdar a trpelivost..bude hur;-))))))

jana
Olina, syn 20měs.
  • 
4.10.2004 15:35:08
Prokristapána zalepte mu ji průhlednou lepící páskou na dvou místech délka asi 20 cm tak vysoko, aby na to nedosáhl a už s tou ledničkou dejte pokoj. Vy to snadno odlepíte a on z toho nebude mít sílu. Vy jste strašně nekreativní osoba.
Marta
  • 
4.10.2004 15:20:30
Je něco co má malý opravdu rád, na čem lpí? Např. Oblíbená hračka atd. ?

Pak bych zkusila při další´m ataku na ledničku následující slovní vodopád:
Stando, lednička není na hraní, jeslti ji budeš otvírat budu se na tebe zlobit, a jestli se ještě jednou rozlobím, zeberu ti za trest hračku, a tebe to bude mrzet, budeš plakat, ale já ti ji nevrátím dokud se nepřesvědčím že do ledničky nelezeš aspon 1 týden.
Stando chceš přijít o oblíbenou hračku? Ne? Tak nelez do ledničky, jinak se budu zlobit a když se budu zlobit, vezmu ti hračku
Stando víš kdy se budu zlobit? Když polezeš do ledničky. A co bude následovat když se budu zlobit? Seberu ti hračku .
nechceš abych ti brala hračku? Tak nelez do ledničky.

A tak pořád dokola. Důležité je, aby si malý uvědomil následující trojici souvislostí:
1. Nesmí něco dělat
2. Pokud to udělá budeš se zlobit
3. pokud se budeš zlobit bude následovat trest (obvykle naplácání na zadeček, ale i to zabavení oblíbené hračk by na delší dobu by pomohlo)

Vtip je v tom, že se to musí říct se zdviženým prstem a zdviženým hlasem a ty věty opakovat třeba 20 X. Když to nezabere, tak zabavavíš hračku třeba na týden a když se jí bude dožadovat, tak mu zopakuješ že jsi mu ji sebrala protože tě zlobil, že kdyby nelezl do ledničky když jsi mu to zakázala, že by jsi se nezlobila a že kdyby jsi se nezlobila tak bys neměla důvod mu ji brát.

Pokud bude následovat pláč po hračce, opět opakovat proč se tak stalo, že kdyby to nedělal, nemusela jsi se zlobit, kdyby jsi se nemusela zlobit, nemuselas mu ji brát, kdyby jsi mu ji nemusela brát, tak ted nemusl plakat a tak pořád dokola.

Je to x krát vyzkoušené a funguje to na jiných roštácích co prováíděli různé věci a obyčejné plácnutí na ně neplatilo, protože si nedokázali uvědomit tu výše popsanou trojici souvislosi.Tak není důvod proč by to němělo zafungovat i na Stáníka.
4.10.2004 14:51:56
No... jenže on do ní NEKOUKÁ, už jsem to tu psala. Kdyby do ní jen KOUKAL, tak mi to tak nevadí. On z ní vytahuje věci a LEZE do ní, jako celej, šplhá se po přihrádkách, leze do toho šuplete dole... a to je dost těžko tolerovatelný, když pro nic jinýho tak proto, že by byl věčně nastydlej. :o)
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 262 [Dalších 152 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.